Bıçak eşittir güven midir? Yoksa bıçak eşittir tedbir midir.
Bu gün formumdayım. Malum çok değerli insanların olduğu bir forumda üye olunca daha da bir enerji dolu oluyor insan.Bu yüzden affınıza sığınaraktan bu gün bir kaç ayrı başlıkta muhabbet konusu açıyorum.
Daha önce paylaşmıştım. Bozkırda bir kar deliği var. Aslında 30-40 metre derinliğinde bi mağaraya benzer doğal bir oluşum. Dört mevsim içinde kar olur. Henüz hiç kimse bu karın burda tamamen tükendiğini görmemiş.
Bayramdır seyrandır gurbetten gelen eşe dosta ikram ederim diyerekten bayramın birinci günü 125lik çin işi motorsikletime atlayıp dağlara doğru 30 km lik bir yola çıkıyorum.
Kar kuyusundan iki kömür çuvalı kar doldurup Bozkıra dönüş yoluna düşüyorum.
Her şey iyi hoş gidiyor. Yolum sürekli iniş aşşağı olduğu için motoru kapatıp vitesi boşa alıp salıyorum aşağı doğru. Lakin yük olduğu için birazda tedbirli gidiyorum.
Civar köylerin büyükbaşlarının otladığı bir düzlüğe yaklaşıyorum. İlki ( küçük ağaçcıklar)lerin arasından bir karaltı geliyor. Ben inektir deyip aldırış etmiyorum. Karaltı yola doğru ilerliyor bende yine aynı rahatlık, 50 metre mesafe kalınca bakıyorum ki bu hayvan inek vs değil. Domuzdur heralde deyip umursamaz , ama biraz daha yavaş bir hızda devam ediyorum yoluma. Domuz bu dağlarda sürekli karşılaştığım bir hayvan ve genelde insanı görünce kaçar.
Fakaaat mesafe 20 metreye düşünce bu siyah hayvan arka ayaklarının üzerinde dikilince..

. İlk işim belimde ki bıçağa sarılmak oldu, sonra kontağı çevirip sonuna kadar gaza ve kornaya basmak oldu. Çünkü karşımda ki hayvan, ömrümde ilk defa karşılaştığım AYI idi... Ama ne panik yaptım. Hiç tahmin dahi edemediğim bir durum ve ayı ile karşı karşıya ben...
O nasıl kaçıştır ama.. Ayı benden kaçıyor ben ayıdan. Saniyeler içinde durup fotoğrafını çekmeyi düşünsemde

canımın kiymeti bambaşka bir şey.

Soluk almadan o dağ yollarına 40-50 km/h ne basabildiysem bir 80-100 metre kaçtım. Sonra durup baktım gidiyor mu diye. dağı toz duman ederek oda benden kaçıyordu

Konunun özüne gelelim. Bıçak bana orda bir an bile olsa bir güven verdi. İnsan bu gibi anlarda kısa sürede çok şey düşünüyor. Motorsiklet bozuldu yahut ayı üzerime yürüdü.. Bıçağım var boğuşurum... Ya olmasa idi...