Aslında haklısın Sefa Ustam, ancak şirketin kendisi gerçekten efsane olmuş artık, Amerika'daki binlerce bıçakçı burayı kullanıyor. Tam olarak kitabına bağlı ısıl işlem yapıyorlar, yani tüm gereken çevirimler, sertleştirme ortamı, sıfır altı işlemler vs. tam olması gerektiği gibi yapılır Bos'ta, artık ambleminin görüldüğü her bıçakta kalite ısıl işlem açısından neredeyse kesindir, bizim imalat bıçakların ısıl işlemini ve bunları kıyaslarken biraz kaptırmışım harbiden, ancak sırf olması gerektiği gibi yapmaları bile görülmüş şey değil ülkemizde. 0.5 mm kalınlığında ağız bir D2 bıçak yollamayı düşünemiyorum Türk ısıl işlem firmasına. Eminim namlu eğri büğrü geri gelecektir. Sadece bıçaklarla tek tek ilgilenmesi bile bu firmayı gözümde ütopik yapmaya yetiyor. Yoksa tabi ki fabrikadan çıkmış, etiketi üstünde bilinen bir çeliği sertleştirmek atla deve değil, sorun bizim çalıştığımız kalınlık ve boyutlarda bir endüstriye alışık bir firma yok.
Mesela imalatçılarımız ısıl işlem firmasına bıçaklarını her gün yüzlerce-binlerce yolluyor. Tek bir tanesi olması gereken ısıda östenize edilmiş midir acep? Benim fikrim, atıyorum, 20 yıldır bir tane bile olmamıştır. Üreticilerimiz kendileri söylediler, normal ısıda bıçaklar büküldüğü için 100 derece aşağıda su veriyoruz diye, ısıl işlem firmasında... Yani hesaba vurulsa bıçak olmayan bıçaklar deryasında yüzüyoruz. Bos firmasını düşündüğümde hayflanıyorum her zamanki gibi....