Bıçak Sanatı - Forum

BIÇAK=GÜVEN ?

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
BIÇAK=GÜVEN ?
« : 05 Eylül 2011, 20:37:59 »
Bıçak eşittir güven midir? Yoksa bıçak eşittir tedbir midir.

Bu gün formumdayım. Malum çok değerli insanların olduğu bir forumda üye olunca daha da bir enerji dolu oluyor insan.Bu yüzden affınıza sığınaraktan bu gün bir kaç ayrı başlıkta muhabbet konusu açıyorum.

Daha önce paylaşmıştım. Bozkırda bir kar deliği var. Aslında 30-40 metre derinliğinde bi mağaraya benzer doğal bir oluşum. Dört mevsim içinde kar olur. Henüz hiç kimse bu karın burda tamamen tükendiğini görmemiş.

Bayramdır seyrandır gurbetten gelen eşe dosta ikram ederim diyerekten bayramın birinci günü 125lik çin işi motorsikletime atlayıp dağlara doğru 30 km lik bir yola çıkıyorum.

Kar kuyusundan iki kömür çuvalı kar doldurup Bozkıra dönüş yoluna düşüyorum.
Her şey iyi hoş gidiyor. Yolum sürekli iniş aşşağı olduğu için motoru kapatıp  vitesi boşa alıp salıyorum aşağı doğru. Lakin yük olduğu için birazda tedbirli gidiyorum.

Civar köylerin büyükbaşlarının otladığı bir düzlüğe yaklaşıyorum. İlki ( küçük ağaçcıklar)lerin arasından  bir karaltı geliyor. Ben inektir deyip aldırış etmiyorum. Karaltı yola doğru ilerliyor bende yine aynı rahatlık, 50 metre mesafe kalınca bakıyorum ki bu hayvan inek vs değil. Domuzdur heralde deyip  umursamaz , ama biraz daha yavaş  bir hızda devam ediyorum yoluma. Domuz bu dağlarda sürekli karşılaştığım bir hayvan ve genelde insanı görünce kaçar.

Fakaaat mesafe 20 metreye düşünce bu siyah hayvan arka ayaklarının üzerinde dikilince.. :o. İlk işim belimde ki bıçağa sarılmak oldu, sonra kontağı çevirip sonuna kadar gaza ve kornaya basmak oldu. Çünkü karşımda ki hayvan, ömrümde ilk defa karşılaştığım AYI idi... Ama ne panik yaptım. Hiç tahmin dahi edemediğim bir durum ve ayı ile karşı karşıya ben...

O nasıl kaçıştır ama.. Ayı benden kaçıyor ben ayıdan. Saniyeler içinde durup fotoğrafını çekmeyi düşünsemde ::)  canımın kiymeti bambaşka bir şey. ;D Soluk almadan o dağ yollarına 40-50 km/h ne basabildiysem bir 80-100 metre kaçtım. Sonra durup baktım gidiyor mu diye. dağı toz duman ederek oda benden  kaçıyordu :D

Konunun özüne gelelim. Bıçak bana orda bir an  bile olsa bir güven verdi. İnsan bu gibi anlarda kısa sürede çok şey düşünüyor. Motorsiklet bozuldu yahut ayı üzerime yürüdü.. Bıçağım var boğuşurum... Ya olmasa idi...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: BIÇAK=GÜVEN ?
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2011, 20:52:16 »
aynen

BIÇAK=GÜVEN
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2011, 21:51:40 »
Bence motosiklet=güven olmuş bu vakada. Ya da "kaçanın anası ağlamaz".

Şile'den kuzenle beraber dönerken gidişte bizi kovalayan köpek ondan kaçmak için ben arkadaki bisikletli kuzeni 50 ile çekerken bizim hizamıza gelmişti. Çok şükür ki arkamızdan değil de yolun kenarından koşunca bizi yakalamamış oldu, bize paralel koşuyordu. Yalnız biz asfaltta giderken o bizi toprakta yakalamıştı.

O günkü konfigürasyonumuz buydu. Kuzen sağlam bisikletçidir ama o gün işimizi şansa bırakmadık.  :-\
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2011, 00:10:14 »
Bir de şöyle düşün, eğer bıçağına aşırı güvenip kaçmasaydın, Ayı efendi de senden bir lokma tatmayı düşünseydi...

