Bıçak Sanatı - Forum

yapmayı denedik

supernaturel

• 108
  • cem
  • Meslek: cam alüminyum
  • Yer: istanbul-sarıyer- 1976
yapmayı denedik
« : 23 Eylül 2011, 15:40:55 »
arkadaşlar merhaba konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama bende bir deneme yaptım tabi ustaların yanında bizimki baya bir acemi işi oldu ama genede paylaşmak istedin kampda kullanırım diye işleyecek bir şeyler arıyodum bahçede eskiden kalma bir asansör rayı buldum T profili tnin bir tarafı 8mm bir tarafı 6mm geliyodu yarılırmı bu diye başladım kesmeye baya bir uğraşıp yardım bir adet 8mm bir adetde 6mm 35cm uzunluğunda iki adet lamam oldu çelikten baya uğraştım ama 1 saat kadar ve 3 tane kesici disk yedi neyse birazda resim atıyım il resim lama olmadan önceki hali. sadece jet taşı ve eğe kullanarak yaptım bıçağı :)
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
Ynt: yapmayı denedik
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2011, 15:42:54 »
sonra lama oldu böyle parça parça resimleyelim belgesel tadında olsun :) sanki bir şey yapmışızda  :-[
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2011, 15:50:06 »
sonra başladık traşlamaya sonuçda böyle birşey çıktı ortaya :) biraz kavis veriyim derken jet biraz fazla kaçtı :)

boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2011, 15:53:59 »
resimler devam yavaş yavaş birşeye benzemeye başladı gibi sanki

bir ara jeti kaçırıp pantolondanda olduk allahdan bacak gitmedi  :(

boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2011, 15:58:50 »
sonra kabze yapmaya başladım çok sert bir ağaç aldım marangöz arkadaşdan elimde prinç hazırda vardı 4mm çubuk biryerden kalmış baya var elimde

sonuçta böyle birşey çıktı ortaya biraz ağır oldu ama olsun odun kırarken baya işe yarar heralde daha henüz denemedim ama

boş çuval dik durmazmış

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2011, 17:21:02 »
Çok değişik bir bıçak olmuş başlangıç için güzel ama formu bana biraz değişik geldi. ilerde daha güzel eserler çıkar merak etmeyin.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 23 Eylül 2011, 17:21:56 »
Şaka gibi anlatmışsınız ama resimleri de görünce, emniyet tedbirlerini iyice kenara koyduğunuzu dehşetle gördüm. Sadece bir arkadaş olarak uyarabilirim. Lütfen gerekli koruma ve güvenlik tedbirlerini almadan çalışmayın. tehlike oluşturabilecek hareketlerden uzak durun. Her zaman bir adım sonrasını düşünmeye çalışın. Küçüktüm eniştemle bir iş yapıyoruz. Bana dedi ki elini yaraladıktan sonra bitirdiğin iş dünyanın en temiz güzel işide olsa kıymeti yok. Kulağıma küpedir.
Avuç içi taşlamanın koruma kapayı çıkartılmış. Bıçağı elle tutmaya çalışan biri var, diğeri ise cayır cayır çalışıyor. Yok muydu bir mengene, bir işkence ....

Bıçaklaa ilgili olarak taşlamanın fazla kaçtığı  noktadan yukarı doğru tekrar bir yuvarlama yapın. Bıçağın ucu kısalacaktır ama daha kullanışlı olacaktır. Sadece bir öneri...
Yapacaksanızda lütfen resimlerdeki gibi yapmayın, tedbirleri alın.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #7 : 23 Eylül 2011, 17:46:09 »
Bilgiyi okuyarak deneyimi yaparak....
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2011, 18:17:31 »
asansör rayı hangı çelıkten yapılmıştır.. bu en önemlısı ;)   ısıl işlem yapıldımı.?
yapılması gerekıyorsa  çelığın ne olduğunu bılmeden tamamen göz kararı yapılması gerekecek.

koruma önlemlerının hıç bırını göremedım :-\  lamayı taşlarken altına ıslak bır bez koyulsa ıyı olurdu "lamayı sertleştırılmış malzeme olarak düşündüm"

bıçağı taşlama sırasında tutan arkadaşta ıyı cesaret varmış. bana aceleye getırılmış bır iş olarak gözüktü.   bu  yapacağınız bıçağın estetıkten  ve performanstan yoksun olmasına neden olacak ;)

o kadar uğraştın kestın biçtin bence boşu boşuna uğraşmışsın , yanında duran eğe asıl malzemen olmalıydı ;)

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 23 Eylül 2011, 18:20:33 »
Sefa ustanın yaptığı eğeden bıçağa göz at bence  ;)http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/egeden-bicak/msg10098/#msg10098
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2011, 18:54:20 »
Bilgiyi okuyarak deneyimi yaparak....

