Bant zımpara makinasının yalpa tekerinin sonrasında, basit bir çubuk bantın bir-iki santim yukarısından geçirilirse kopan bantın bir ihtimal suratınıza şaplak atmasının büyük oranda önüne geçebilirsiniz. Ancak en tehlikelisi yanlışlıkla bitmeye yakın bıçağı, bir de keskinse, keskin kenarını veya sivri ucunu tekerde çalışırken bantı kestirmek ve polyester veya kauçuk teker kaplamasına bıçağı dönerken daldırmak, hiç başıma gelmedi ama bir kere keskin taraf yukarda ağız açma gafletine düşmüştüm, bant da şu hoplayan egebant zımparalarındandı, bıçak bir saniye içinde bantı kesiverdi, büyük bir sesle bant koptu, bıçak da şansıma yere fırladı. Yine şansıma bu hareketi düz tablada yapıyordum da tekerin bıçağı kapıp farklı bir yere fırlatma ihtimali olmadı. Bu olaydan sonra 5 dakika ellerim titrediydi atlattığım tehlikenin boyutunu algıladığımda. Bıçak bacağıma da girmiş olabilirdi... Zımparada aklıselim davranmak esastır, bir de rutin bir harekete Ertuğrul'un dediği gibi önce yavaş hızlarda iyice alışmak lazım, bu işi artık içgüdüsel hatasız ve güvenli yapabilmeye başladığınızda hızı bir kademe arttırın. Bir çok bıçak sonra en yüksek hızda kusursuz iş yapabilmeye başlarsınız...