Bıçak Sanatı - Forum

Kratos Bıçakları

falcon06

• *
  • 18
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Ankara
Kratos Bıçakları
« : 28 Eylül 2011, 15:16:00 »
Merhaba arakadaşlar!
http://www.kratosblade.com/ sitesinde satılan ve Damascus olduğu söylenen bıçaklar bulunmaktadır..Bu konuda ne düşünüyorsunuz?Bunlar gerçekten Damascus çeliği mi yoksa Damascus görünümlü çelik mi?Görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum..Örneğin http://www.ebay.com/itm/N-MS-CUSTOM-MADE-DAMASCUS-FOLDER-POCKET-FOLDING-KNIFE-/220845925006?_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D3098300055260493858

sayfasında bir tane satılmaktadır.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Kratos Bıçakları
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2011, 15:19:44 »
bıcaklar damascus çeliği eğerki benzetme yaptılarsa helal olsun dedir şaka bir yana çelikler damascus çeliği gayette güzeller 
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2011, 16:03:53 »
harbiden helal olsun süper yapmışlar birde sitenin adı kratos olunca gow daki blade of chaos ları aramadı değil gözlerim :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2011, 19:26:25 »
Vasat bir işçilik, parasına göre iyi bir bıçak gibi görünüyor, eğe işleri acele yapılmış ve oluklar hızlı bir şekilde spiral gibi bişeyle açılmış. Kullanılan vidalar bıçağın tipine hiç yakışmıyor, perçinler bir garip, bu kadar zarif görünümlü bir bıçak için mesela ara linerin pirinç olması renk ve formlara tezat oluşturuyor. Damaskus malzeme günümüzde oldukça sıradanlaşmış, genelde duyumlarıma göre son derece düşük performanslı, pek ağız tutmayan Pakistan menşeyli damaskuslardan. Bu çeliğin istisnalarını gördüm, gerçekten iyi çelikler ve ısıl işlemler kullanılmış örnekler çok ender, o bakımdan biraz temkinli olmanızı tavsiye ederim. Çakı mekanizmasının da acele ve düşük kalite malzeme ile yapıldığını varsayıyorum, ilk yılda elinizde dağılması ihtimal dahilinde. Hani 30-40 liralık çakılardan olsa dert edilmez ama 150 lira gibi bir para yatırmadan önce biraz daha düşünün derim. Bu çakıların taklit edildiği orjinal el yapımı çakıların en aşağı 500 dolardan satış fiyarı olduğunu da hatırlatayım. Kratos blade sitesini gezdim, değişik kalitelerde ve belli bir tarzı izlemeyen toplama bıçaklardan oluşuyor gibi bir izlenim edindim. İrtibat için herhangi bir bilgi de vermemesi beni kıllandırdı açıkçası..

Kipmen Sanat web sitesi

persian

• *
  • 25
  • Meslek: serbest
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2011, 10:14:26 »
yaw bunlar bıçaksa bendekiler ne  :'( :'( :'( :'(  ama ben damascus alsam kullanamam kullanmam kasada saklarım varmı bunun gibi servet benim için yok siz ustalara bir kusurlu kelimem cümlem hatta harf olduysda affola saygılar tresilah forumda damascus çeliğinden yapılmış silahlar var görmenizi ve sitemizi misafir olmanızı isterim sizlerden edinmemiz gereken önemli bilgi ve deneyimler olduğunada eminim

http://www.trsilah.com/index.php/topic,86.0.html

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2011, 10:29:18 »
damascusların yerine bir enzo temin edilmesi daha iyi olur  ;)

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2011, 13:54:11 »
Karambitler çok iyi duruyor.
Si vis pacem, para bellum.

persian

• *
  • 25
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2011, 18:30:33 »
nacizane bir silah resmi sizde bu silahla ilgili bir kaç yorum yaparsanız  bende bizim forumda bunu yazmak ve paylaşmak isterim

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 29 Eylül 2011, 18:34:22 »
nacizane bir silah resmi sizde bu silahla ilgili bir kaç yorum yaparsanız  bende bizim forumda bunu yazmak ve paylaşmak isterim
bu ikisine birkaç yorum bir aralar yapıldı   silahın kendisi bir efsane olup.
günümüz türkiyesinde silahların üzerinde böyle bir değişiklik yapmak na  mümkün dür.bazı sitelerde bunların tüfek versiyonuda vardır ve bu iki 1911 in damascus çeliklerinden daha fazla emek harcanmıştır.

persian

• *
  • 25
« Yanıtla #9 : 29 Eylül 2011, 18:38:27 »
yanlış olmasın ama bir ara bir abimizde bir tene av tüfeği vardı damascus tan yapılmış yanlız sorduğumuzda silahın dışı kaplanmış namlusu normal sebebi herhalde esnemedir başka birşeymidir bilemem ama tüfek bir şaheseredi tabi orası ayrı

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 29 Eylül 2011, 20:23:11 »
mehmet bey forum kuralları gereği    "  Ölü yada yaralı hayvan görüntüleri, avlanma ve ateşli silahlar ile ilgili görüntüler paylaşılamaz.  "   doğrudan açılmayacakşekilde , resimleri link olarak atarsanız sevinirim  ;)
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2011, 20:24:49 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

persian

• *
  • 25
« Yanıtla #11 : 30 Eylül 2011, 09:56:02 »
çok özür dilerim bir yanlışlık yaptım galiba kusuruma bakmayın

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2011, 20:37:48 »
estafurullah ben anlayışınız için teşekkür ederim  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)