Bana göre bıçak da diğer aletler gibidir, iş görür, ama kimin elinde ne iş gördüğüne bağlıdır bıçağın ne olduğu. Sonuçta elinde ne tür bir bıçak olursa olsun Ayı gibi bir hayvan bıçaklı bir adama göre çok üstün bir konumdadır. Senin bıçağın kadar hasar verebilecek dört delici ağzında, 5'er tane de patilerinde yırtıcı olmak üzere toplam 14 tane bıçak üstünde taşıyor, hepsini aynı anda kullanabiliyor, senden boyca ve kiloca üstün olduğu gibi, senden kat be kat güçlü ve hızlı   ::)
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2011, 00:32:21 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2011, 00:21:04 »
kaçnın anası ağlamamış budurumlarda bıcak değil 12 lik tüfek +domuz dolusu olsada ayı kardeşten mümkün olduğu kadar uzak durmak lazım adı üstünde ayı hayvanın arkasında devlet var devlet cizik atsan elaman 657 ye tabi gör bakalım sonucu .belgesellerde aynın o cüsse ile nasıl balık valadığını gördüyseniz yaklaşık bir 10sn de birkaç parça halinde kendine servis yapacak duruma getirebilir insanı  demem odurki bıcağa fazla güvenmemek lazım derim,kendileri iyi koşucudur bir 50km/s zorlar
motor=güven daha mantıklı
geçmiş olsun
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 06 Eylül 2011, 00:24:27 »
Ayımız dişi, bir de yavruluysa saatte 50 bile yetmeyebilir.
Büyük geçmiş ola.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2011, 00:29:37 »
Gecmis olsun huseyin kacanin anasi aglamamis .Bicaga guven iyi ama karsindaki ayi olunca
 ancak ayiyi daha kizdirmaya yarardi.yada elinden alip senin bicagi tirnak cakisi yerine kullanirdi :D

tekrar gecmis olsun..
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2011, 07:59:22 »
Gecmis olsun huseyin kacanin anasi aglamamis .Bicaga guven iyi ama karsindaki ayi olunca
 ancak ayiyi daha kizdirmaya yarardi.yada elinden alip senin bicagi tirnak cakisi yerine kullanirdi :D

tekrar gecmis olsun..

Abi ömürsünüz...

Bende bilincindeyim ayı ile şaka olmayacağını, ama düşünsenize bir anda karşı karşıya kalmışsınız kaçma şansınız yok. Ne yapacaksınız tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya mı bakacaz.. Elbette gücümün yettiği yere kadar savunacağız. Değilse ayı ile güreş tutmak gibi bir arzum asla olmaz:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2011, 08:44:33 »
Televizyondaki yabancı reality showlardan birinde böyle bir durumda kalan adamın nasıl kurtulduğunu göstermişlerdi. Adamın karşılaştığı ayı dişi ve yavruları olan bir ayıymış. Adamı görünce olanca hızıyla adama doğru koşmuş. Adam ayıyı fark edince kaçmak yerine yere yatıp başı elleri arasında cenin pozisyonunda beklemiş.
Ayı yanına geldiğinde adam zarar vermemiş, bir süre sonra uzaklaşıp gitmiş.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

wu_tang

• 97
  • Umut Durmuş
  • Meslek: iletişim hizmetleri
« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2011, 17:13:46 »
Bence Bıçak, hem güven, hem tedbir, hem günlük ihtiyaç, hemde sünnettir   ;)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #10 : 06 Eylül 2011, 17:34:42 »

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #11 : 06 Eylül 2011, 19:25:00 »
+1
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2011, 12:28:50 »
Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.

bir kısa hikayecikte ben anlatayım müsadenizle.

Ayıya sormuşlar "neden korkarsın"?

Kama ile iki kardeşten korkarım.

Neden?

Kamanın her iki ağzı keser,

kardeşi çok olanı yakalarsam "imdat" istediği zaman her biri diğerine güvenir ama iki kardeşten birini yakaladığımda "imdat" isteğine diğer kardeş bilirki başka gidecek yok hemen gelir. İkisi bir olursa benim gücüm yetmez demiş.

yani ya kama olacak yada iki kardeş :D

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #13 : 07 Eylül 2011, 16:40:10 »
Özlü hikaye.. Teşekkür ederim.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #14 : 07 Eylül 2011, 18:56:37 »
ayıların ölü taklidi yapanlara ilişmediğini bende duymuştum açıkçası doğada hiç bi hayvana dokunmadıkça benle bi alakası olacağını sanmıyorum çok acıktıysa da doğanın kanunu kim kimi yerse :)
benim bir gece eczanede nöbette farkettirmeden 3 kişi rafımdan 5 kutu a-ferin kapsülümü çaldı o günden sonra normalde çakı taşıyorsam nöbet olduğunda üzerime daha sağlam birşeyler alıyorum ne olur ne olmaz hee çekip direkt saplıcakmıyım tabiki hayır sadece önlem ve korkutmak amaçlı bıçak güven midir ?
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #15 : 07 Eylül 2011, 21:03:12 »
Aaaaah Ali ahh. Ne olacak bu kalfaların nöbetteki can güvenliği...

