Bıçak Sanatı - Forum

yapmayı denedik

supernaturel

• 108
  • cem
  • Meslek: cam alüminyum
  • Yer: istanbul-sarıyer- 1976
Ynt: yapmayı denedik
« Yanıtla #40 : 05 Ekim 2011, 11:53:55 »
Cem bütün iletilere cevap yazmışsın, sende şuan büyük azim ve hırs var. Hadi şaşırt bizi. ??? ??? ???

hırsdan ziyade işler biraz yavaş bu ondan sürekli müsayitim tezgay yapıyorum şuan bu işler için bir mengenem bile yoktu bizim işte pek lazım olmuyor . bir mengene ve ufak bir hobi seti aldım geçenlerde karaköyden sac lev levha ve 40x40 demir profilden bir tezgah yapıyorum sadece bu işler içinn onuda resimlerini koyarım bitince bakalım beğenen olumu :) sonra sağa sola haber saldım eski eeğe için gelsin onlarla uğraşıcam bakalım :)

heralde artık fırça yemeyiz :)
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
  • Meslek: cam alüminyum
  • Yer: istanbul-sarıyer- 1976
« Yanıtla #41 : 05 Ekim 2011, 11:54:59 »
Ben çok ümitliyim Cem kardeşimden.
Harika şeyler çıkacağına inanıyorum.
Ayrıca Mehmet Bey'e de katılıyorum forumda adım adıma dönelim.
Cem kardeşim sayesinde bunu da hatırladık ve çok iyi oldu ilk fırsatımda ben de yapacağım.
Sağolun var olun arkadaşlar.

bende kendimden ümitliyim aslıda ama çok fırça yedik :)
boş çuval dik durmazmış

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #42 : 05 Ekim 2011, 21:24:06 »
 Bir arkadaşımın ev sahibi demirciymiş. Bizimki zaman zaman atölyeye gidip ustayı izlermiş. Bir gün usta: " Tut bakalım şu çekici, döv şu demiri."  diye iş vermiş bizimkine. Diyor ki:" Bir kaç kere çekici örsün üzerindeki kızgın demire vurdum, sonuncuda ayarsız vurmuşum ki ustanın kolu sarsıldı, sinirle yüzüme bakıp : " Çırak olsaydın yediydin çekici kafana!"
 Dayak (!) yemeden usta olunmaz canım. ;D Estetik açıdan pek beğenmesem de  :-[ emniyetsiz emeklerin için tebrik ederim. :2up

Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

Berke Boyacı

« Yanıtla #43 : 06 Ekim 2011, 11:41:30 »
Formu kullanışsız olmuş ama o yarım ay şeklindeki oyuğu bıçağın daha dip kısmına koysaydınız yani kabzaya doğru. Bıçağın o kısmını kukri gibi kullana bilirdiniz diğer kısmıylada kesim yapardınız :) ama olsun güzel bir bıçak ilk bıçak herzaman güzeldir :)...