kesinlikle doğru  :)
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #11 : 23 Eylül 2011, 18:55:42 »
Sefa ustanın yaptığı eğeden bıçağa göz at bence  ;)http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/egeden-bicak/msg10098/#msg10098

denedim sadece evet o bıçağı gördüm tektirde ettim güzel... bu işler yavaş yavaşşşş ilerliyor denedik bakalım bir dahakine bakıcaz artık :)
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #12 : 23 Eylül 2011, 19:01:55 »
asansör rayı hangı çelıkten yapılmıştır.. bu en önemlısı ;)   ısıl işlem yapıldımı.?
yapılması gerekıyorsa  çelığın ne olduğunu bılmeden tamamen göz kararı yapılması gerekecek.

koruma önlemlerının hıç bırını göremedım :-\  lamayı taşlarken altına ıslak bır bez koyulsa ıyı olurdu "lamayı sertleştırılmış malzeme olarak düşündüm"

bıçağı taşlama sırasında tutan arkadaşta ıyı cesaret varmış. bana aceleye getırılmış bır iş olarak gözüktü.   bu  yapacağınız bıçağın estetıkten  ve performanstan yoksun olmasına neden olacak ;)

o kadar uğraştın kestın biçtin bence boşu boşuna uğraşmışsın , yanında duran eğe asıl malzemen olmalıydı ;)

kesinlikle haklısın amma eğe bulamadım onun için bunu biçtim :D
boş çuval dik durmazmış

supernaturel

• 108
  • cem
« Yanıtla #13 : 23 Eylül 2011, 19:32:56 »
arkadaşlar sakin olun sadece denedik :):):):)
boş çuval dik durmazmış

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 23 Eylül 2011, 20:12:08 »
Arkadaşlar sizin güvenliğiniz için söylemişler yanlış anlamayın lütfen. Allah korusun kötü bir kaza da atlatmışsınız. aman dikkat... bence de taşlamanın daldığı yerden kesip kısaltsanız daha kullanışlı bir bıçak olurmuş gibi geldi

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #15 : 23 Eylül 2011, 23:02:52 »
Yetişiiin adam öldürüyorlar....

Ya ustalarım evet arkdaşımız  tedbirsizce çalışmış ve bununda farkında.. Ama bu kadarda kızılmazki:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #16 : 24 Eylül 2011, 11:39:50 »
öncelikle son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan. bu sebeple şahsım ve bir çok acemi arkadaş adına teşekkür ediyorum size..
ilk çalışma , ellere sağlık. yapılan hatalar derse dönüşüp, bir sonraki bıçakta çok daha güzel sonuçlara sebep olacaktır.

son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan derken ......bir çok arkadaşımız:
-Aha bakın bıçak yaptım, bu.
deyip bitmiş resimler konuyor foruma, nasıl yapıldı. malzeme nasıl temin edildi, imalat aşamaları nedir.
bunların hiçbiri yok..... bitmiş bıçak resmi görmek istesem google de binlerce bulurum ???
-Efendim, sorun söyleyelim, sorulara açıklamalar yapıyoruz.. :)
gibi cevaplar alacağıma da eminim..
acemi bir adam konuyu bile zar zor anlarken neyi soracağını nereden bilsin. 700 civarı üyenin hepsi sadece günde bir şey sorsa (ki böyle birşey görmüyoruz) burada günde 700 soru çıkardı ki kimse hiçbirşeyi takip edemezdi. ayrıca bu kadar sayıda yazışma ve soru yoksa herkez soru sormayı da sevmiyor olabilir...

Bu sebeple bunları da yazma fırsatı buldum. İmalat aşamalarının da fotoğraflanıp adım adım anlatıldığı bu tarz işleri ve konuları daha bir keyfle okuyor ilgili oluyorum. şahsen yapım aşamaları bitmiş bıçak resmi, çelik adı ve ahşap adı gibi kabaca es geçilip sunulan, bitmiş hali çok güzel olan bıçak imalatı konularına pek rağbet etmiyorum..
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #17 : 24 Eylül 2011, 12:51:08 »
"Avuç taşlama hem tehlikeli hem de düzgün iş çıkartmıyor"a örnek olmuş bu çalışma. Bizim meslekte "her sorunun çabuk, basit ve yanlış bir çözümü vardır" aksiyomu vardır, onun gibi.

Allah'tan pantolondan fazlasına mal olmamış. Bıçağın sabit, aletin hareketli olduğu düzgün iş çıkan tek yöntem eğeyle çalışmak. Amatör takılıp da içinize sinecek çalışmalar yapmak için onu öneririm. Taner ustamın "eğe asıl malzemen olmalıydı" lafına, alet de eğe olmalıydı diye ekleyeyim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #18 : 24 Eylül 2011, 12:52:57 »
Arkadaşlar sizin güvenliğiniz için söylemişler yanlış anlamayın lütfen. Allah korusun kötü bir kaza da atlatmışsınız. aman dikkat... bence de taşlamanın daldığı yerden kesip kısaltsanız daha kullanışlı bir bıçak olurmuş gibi geldi

O tür bir düzeltmede oluk işi bozar.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #19 : 24 Eylül 2011, 16:28:03 »

O tür bir düzeltmede oluk işi bozar.
"Kısaltsaydınız" olarak düzelteyim o zaman :)