Bıçak Sanatı - Forum

Balık Muhabbeti:)

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Ynt: Balık Muhabbeti:)
« Yanıtla #120 : 30 Ağustos 2012, 08:33:56 »
Selamlar değerli dostlar daha önceden söylemiştim hatırlarsanız bayramdan sonra Çanakkale'ye gideceğim diye ve gittim Çanakkale'ye,buda Çanakkale Hatırası 5 kg lık Kofana  :)

Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #121 : 30 Ağustos 2012, 13:03:11 »
Maşallah

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #122 : 30 Ağustos 2012, 13:07:28 »
dahada irileri rast gelsin ;)  lüfer  özellikle kofana benim için, deniz balıklarının sultanıdır..  benim trofe rekorum 6,400   çanakkale karadenız boğazda profösyonel olarak  avlandım  .  ama hıçbır zaman bogazda yemlenıp yağlanmış balığın tadını dığer meralarda  tutulmuş balıklarda bulamadım.

bu arada bu azman sırtı , çaparı veya uzunolta ılemı yakalandı..?   ve ufak bır hatırlatma  gerçi bilirsiniz ama  bu azmanlarla bırlıkte muazzam buyuklukte levreklerde dolaşır . şayet uzun olta ıle avlanıyorsanız bunlardan yakalamanızda olası..
yaralarım depreşti ben balığa gıdıyorum  ;D

rastgelsın ustam...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #123 : 30 Ağustos 2012, 15:54:02 »
30 ağustos tatilini fırsat bilip azıcık baba oğul takılalım istedik sağolsun resimdeki arkadaş da oltamıza takılıverdi :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #124 : 30 Ağustos 2012, 17:19:49 »
dahada irileri rast gelsin ;)  lüfer  özellikle kofana benim için, deniz balıklarının sultanıdır..  benim trofe rekorum 6,400   çanakkale karadenız boğazda profösyonel olarak  avlandım  .  ama hıçbır zaman bogazda yemlenıp yağlanmış balığın tadını dığer meralarda  tutulmuş balıklarda bulamadım.

bu arada bu azman sırtı , çaparı veya uzunolta ılemı yakalandı..?   ve ufak bır hatırlatma  gerçi bilirsiniz ama  bu azmanlarla bırlıkte muazzam buyuklukte levreklerde dolaşır . şayet uzun olta ıle avlanıyorsanız bunlardan yakalamanızda olası..
yaralarım depreşti ben balığa gıdıyorum  ;D
rastgelsın ustam...

Sağolasın Taner,bencede balıkların sultanı lüfer ve kofana,levrek de fena sayılmaz fakat kofana bir başka tabiki.
Bununla beraber daha başka balıklar da var fakat hepsinin fotoğrafını koymadım,mesela 1.5 kiloluk bir levrek,birer kiloluk iki adet sargoz,ikibuçuk kiloluk bir tane paçoz dedikleri kefal,yine kilosunu bilmediğim melanurlar ,mırmırlar bunlarda en az yarım kilo veya üstü balıklar ve bunların hepsi 3 kişi tarafından zıpkınla avlanan balıklar,içlerinde oltayla yakalanan balık hiç yok yani.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #125 : 30 Ağustos 2012, 19:09:42 »
offf ne kofana be ne zevkli olmuştur onu yakalamak, tehlikeli hobilerimiz var abicim hastalık riski taşıyoruz ;D Bende Qatar da tuttuğum orfozumu koyayım çeşit olsun  ;D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #126 : 30 Ağustos 2012, 19:35:13 »
Eylem bunu beğendi.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #127 : 30 Ağustos 2012, 22:35:05 »
Bu günün en talihsizi benim demekki. Eli boş döndük. Ne sazan ne dişli...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #128 : 03 Eylül 2012, 09:37:54 »
Bu da benden olsun... 2 adet 30 cm civarlarında turna. Sadece birini resimleyebildim.

Limit altı olduğu için...

Mavi gölde kayınpederin bir tane Amerikan Levreği aldığı gün ise ben ancak güzel havanın tadını çıkardım. :D

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #129 : 10 Eylül 2012, 00:17:54 »
Bunlar tuttuklarım...

Sahtenin kuyruğunu bu hale getiren canavarı da merak ediyorum... :D

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #130 : 01 Ekim 2012, 14:07:02 »
arkadaşlar tuttuklarınız gayet güzel balıklar herbirinizinki ayrı ayrı güzellikte. İnanın okadar zevk alıyorumki izlerken yada seyrederken bende sizler gibi balık avına çıkmak isterdim.Onun için sizler gibi bu işi iyi bilen usta avcılardan fikir almak isterim ben ESKİŞEHİR'de genellikle sazan bazende yayın gibi tatlı su balık avına çıkmak için nasıl bir olta takımı edinmeliyim ve kaça mal olur fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #131 : 01 Ekim 2012, 22:50:24 »
arkadaşlar tuttuklarınız gayet güzel balıklar herbirinizinki ayrı ayrı güzellikte. İnanın okadar zevk alıyorumki izlerken yada seyrederken bende sizler gibi balık avına çıkmak isterdim.Onun için sizler gibi bu işi iyi bilen usta avcılardan fikir almak isterim ben ESKİŞEHİR'de genellikle sazan bazende yayın gibi tatlı su balık avına çıkmak için nasıl bir olta takımı edinmeliyim ve kaça mal olur fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Bahadır hocam, yayın avı balık çok iri olabilmesine rağmen kıyıda yemlendiği için ucuz malzemeyle yapılabilir. 240cm iki parça ucuz bir kamış, irice (60-70'lik - para değil, boyut ;) kabaca 0.40 misinadan 200m kadar sarılabilen büyüklükte makina) ucuz bir makina yeterli olur. Kamışa 30, makinaya 60 desen 10 liralık da kurşun, üçlü fırdöndü ve iğne alsan, 100TL civarında bayağı uzun süre yayın peşinde koşturacak bir takımın olur.

