tüm ustalara ve bu işe gönül verenlere selamlar, saygılar...
yaklaşık 1 yıldır bıçak yapım işine gönül vermiş durumdayım.
hikaye şöyle başladı:
mutfakta kullandığımız ve yapılma amaçlarını gerçekleştiremeyen ( kesmeyen

) bıçaklarım yüzünden, internetten bıçak araştırma yoluna gittim. şöyle gönlüme göre birşşey bulamadım. bulduklarım da fahiş fiyattaydı.
damascus bıçaklar dikkatimi çekti sonra. ve o konuda araştırma yaparken sitemizi buldum. formu üyelerinin birbirlerine yaklaşımı, bilgi paylaşmadaki istekleri imrendirdi beni. ben de bu işe girişmeliyim dedim. emre kipmen in eğe ile bıçak yapımı konusu beni kamçıladı ve iki tane bıçak yaptım. tabi 1-2 ayımı aldı. ( her zaman vakit ayıramıyorum) maalesef arkadaşıma hediye ettiğim 2. bıçağımın fotoğrafını çekmeyi unuttum, ancak ilk bıçağımın resmini aşağıya koyuyorum.
neyse... bir bant zımpara yapmaya karar verdim. gerek site içinde gerekse site dışında imal edilmiş bant zımpara örneklerinin fotolarını inceledim, paylaşım sitelerinden videolarını izledim v.ş.
aşağıda fotoğraflarını ve videolarını verdiğim bant zımpara hoşuma gitti. işlevselliğini, nispeten kompakt oluşunu ve makineyi yana devirip açlı kullanma özelliğini çok beğendim.
ancak sizin de kıymetli fikirlerinizi alırsam çok mutlu olurum.
önerileriniz ve linklerini verdiğim model hakkındaki düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..
saygılar . salih başpınar bigadiç/balıkesir
linkler:
fotolar ve video:
http://wilmontgrinders.com/WilmontGrinder.aspxnot: