Bıçak Sanatı - Forum

yapmayı denedik

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: yapmayı denedik
« Yanıtla #20 : 24 Eylül 2011, 18:13:22 »
Bu bıçak artık zor modiye olur. Yeniden bir lama alıp yapmak daha kolay bence. Dikkatli çalışmalar.

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #21 : 24 Eylül 2011, 18:23:06 »
Sn. DUMRU,

"Bu kadar da kızılmaz" demişsiniz. Her gün yüzlerce kişinin uzuvlarını, hayatlarını kaybettikleri kazaları da; "Kazadır, olur böyle şeyler", "İdare et, abi" diye geçiştirmiyor muyuz. Vaktinde "kızıp" önlem de almamaya devam ettiğimiz için neler geliyor başımıza. Lütfen böyle durumları "normal vakalar" gibi karşılamayın. Ne olur biraz "kızın".

Saygılar,

alikozanoglu

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #22 : 24 Eylül 2011, 20:24:48 »
öncelikle son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan. bu sebeple şahsım ve bir çok acemi arkadaş adına teşekkür ediyorum size..
ilk çalışma , ellere sağlık. yapılan hatalar derse dönüşüp, bir sonraki bıçakta çok daha güzel sonuçlara sebep olacaktır.

son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan derken ......bir çok arkadaşımız:
-Aha bakın bıçak yaptım, bu.
deyip bitmiş resimler konuyor foruma, nasıl yapıldı. malzeme nasıl temin edildi, imalat aşamaları nedir.
bunların hiçbiri yok..... bitmiş bıçak resmi görmek istesem google de binlerce bulurum ???
-Efendim, sorun söyleyelim, sorulara açıklamalar yapıyoruz.. :)
gibi cevaplar alacağıma da eminim..
acemi bir adam konuyu bile zar zor anlarken neyi soracağını nereden bilsin. 700 civarı üyenin hepsi sadece günde bir şey sorsa (ki böyle birşey görmüyoruz) burada günde 700 soru çıkardı ki kimse hiçbirşeyi takip edemezdi. ayrıca bu kadar sayıda yazışma ve soru yoksa herkez soru sormayı da sevmiyor olabilir...

Bu sebeple bunları da yazma fırsatı buldum. İmalat aşamalarının da fotoğraflanıp adım adım anlatıldığı bu tarz işleri ve konuları daha bir keyfle okuyor ilgili oluyorum. şahsen yapım aşamaları bitmiş bıçak resmi, çelik adı ve ahşap adı gibi kabaca es geçilip sunulan, bitmiş hali çok güzel olan bıçak imalatı konularına pek rağbet etmiyorum..

aynen sizin düşüncelerinize katılıyorum  arkadaş güvenlik önlemi almamış  bizim gibi yeni bıçak yapmaya çalışan arkadaşlara yapmamaları gereken şeyleri göstermiş oldu kendisine  yeni biçakları yaparken tetbiri elden bırakma diyorum ve  başarılar diliyorum             

anlatımların sunulan çalışmaların resimlerle batan sona doğru yapılması çok doğru bir çalışma ben ce   forum   tam bir öğretici  vede  üye arkadaşların  yorumları   da  menfi  müsfet   yöde ne olursa  olsun yinede öğretici  okuyana      saygılar

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #23 : 24 Eylül 2011, 22:19:35 »
süper naturel ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

supernaturel

• 108
  • cem
  • Meslek: cam alüminyum
  • Yer: istanbul-sarıyer- 1976
« Yanıtla #24 : 04 Ekim 2011, 13:50:44 »
öncelikle son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan. bu sebeple şahsım ve bir çok acemi arkadaş adına teşekkür ediyorum size..
ilk çalışma , ellere sağlık. yapılan hatalar derse dönüşüp, bir sonraki bıçakta çok daha güzel sonuçlara sebep olacaktır.

son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan derken ......bir çok arkadaşımız:
-Aha bakın bıçak yaptım, bu.
deyip bitmiş resimler konuyor foruma, nasıl yapıldı. malzeme nasıl temin edildi, imalat aşamaları nedir.
bunların hiçbiri yok..... bitmiş bıçak resmi görmek istesem google de binlerce bulurum ???
-Efendim, sorun söyleyelim, sorulara açıklamalar yapıyoruz.. :)
gibi cevaplar alacağıma da eminim..
acemi bir adam konuyu bile zar zor anlarken neyi soracağını nereden bilsin. 700 civarı üyenin hepsi sadece günde bir şey sorsa (ki böyle birşey görmüyoruz) burada günde 700 soru çıkardı ki kimse hiçbirşeyi takip edemezdi. ayrıca bu kadar sayıda yazışma ve soru yoksa herkez soru sormayı da sevmiyor olabilir...

Bu sebeple bunları da yazma fırsatı buldum. İmalat aşamalarının da fotoğraflanıp adım adım anlatıldığı bu tarz işleri ve konuları daha bir keyfle okuyor ilgili oluyorum. şahsen yapım aşamaları bitmiş bıçak resmi, çelik adı ve ahşap adı gibi kabaca es geçilip sunulan, bitmiş hali çok güzel olan bıçak imalatı konularına pek rağbet etmiyorum..

teşekkürler iyi dilekleriniz için , aynı sebeplerden dolayı dolayı imalat aşamasınada yer verdim yanlış doğru herşey ortada herkez hemfikir zaten başlıktada belli zaten yapmayı denedik . tekrar teşekkürler iyi dilekler için :)
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #25 : 04 Ekim 2011, 13:54:46 »
"Avuç taşlama hem tehlikeli hem de düzgün iş çıkartmıyor"a örnek olmuş bu çalışma. Bizim meslekte "her sorunun çabuk, basit ve yanlış bir çözümü vardır" aksiyomu vardır, onun gibi.

Allah'tan pantolondan fazlasına mal olmamış. Bıçağın sabit, aletin hareketli olduğu düzgün iş çıkan tek yöntem eğeyle çalışmak. Amatör takılıp da içinize sinecek çalışmalar yapmak için onu öneririm. Taner ustamın "eğe asıl malzemen olmalıydı" lafına, alet de eğe olmalıydı diye ekleyeyim.

yorum için teşekkürler :)
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #26 : 04 Ekim 2011, 13:55:59 »
Bu bıçak artık zor modiye olur. Yeniden bir lama alıp yapmak daha kolay bence. Dikkatli çalışmalar.

aynen yapılması gereken budur teşekkürler :)
boş çuval dik durmazmış

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #27 : 04 Ekim 2011, 14:30:24 »
 calışırken çekmiş oldugunuz resimlerden bu metalde gayet az karbon oldugu anlaşılıyor.  yani çelik değil. sertleşmez.  ne oldugu bilmediginiz tam kestiremediginiz malzemelerle çalışmaya başlamadan önce küçük bir talaş testi size bilgi verecektir. forumun içinde bir yerlerde bu konu vardı.  emeginizede helal olsun diyorum. kolaydegil.

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #28 : 04 Ekim 2011, 16:10:24 »
calışırken çekmiş oldugunuz resimlerden bu metalde gayet az karbon oldugu anlaşılıyor.  yani çelik değil. sertleşmez.  ne oldugu bilmediginiz tam kestiremediginiz malzemelerle çalışmaya başlamadan önce küçük bir talaş testi size bilgi verecektir. forumun içinde bir yerlerde bu konu vardı.  emeginizede helal olsun diyorum. kolaydegil.

teşekkürler :) o talaş testini bulup biraz incelesem iyi olacak
boş çuval dik durmazmış

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #30 : 04 Ekim 2011, 18:14:43 »
Yanlışlıkla ilginç bişey çıkacakmış, hınk dese  ;D Durukan'a katıldım, çelik seçimi ve ısıl işlem konularında bir miktar araştırma (forum bunlarla dolu), daha dikkatli ve güvenli çalışmayla hazır bu kadar hevesiniz varken çok güzel şeyler çıkar, hadi kolay gelsin  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #31 : 04 Ekim 2011, 18:47:53 »
"Avuç taşlama hem tehlikeli hem de düzgün iş çıkartmıyor"a örnek olmuş bu çalışma.
Bunu sonradan gördüm burada avuç taşlamaya  haksızlık yapılmış bence, katılmıyorum. Doğru kullanıldığında ben daha bu kadar çok yönlü bir alete rastlamadım, WD40 gibi birşey bu meslekte.

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #32 : 04 Ekim 2011, 18:48:33 »
Yanlışlıkla ilginç bişey çıkacakmış, hınk dese  ;D Durukan'a katıldım, çelik seçimi ve ısıl işlem konularında bir miktar araştırma (forum bunlarla dolu), daha dikkatli ve güvenli çalışmayla hazır bu kadar hevesiniz varken çok güzel şeyler çıkar, hadi kolay gelsin  ^-^

teşekkürler :)
boş çuval dik durmazmış

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #33 : 05 Ekim 2011, 00:15:18 »
cem kardeşim,
tamam önlemler çok önemli ve alınacak.
Sen hevesini kırma çok güzel hem bıçağı hem sapını yapmışsın gerisi gelir.
Önlemini al buradaki arkadaşların sana seve seve çelik bulur da gönderir de acayip bir sabırları vardır kimlere katlanıyorlar sana ısıl işlemi de anlatırlar sen hevesini ve heyecanını yitirme.
Ben çok beğendim.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #34 : 05 Ekim 2011, 08:12:16 »
avuç taşlamanın devir kontrollüsü ve uygun zımpara ile neler cıkar neler
ben kukri yaparken bant zımparada uğraşamadım aldım elime avuş taşlamamı 40-80-120-240 -400-600 ayna gibi oldu  hamon yapalım diye catlatmasaydık güzel olacaktı ama nasip değilmiş  :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #35 : 05 Ekim 2011, 08:52:06 »
Spiralle çalışırken özellikle incelen bölümlerde ısıl değişimler aşırı oluyor, bu yüzden bant zımparadan çıkma bir bıçağa göre daha dikkatli normalizasyon şart,  yoksa çatlamalar olabilir sertleştirmede...

Kipmen Sanat web sitesi

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #36 : 05 Ekim 2011, 09:57:14 »
cem kardeşim,
tamam önlemler çok önemli ve alınacak.
Sen hevesini kırma çok güzel hem bıçağı hem sapını yapmışsın gerisi gelir.
Önlemini al buradaki arkadaşların sana seve seve çelik bulur da gönderir de acayip bir sabırları vardır kimlere katlanıyorlar sana ısıl işlemi de anlatırlar sen hevesini ve heyecanını yitirme.
Ben çok beğendim.

teşekkürler destek için :)
boş çuval dik durmazmış

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #37 : 05 Ekim 2011, 10:15:19 »
spiral ile çalışma yaparken yüzey sıkalığının aşırı artışını önlemek adına ben yanımda sprey bulunturuyorum ısının yükselmesine mahal vermeden soğutma şalışması yapmak iyi oluyor :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #38 : 05 Ekim 2011, 10:18:46 »
Cem bütün iletilere cevap yazmışsın, sende şuan büyük azim ve hırs var. Hadi şaşırt bizi. ??? ??? ???

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #39 : 05 Ekim 2011, 10:53:23 »
Ben çok ümitliyim Cem kardeşimden.
Harika şeyler çıkacağına inanıyorum.
Ayrıca Mehmet Bey'e de katılıyorum forumda adım adıma dönelim.
Cem kardeşim sayesinde bunu da hatırladık ve çok iyi oldu ilk fırsatımda ben de yapacağım.
Sağolun var olun arkadaşlar.