Bıçak Sanatı - Forum

Buck Çakıları

Razor

• *
  • 29
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
Buck Çakıları
« : 08 Ekim 2011, 12:09:07 »
Merhaba Arkadaşlar,
BUCK markalı çakılar hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.Kaliteleri (keskinlik,sağlamlık,ergonomi) nasıldır?Özellikle S30V çeliğinden yapılanları tercih edilebilir mi?
0419RWS-B BUCK Folding Kalinga Pro modeli nasıldır?

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Buck Çakıları
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2011, 12:36:38 »
BUCK Firmasının üretiği en kaliteli bıçaklardan birdir.Traş edecek kadar keskin çok sağlam bir bıçaktır. Tavsiye ederim. 150 180 tl civarında satılır.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2011, 21:39:56 »
eğer bu modele karşı bir sempati yoksa, günlük kullanım için almak istiyorsanız,

BUCK vantage pro.  tavsiye ederim, S30V çelikten, G10 kabza, USA imalatı, çok rahat bir kullanıma ve ergonomik bir elde tutma yapısına sahip. Her gün gerekli gereksiz kullanıyorum, çok memnunum , tavsiye ederim..

en büyük avantajı da bahsettiğiniz modelin 5 te 3ü fiyatına. (Türkiyede linkteki fiyattan biraz daha pahalı. +KDV kadar..)

http://www.buckknives.com/index.cfm?event=product.detail&productID=3653

'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2011, 13:42:51 »
Mehmet Beye katılıyorum. Eğer kullanmak için alııyorsanız buck vantage'ın hatırladığım kadarıyla amid, paperstone vs pekçok değişik türü var. Onlar daha uygun olabilir.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2011, 13:53:46 »
Mehmet Beye katılıyorum. Eğer kullanmak için alııyorsanız buck vantage'ın hatırladığım kadarıyla amid, paperstone vs pekçok değişik türü var. Onlar daha uygun olabilir.

doğrudur,

Vantage Paperstone larda ve Vantage Select lerde namluda çelik 420HC dir.
Vantage Avid lerde namluda 13C26 Sandvik™ çeliği kullanılır.
sadece Vantage Pro larda S30V çeliği kullanılır.

özellikle namlu çeliğinde  S30V isteniyorsa, bu modelde tek seçenek Vantage pro dur. 2 boyu mevcuttur. çelik tercihinden dolayı, maalesef Vantage serisinin en pahalı modeli budur.
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2011, 13:55:57 Gönderen: mehmet kişisi »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 10 Ekim 2011, 16:10:39 »
ama değer  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2011, 16:45:40 »
ama değer  ;)

bencede traş olmanız garantidir ben oldum s30v iyiydir daha iyisi vardır fakat para yoktur  :'(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #7 : 10 Ekim 2011, 17:46:32 »
S30V çeliğinin keskinliği ve kılağzı uzun süre tutması hakikaten 10numara

