Bıçak Sanatı - Forum

Balık Muhabbeti:)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Balık Muhabbeti:)
« Yanıtla #100 : 28 Haziran 2012, 11:35:01 »
Yemleme için önerim az az, sık sık yapmak. Balığa yemi kıskandırmak lazım. Bir kerede bütün malı dökmek balığı oraya toplar ama kendi aralarında rekabet bırakmaz. Yemlemeyi tek partide yapmak yerine avlanırken sık sık "beleş" yem atmak sazan avında benim için işe yarayan yöntem.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #101 : 09 Temmuz 2012, 18:05:50 »
Hatam nerede?

Cuma gecesi maile gittiğimiz Eğri Gölden bomboş döndük...

Yem olarak
2 kg  kırma mısır
0,5 kg mısır unu,
100 gr anason tohumu,
0,5 kg küspe
2 yumurta
3 paket şekerli vanilin

Kuru olanları harmanladıktan sonra yumurtayı kırıp hafif nemlendirdiğim karışıma nemli halde iken anason tohumunu karıştırıp kapalı bir kapta bir gece beklettim. Amacım anason kokusunun yeme işlemesi idi.

Yem olarak kullandığım taze süt mısıra anason damlatıp onuda bir gece beklettim.

Avlağa gece  01:00 sularında gidebildik. Bot ile kıyıdan 50 metre uzaklıktan kıyıya doğru hazırladığım karışımı serptim. Kıyıya ise bu karışıma biraz daha un karıp yaptığım hamurları attım.

Gece tık demedi oltalar.
Gündüz ise gece attığım yemi  gözümün içine baka baka yiyen onlarca balık ki 1 kg dan 5 kg kadar olanı vardı ama bir tanesi tam bir tarihi eserdi. 80 cm den aşağı değildi boyu.
Kıyıya 5 metre gelen balıklar yemlerimizi  afiyetle yerken iğnedeki mısırlara yüzlerini dahi dönmediler.

Gölden bir kaç sülük bulup onu taktım. Geçen sene güzel iş yapmıştı sülükler bu sene onuda yemediler.

Hamurdan artmıştı biraz onu pişirip onu taktım. Yine yemediler..

6 Oltamın 4 ünü yakın 2sini uzak attım. Yine yok.

Balıkları görüp görüpde tutamamak gahrıma gitti. Ben mi hatalıydım yoksa balıkla bu dönemde mısır mı yemiyorlar...?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #102 : 09 Temmuz 2012, 23:26:53 »
Ben Turna yı severim. Belli yem kullanırım. Sasi (6 numara)ve kurt. Olta sürekli bakımlı olur, kıyıdan avlanırım, bir spin kamış ve 340cm normal esnek kamış kullanırım. 0,18 lik ipek misina...İki hafta önce Kırıkkale de at- çek ile iyi av yaptık.2 kişi bir günde 15 turna...(Hafta içi)3 senedir böyle av yapamadım, geçen sene botu balığa bir daha gitmeyeyim diye bıçakladım:)  Bir hafta sonra avlakta balık kalmamış. Şerefsizce atılan ağ gözümüzün önünde...
Özetle: Ankara ve çevresinde balık kalmamış...Ağ konusu ivedilikle çözüm bekliyor...Atar densizin biri İsrail sazanını, o da balık,bu da balık der...Sen de İnsan mısın? diye soramazsın, anlamaz farkı...
YUCELMORE

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #103 : 31 Temmuz 2012, 15:41:08 »
Yıllarca zamansızlıktan vicdan azabından işlerden güçlerden gidemediğim balığa sonunda bir çıktım pir çıktım.

Haftasonu kuzenlerle 2 günlüğüne Çanakkale Saroz kaçamağı yaptık. Hanımlar denizde beyler balıkta model bir hsonu.

Yıllardır hayalim olan,bu uğurda rapalalar,yo zuriler,mepsler,Shimano kamış ve makinalar aldığım,hayallerini kurduğum deniz levreği ile büyük kavuşma.

