Bıçak Sanatı - Forum

micarta yapımı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: micarta yapımı
« Yanıtla #40 : 13 Mart 2013, 00:11:49 »
Ne zaman geldin de ne zaman bunca işi yaptın. Helal olsun vallaha ne diyeyim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #41 : 13 Mart 2013, 00:12:34 »
Beklemedeyiz Özgür abi bende 3-4 kat kumaş ve japon yapıştırıcısıyla küçük bir deneme yapmıştım taş gibi oldu işe yarasın diye anahtarlık yaptım ancak kıtır kıtır kırıldı . :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #42 : 13 Mart 2013, 23:26:02 »
Beklemedeyiz Özgür abi bende 3-4 kat kumaş ve japon yapıştırıcısıyla küçük bir deneme yapmıştım taş gibi oldu işe yarasın diye anahtarlık yaptım ancak kıtır kıtır kırıldı . :D

japon yapıştırıcısı sadece yaptığınız micartanın hava kalmış bölümlerinde tamir maksatlı kullanıla bilir  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #43 : 13 Mart 2013, 23:30:34 »

japon yapıştırıcısı sadece yaptığınız micartanın hava kalmış bölümlerinde tamir maksatlı kullanıla bilir  ;)
Mikarta yapma amacım yoktu kalem yapıştırırken masaya döküldü hemen sildim bezle baktım taş gibi olmuştu sonra  bir deneyeyim dedim iki adet gözlük mendilini 4'e bölüp üstüste koydum verdim japonu  :))
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #44 : 16 Mart 2013, 21:31:25 »
http://www.youtube.com/watch?v=xuiBha4kT6o Direkt olarak sap kısmına uygulanan micarta uygulaması dikkatimi çekti   ::)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
« Yanıtla #45 : 18 Şubat 2014, 00:00:02 »
micarta yapımı ile ilgi:
http://www.cartercrafts.com/micarta.htm

Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #46 : 06 Mart 2014, 11:55:13 »
Aklıma biraz uçuk bir fikir geldi. Acaba bu mikartadan bant zımapara kasnağı yapılabilir mi? Yoksa hazır polyamid daha mı ucuz

« Yanıtla #47 : 06 Mart 2014, 20:07:29 »
Polyamid daha ucuza gelir eminim  ;)

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #48 : 23 Mart 2014, 12:58:28 »

Ustam bu polyamid dediğiniz sanayide levha yada çubuk halinde satılan fiber mi? Ben bıçak sapı için aldım. Sap yaparken yüzeyindeki vernikli gibi duran tabaka Kalkacak mecburen. Geri kalan kısmını guzel gorünmesi icin japonla stabilize edebilir miyiz? Japon zamanla kalkma yaparmi?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #49 : 23 Mart 2014, 13:09:35 »

Ustam bu polyamid dediğiniz sanayide levha yada çubuk halinde satılan fiber mi? Ben bıçak sapı için aldım. Sap yaparken yüzeyindeki vernikli gibi duran tabaka Kalkacak mecburen. Geri kalan kısmını guzel gorünmesi icin japonla stabilize edebilir miyiz? Japon zamanla kalkma yaparmi?
Polyamide baktım fiberle(fenolfiber olarak algıladım) aynı gibi durmuyor fiber ip dokusu daha belirgin bir mikarta gibi polyamid ise plastik türevi
Japon konusunda da kaplama yaplabilir ancak darbeyle çalışacak yada ıslak elle çokça haşır neşir olacak bıçakların sapında kullanırsanız çok kaygan bir yüzey oluyor.Japonu emen bir yüzey olmazsa zamanla atma yapabilir.Yanlış bir bilgi varsa ustalarım düzeltsin.
« Son Düzenleme: 23 Mart 2014, 13:12:11 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #50 : 23 Mart 2014, 15:25:00 »

Aynen o, genellikle yuvarlak veya plaka olarak satılır. Sap yapmak için hiç uğraşmayın, epoksi vs yapıştırmaz bu malzemeyi.

AliAydın

• 324
« Yanıtla #51 : 23 Mart 2014, 18:02:54 »

Aynen o, genellikle yuvarlak veya plaka olarak satılır. Sap yapmak için hiç uğraşmayın, epoksi vs yapıştırmaz bu malzemeyi.

Hocam desenize gürgenler gibi bunlar da elimde patladı  :)

Birdaha danışmadan tövbe topluiğne bile almam  :D

« Yanıtla #52 : 23 Mart 2014, 18:18:55 »
Levha şeklinde aldıysanız ve de boyut kurtarırsa mutfak tahtası yaparsınız  ;)

AliAydın

• 324
« Yanıtla #53 : 23 Mart 2014, 22:12:21 »
Levha şeklinde aldıysanız ve de boyut kurtarırsa mutfak tahtası yaparsınız  ;)

Hocam benim gürgenciden birkaç tane kesme tahtası almıştım zaten. Neyse dursun malzeme, birgün birşeyde kullanırım :)

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #54 : 23 Mart 2014, 22:54:27 »
bende bugun 2 tane deneme yaptım bende  biri kot pantalondan  diyeride dayım koltukcu güzel bir kumaş arta kalmıs bende rica ettim kumaşı aldım yapmaya ugrastım yapımı keyifli ama baya zahmetli bana bunu kimse soylemedi :) bakalım ne olucak ama  çok epoxi yiyor malzeme yada  korkudan  :o ben bolca sürdüm sanırım :) neyse görücez

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #55 : 01 Nisan 2014, 18:42:25 »
             Araba boyaları satan bir dükkana girdim epoksi istedim. Bana astar mı son kat mı ne renk olsun dedi. Dondum kaldım yanlış yerde mi aradım acaba yoksa isim benzerliği mi var. Gerçi onun yapıştırma özelliği yokmuş.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #56 : 23 Mayıs 2014, 11:12:45 »
Sıcak pres tutkalı acaba bu iş için olmaz mı?
Panel kapı ve kaplama da kullanılıyor bu malzeme. Tutkal yüzeye sürülüyor parçalar yapıştırılıp100 derece ısıtılmış pres makinasına atılıyor. O sıcaklıkta 4 dk bekletince tutkallar kemik gibi oluyor

Hani diyorum kalın demirden iki parça hazırlasak. kenarlarını deleriz mikartaları araya koyar vidalarla presleriz. fırında 10 dk beklettik mi tamamdır.

Fırsat bulursam deneyecem. Sizi bilmem ama benim için bu tutkal polyesterden çok daha kolay temini.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
« Yanıtla #57 : 23 Mayıs 2014, 17:46:41 »
benim izlediğim uygulamalarda "west system" marka 105 no-epoksi reçine ve 206 no-sertleştirci ile yapılıyor.

http://www.westmarine.com.tr/urun/105-epoksi-recine-3482
http://www.westmarine.com.tr/urun/sertlestirici-yavas-206-a-5591

Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #58 : 26 Ağustos 2014, 20:50:56 »
Peki polyesterin içine toz boya katıp renklendirmek mümkün mü mikartayı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #59 : 26 Ağustos 2014, 21:00:22 »
Epoxy için renk pigmentleri var. Universal kullanılan pigmentlerde oluyor.