öncelikle son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan. bu sebeple şahsım ve bir çok acemi arkadaş adına teşekkür ediyorum size..
ilk çalışma , ellere sağlık. yapılan hatalar derse dönüşüp, bir sonraki bıçakta çok daha güzel sonuçlara sebep olacaktır.
son zamanlarda imalat aşamalarını da anlatan bu tarz anlatımlar kaybolmaya yüz tutmuştu forumdan derken ......bir çok arkadaşımız:
-Aha bakın bıçak yaptım, bu.
deyip bitmiş resimler konuyor foruma, nasıl yapıldı. malzeme nasıl temin edildi, imalat aşamaları nedir.
bunların hiçbiri yok..... bitmiş bıçak resmi görmek istesem google de binlerce bulurum

-Efendim, sorun söyleyelim, sorulara açıklamalar yapıyoruz..
gibi cevaplar alacağıma da eminim..
acemi bir adam konuyu bile zar zor anlarken neyi soracağını nereden bilsin. 700 civarı üyenin hepsi sadece günde bir şey sorsa (ki böyle birşey görmüyoruz) burada günde 700 soru çıkardı ki kimse hiçbirşeyi takip edemezdi. ayrıca bu kadar sayıda yazışma ve soru yoksa herkez soru sormayı da sevmiyor olabilir...
Bu sebeple bunları da yazma fırsatı buldum. İmalat aşamalarının da fotoğraflanıp adım adım anlatıldığı bu tarz işleri ve konuları daha bir keyfle okuyor ilgili oluyorum. şahsen yapım aşamaları bitmiş bıçak resmi, çelik adı ve ahşap adı gibi kabaca es geçilip sunulan, bitmiş hali çok güzel olan bıçak imalatı konularına pek rağbet etmiyorum..