Kıyıdan 2 parçalı 3 metre Shimano 40 gram atar spin hafif kamış, Shimano Exace 4000 makina,0.15 mm örgü ip misina.

Balığı su üstü az dalar sahteyle-rapalayla yakaladım. Yemi takip edişini ve kapışını izledim. İlk saldırıp yemi yakaladığında havaya fışkıran suları,dibe inip oltadan kurtulmak için kafa atışını görmeliydiniz.

Kilosunu bilmiyorum ama boyu 61 cm. Buzdolabına sığmadı,akşama mangalda pişip 7 kişiye şifa oldu. Kendisine hayatı ve eti için teşekkür ediyorum.
Genco G.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #104 : 31 Temmuz 2012, 15:54:40 »
Thesus bu güzel av için tebrikler....

Dumru Hocam balıklar 3-4 kg yemi görünce kendilerinden geçmişler ve senin yemlere bakmamışlar bile anladığım kadarıyla :)  Gün doğumu ve gün batımı  balıkların en aktif saatleri . Yemleme de gece olunca ancak ertesi gün fark edilmiş sanki. Yemleme saatini 7-8 'e çekersen (şimdiki gün batımı) ve az yemleme yaparsan daha başarılı olursun bence.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #105 : 01 Ağustos 2012, 01:17:34 »
tekkelimeyle harika devamını dilerim
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #106 : 01 Ağustos 2012, 03:00:16 »
Balık işi en sevdiğim işlerden birisidir,her fırsatta balık için kaçarım bir yerlere genelde gittiğim yerler Çanakkale ve civarı.Fakat ben bu güne kadar büyük balığı oltayla neredeyse hiç tutamadım,ama zıpkınla vurduğum balıklar epey kayda değerler ,inşallah bayramdan sonra yine çanakkaledeyim savulun levrekler ,sargozlar,sinaritler ,akyalar geliyorum .İşte yaptığım avlardan bir kaç fotoğraf iyi seyirler diliyorum.

« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2012, 03:06:43 Gönderen: ibrahim 6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

« Yanıtla #107 : 01 Ağustos 2012, 09:53:48 »
Balıklara hayran kaldım, tebrikler ( o nasıl bir sinarittir öyle  ???)

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #108 : 01 Ağustos 2012, 11:43:58 »
Eyvah eyvah benden beter levrekciler varmış da haberim yokmuş   ???

Hocam dalarım ama zıpkından anlamam. Kıyıdan fazla teknolojik işlere girmeden,hafif spin kamış ve uygun rapalalarla sportmence şansımı denemek bana hep daha çekici ve centilmence geldi :)

Ama zıpkınına ve vurduğun balıklara tek lafım yok  :2up

Birkaç hafta sonra gene Saroza gitmeyi düşünüyorum kuzenlerle,uygun olursanız beklerim.
Genco G.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #109 : 02 Ağustos 2012, 12:38:48 »
zıpkınla kaç metre ortalamasında balık avlanabiliyor merak ediyorum. bir de gece fotoğrafları var, gece bir elde zıpkın bir elde fenerle mi yapılıyor av?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #110 : 02 Ağustos 2012, 12:42:17 »
Gece yasak !!!

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #111 : 02 Ağustos 2012, 12:46:17 »
gece yasak olması güzelmiş ^-^