Sazan avı biraz daha çetrefilli. Avlak yorgun değilse benzer bir takımla sazan da tutulabilir. Çok avlanan avlaklarda uzak atış ve isabet (atışları hep aynı noktaya yakın düşürebilme) gerekeceğinden surf kamışları ve uzak atış makinaları gibi pahalı malzeme gerekebiliyor.

En ucuz takım olarak, kamış ve makinayı bir kenara bırakıp kasnak üzerine sarılı el oltası da kullanabilirsin. Sazanda sorun olmaz, hatta ayrı bir zevki vardır diyebilirim. Yayın avında kamış ve makina bence elzem, yoksa elinin her tarafını misina kesebiliyor.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #132 : 01 Ekim 2012, 23:01:24 »
abi yayin baligi kasnakla yakalanmiyor cidden ben bunu kotu bir tecrubeyle ogrendim. ben balik tutmayi severim ama oyle hastasi degilim tatli suda ise hic tecrubem yoktur. bir defa babamin arkadasi goturdu nasil olsa yakalayam diye cok ozenmedim 1 kamis 1de kasnak almistim yanima amacim kamp yapmakti<= kazayla bitane yayin benim kasnaga takildi elim kesilmesin diye misinayi kasnaga sarmaya calistim kasnak kirildi elime bez sardim cektim kiyiya ama cekmez olaydim 2gun kalem bile tutamadim kesiklerin acisinda<=

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
  • Meslek: Makine Resim Konstruksiyon Teknikeri
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #133 : 02 Ekim 2012, 08:23:42 »

bende sazan avcısıyım , ama halen 2 kg üzerine cıkamadım çünki kamp kurmaya ne vaktim nede zamanım var ancak emeklilikde inşallah.kamış ile tek kanca atarım , profesyonel avlanma şeklide budur.
sazan kamışı 25 tl ile 100 tl (karbonlu kamış) arasında senin işini usta olana kadar görür.
olta yapımını anlatmayacağım sana bir forum veriyorum orada tüm sorularının cevabı var.
http://www.carptr.com/   bu site profesyonel modern sazan avcılarının yeridir.

Oltanıza israil gelmesini istemiyorsanız mısırları ikili takın - zaten takoz mısıra israil gelmez.Sörf kamış ile ileri atınız.
unutmayın ki sazan avı 1 günlük av değildir ( israil avı için konuşmuyorum) en az 3 günlük kamp gerektirir iyi bir trofe almak için. :2up

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
« Yanıtla #134 : 02 Ekim 2012, 08:26:05 »
Selamlar değerli dostlar daha önceden söylemiştim hatırlarsanız bayramdan sonra Çanakkale'ye gideceğim diye ve gittim Çanakkale'ye,buda Çanakkale Hatırası 5 kg lık Kofana  :)

Maşaallah ustam , nice daha büyüklerini tutarsın inşaallah. ( Kıskandım ya  :'()

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
« Yanıtla #135 : 02 Ekim 2012, 09:21:24 »
dostlar ilginiz için çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler gerçekten yararlı olacak, metin arkadaşım özellikle verdiğin linke baktım gayet faydalı bilgiler var sazanla ilgili az bi göz gezdirdim hemen sık kullanılanlara ekledim.çok teşekkür ederim.
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
« Yanıtla #136 : 02 Ekim 2012, 09:57:01 »
dostlar ilginiz için çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler gerçekten yararlı olacak, metin arkadaşım özellikle verdiğin linke baktım gayet faydalı bilgiler var sazanla ilgili az bi göz gezdirdim hemen sık kullanılanlara ekledim.çok teşekkür ederim.

Sazan konusunda en iyi site diye bilirim , yemden tutun her konuda aradığınızın cevabı var.bende orayı sık sık takip ederim.Oradada kullanıcı adım bura ile aynı.
Eğer nasip olursa deniz için sandal almayı planlıyorum , o zaman her şey daha güzel olacak.
Hobilerim arasında balık avı en ön sıradadır.

Kısaca hobilerim ;

balık avı ( en sevk aldığım kefal avı-çarpma ile)
uydu sistemleri ( dm500 - kullanıyorum)
araba bakım-detailing
stropiyer kartonpiyer döşeme
şimdi ise evdeki muhabbet kuşlarımı üretmeye çalışıyorum.

bu konularda sorusu olanlara yardımcı olurum.

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
« Yanıtla #137 : 05 Ekim 2012, 11:54:14 »
metin arkadaş yazdığın ilgi alanlarınla ilgili ihtiyaç olursa rahatsız ederim teşekkürler.
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #138 : 06 Ekim 2012, 11:27:26 »
Bahadır Hocam,
Şayet bölgede turna, sudak, amerikan levreği gibi avcı balık varsa at-çek avcılığını da öneririm. 2,10-2,40 kamış, ortalama bir makina ve bir miktar suni yem ile yani daha basit bir teçhizat ile av yapma şansınız olur. 

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
« Yanıtla #139 : 08 Ekim 2012, 09:52:08 »
TEŞEKKÜRLER BORA BEY.
BY1907 = BAHADIR YİĞİT