detay

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2011, 00:00:13 »
Bi de Paul Bos ısıl işlemi bir efsanedir  :2up. Gerçi BOS şirkettinden emekliye ayrıldı geçen yıl ancak hala Buck için danışmanlığa devam ediyor. Yerini uzun yıllardır çırağı olan Paul Farner'e bırakmıştır, ancak hala her tür sorunda Paul abimizi aramaktalarmış  :)
Buck çakılarında bence en önemli artı bu konudur. Gelecekte Paul Bos Buck'a danışmanlıktan da emekliye ayrıldığında o zamandan sonra üretilen çakıları, özellikle yeni tür çelikleri denemek ve testlere tabi tutmak lazım, belli olmaz, bozabilirler...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2011, 01:17:59 »
Bi de Paul Bos ısıl işlemi bir efsanedir  :2up. Gerçi BOS şirkettinden emekliye ayrıldı geçen yıl ancak hala Buck için danışmanlığa devam ediyor. Yerini uzun yıllardır çırağı olan Paul Farner'e bırakmıştır, ancak hala her tür sorunda Paul abimizi aramaktalarmış  :)
Buck çakılarında bence en önemli artı bu konudur. Gelecekte Paul Bos Buck'a danışmanlıktan da emekliye ayrıldığında o zamandan sonra üretilen çakıları, özellikle yeni tür çelikleri denemek ve testlere tabi tutmak lazım, belli olmaz, bozabilirler...
Usta bilindik bir çelikte efsaneleşmek için ne ne tür bir ısıl işlem yapıyormuş gerçekten merak ettim. Sanki bana biraz da bu tür söylentilerle efsaneleri kendileri yaratıyor gibime geliyor, yani bir çeşit pazarlama taktiği gibi. ( belirtmeliyim, Paul Bos hakkında bilgim yok)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2011, 03:33:46 »
Aslında haklısın Sefa Ustam, ancak şirketin kendisi gerçekten efsane olmuş artık, Amerika'daki binlerce bıçakçı burayı kullanıyor. Tam olarak kitabına bağlı ısıl işlem yapıyorlar, yani tüm gereken çevirimler, sertleştirme ortamı, sıfır altı işlemler vs. tam olması gerektiği gibi yapılır Bos'ta, artık ambleminin görüldüğü her bıçakta kalite ısıl işlem açısından neredeyse kesindir, bizim imalat bıçakların ısıl işlemini ve bunları kıyaslarken biraz kaptırmışım harbiden, ancak sırf olması gerektiği gibi yapmaları bile görülmüş şey değil ülkemizde. 0.5 mm kalınlığında ağız bir D2 bıçak yollamayı düşünemiyorum Türk ısıl işlem firmasına. Eminim namlu eğri büğrü geri gelecektir. Sadece bıçaklarla tek tek ilgilenmesi bile bu firmayı gözümde ütopik yapmaya yetiyor. Yoksa tabi ki fabrikadan çıkmış, etiketi üstünde bilinen bir çeliği sertleştirmek atla deve değil, sorun bizim çalıştığımız kalınlık ve boyutlarda bir endüstriye alışık bir firma yok.

Mesela imalatçılarımız ısıl işlem firmasına bıçaklarını her gün yüzlerce-binlerce yolluyor. Tek bir tanesi olması gereken ısıda östenize edilmiş midir acep? Benim fikrim, atıyorum, 20 yıldır bir tane bile olmamıştır. Üreticilerimiz kendileri söylediler, normal ısıda bıçaklar büküldüğü için 100 derece aşağıda su veriyoruz diye, ısıl işlem firmasında... Yani hesaba vurulsa bıçak olmayan bıçaklar deryasında yüzüyoruz. Bos firmasını düşündüğümde hayflanıyorum her zamanki gibi....
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2011, 03:35:40 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #11 : 11 Ekim 2011, 08:12:46 »
bazı şirketler var bu konuda hakkını yememek lazım :)
ben ck67 iç bükey yollamıştım agız kısmı 0,5 gibiydi dümdüz geldi d2 ler ise agızı kiminde 0,5 kiminde 0,4 gib oluyor sağlam bir şekilde geliyor
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

falcon06

• *
  • 18
  • Meslek: Mühendis
« Yanıtla #12 : 20 Mart 2012, 10:15:24 »
Elimde bir tane "BUCK Folding Kalinga Pro" bulunmaktadır.Hiç kullanmadım.Amerika'dan aldım.Bana 255 TL'ye maloldu.
orijinal kılıfı ile birlikte.düşünen olursa 250 TL'ye pazarlıksız bırakabilirim.
Bakın USA satış fiyatı 164$
http://www.buckknives.com/index.cfm?event=product.detail&productID=2902

Türkiye satış fiyatı 375 TL
http://www.bicakcim.com/v1/buck-caki-5994-folding-kalinga-pro.html

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 20 Mart 2012, 15:51:22 »
Buck çakı ile ilgili ilanınızı   ikinci el bölümüne  açarsanız  daha çok kişi ilgi gösterecektir  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)