3 yıl önce nöbetciyim.Gecenin üçü, ecz önüne simsiyah bir jip lank dedi durdu. İçeri goca göbekli iki adam girdi. Bir tanesi

- "Boğazlarım ağrıyor bana lincocin +andolar yap"  dedi amaa adamın tipini beğenmedim.

-Abi eczanede iğne yapması yasak... diyordum ki adam ceketinin altından iki tane tabancayı çıkardı masaya koydu. Tek cümle..

." Ahanda ben yasağı deliyorum."

İstersen yapma.. Ne yapalım can korkusu iğneyi hazırladım. Ama ..
-" abi bak bu iğne adamın canını yakar, sonra kızma" dedim tedbiri aldım
 Tabi bu arada enjektöre öyle bir ayar geçtim ki. İğnenin ucu vucuda girerken cam kırığına basıyormuş gibi çatır çatır giriyor. Herif kalıbından utanıp gıkkk diyemiyor . Giderkende 10 tl bahşiş attı gitti.. Zannımca 3 gün kıçının üstüne oturamamıştır.

O gün bu gündür  bilgisayar masasının altında  armut dalından bir "haydar saplık" yazar kasada da uzun namlulu bıçak hiç eksik etmem.

Çok şükür bu güne değin hiç birini kullanmak nasip olmadı. Olmaz da inşallah.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 07 Eylül 2011, 21:28:27 »
Bircok avrupa ulkesinde nobetci eczaneler
iceri musteri almaz  kepenkte ufak bir delik olur ordan yaparsiniz alisverisinizi
aslinda iyi bir taktik bence.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #17 : 07 Eylül 2011, 21:48:57 »
elinde ne tür bir bıçak olursa olsun Ayı gibi bir hayvan bıçaklı bir adama göre çok üstün bir konumdadır. Senin bıçağın kadar hasar verebilecek dört delici ağzında, 5'er tane de patilerinde yırtıcı olmak üzere toplam 14 tane bıçak üstünde taşıyor, hepsini aynı anda kullanabiliyor, senden boyca ve kiloca üstün olduğu gibi, senden kat be kat güçlü ve hızlı   ::)

:2up
Yusuf BİÇER / Adana 1974

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #18 : 07 Eylül 2011, 21:51:17 »
Aaaaah Ali ahh. Ne olacak bu kalfaların nöbetteki can güvenliği...

3 yıl önce nöbetciyim.Gecenin üçü, ecz önüne simsiyah bir jip lank dedi durdu. İçeri goca göbekli iki adam girdi. Bir tanesi

- "Boğazlarım ağrıyor bana lincocin +andolar yap"  dedi amaa adamın tipini beğenmedim.

-Abi eczanede iğne yapması yasak... diyordum ki adam ceketinin altından iki tane tabancayı çıkardı masaya koydu. Tek cümle..

." Ahanda ben yasağı deliyorum."

İstersen yapma.. Ne yapalım can korkusu iğneyi hazırladım. Ama ..
-" abi bak bu iğne adamın canını yakar, sonra kızma" dedim tedbiri aldım
 Tabi bu arada enjektöre öyle bir ayar geçtim ki. İğnenin ucu vucuda girerken cam kırığına basıyormuş gibi çatır çatır giriyor. Herif kalıbından utanıp gıkkk diyemiyor . Giderkende 10 tl bahşiş attı gitti.. Zannımca 3 gün kıçının üstüne oturamamıştır.

O gün bu gündür  bilgisayar masasının altında  armut dalından bir "haydar saplık" yazar kasada da uzun namlulu bıçak hiç eksik etmem.

Çok şükür bu güne değin hiç birini kullanmak nasip olmadı. Olmaz da inşallah.

ya Hüseyin senin de başından çok maceralar geçmiş ha 8)
Yusuf BİÇER / Adana 1974

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #19 : 07 Eylül 2011, 22:02:19 »
Hakkaten haaaa...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''