bencede yani benim yaptığım agır agır olmasınada benim kulanımım için yapıldığından bana ağır gelmiyor agızı dış bükey acılmış halde kulanıyorum kemik kırmak için satırımı hiç kulanmadım (kol kemiği gibi ) kemik kırmak için genelde küçük nacağım var 1080 çeliğinden onu kulanıyorum gayet başarılı
sonuçta d2 ile düzgün bir şekilde kuvvet verdiğinizde çeliği kesecektir (d2 giyotin bıcağı olarak kulanılır ve 6mm kadar sac kesimi yapar ) ama kemik gibi direnç gösterecek bir malzemede ince ebatların kulanımı d2 de olumlu sonuç vermiye bilir ama bıcakta mükemmel sonuç verir. satırla tavuk v.b. malzemelerin kemiklerine girişilecekse sorun olacağını pek sannetmiyorum
malzeme bulmanın sıkıntısından cok onemli olan dostumuzun yapacağı malzemenin ilerliyen vakitlerde cöp olmamasıdır.6mm lik ck60 danda cok güzel satır oluyor mesela kemik kırmaya girermiyim direkt girerim hiç acımam

üzeri teflon kaplı canavar gibi. olmadı yay çeliğinden yapılan malzemenin dışına meneviş boya yapılabilir sonuçta paslanmaz bu yüzyılda bulundu ve memleketimize ne zaman geldi.bundan 50 yıl kadar önce mutfaklarımızda kulanılan bıcakların coğu paslanır çeliklerden imal ediliyordu !
gönül isterki hertürlü malzemeyi bulup ona göre calışmalar yapalım.