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #112 : 02 Ağustos 2012, 19:13:00 »
zıpkınla kaç metre ortalamasında balık avlanabiliyor merak ediyorum. bir de gece fotoğrafları var, gece bir elde zıpkın bir elde fenerle mi yapılıyor av?
Emin,zıpkınla balık avı denizin her metre derinliğinde yapılabilir.Yani büyük balık illa derinde olur diye bir mantık yok.Benim bir arkadaşım 4-5 metre derinlikte 50 kiloluk koca akya balığını avladı.Bendeniz yaptığım avlarda önce kara kıyı dediğimiz kıyı avı ile başlarım kıyılarda bir şey bulamazsam derinlere bakarım.Bu balıkların çoğu yani levrek balığının çoğunu 2-3 metrelik suda avlamışımdır.Hatta yarım metre suda bile avladığım kocaman yaklaşık 5-6 kiloluk balıklar var.Derinlerde farklı balıklar bulabilirsin mesala sinarit ,şeytan,lahoz,bu tür balıkları bulabilmek için biraz daha derinlere inmek lazım,bu da tamamen kişinin kendi kapasitesi ile ilgili bir durumdur.Bendenizin bugüne kadar  indiğim maksimum derinlik 15-20 metre arasıdadır.Daha fazlasına da gerek yok diye düşünüyorum.Zaten derine inmekle iş bitmiyor esas önemli olan aşağıdaki dip süresi,eğer bu süreyi uzun tutabiliyorsan balık avlama ihtimalin çok daha fazla oluyor.Fakat burada çok dikkat edilmesi gereken bir şey var oda şu,her insanın kapasitesi vucudunun anatomik yapısına ve aynı zamanda yaptığı çalışmalara göre değişiklik göserir,fakat sonuçta herkesin bir limiti vardır,bazıları birdakika bile su altında kalamazken bazıları ise bu süreyi 5-6 dakikaya bile çıkakarabilirler.Fakat sonuçta herkesin bir limiti vardır işte bizim bilmemiz gereken de bu limitimizin ne kadar olduğudur.Eğer bu limitlerimizi zorlamaya başlarsak bizim için de tehlike çanları çalmaya hemen başlar ve Allah korusun en kötü şey de hayatınızı kaybedebilirsiniz.Belki bir çok kimsenin haberinin bile olmadığı, bu sebepten her sene  kaybedilen insanlar vardır bu sporda.Onun için çok dikkatli olmakta ve limitleri zorlamamakta fayda var diye düşünüyorum.Bütün bu anlattıklarıma rağmen dalış ve zıpkınla balık avı çok keyifli ve güzel bir uğraş benim için.
Gece avcılığına gelince ,gece zıpkınla balık avı yapmak yasaktır,bendenizin hava karardıktan sonra çekilen fotoğraflarımım da gece avı değildir .Akşam suyu dediğimiz hava kararmaya yakın yapılan avlarda geri dönüş hep karanlığa kaldığı için fotoğraflarda karaya çıktıktan sonra çekildiğinden karanlıkta çıkmıştır.Gece avını bu güne kadar hiç yapmadım bundan sonrada eminim ki yapmayacağım,fakat yapan yok mu?Hemde bir sürü var,bu tamamen insanın kendisi ve vicdanı ile ilgili bir şey olduğu için bu konuda pek bir şey söylemek istemiyorum.Neticede gece zıpkınla balık avı yasaktır.

kurosava

• 14
  • Nadir SEÇGİN
  • Meslek: Emekli
« Yanıtla #113 : 03 Ağustos 2012, 00:52:20 »
Maşallah! diyorum.
Afiyet olsun diyorum.
Yenileri için rast gele diyorum.
E, daha ne deyim.?  ;D
Hayat, bir öğrenme sürecidir.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #114 : 03 Ağustos 2012, 14:45:54 »
İbrahim abi verdiğin detaylı bilgiler için teşekkür ederim. şimdiye kadar 8-10 tüplü dalışım var, bir de tek yıldızım.  ^-^ ama ilk dalışımda bilinçsizlikten kulak zarımda bir sorun oluştuğu için tedirginim artık. yüzeyden ya da maksimum 2-3 metreden yapılabilir/sonuç alınabilir birşeyse eğer bu zıpkıncılık, denemek istiyorum esasında. sanırım deneyebilirim. fakat bu zıpkın işinin de mesela dalışlara gibi turlarla ya da belirli organizasyonlarla yapılanı var mı?

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #115 : 03 Ağustos 2012, 15:46:42 »
İbrahim abi verdiğin detaylı bilgiler için teşekkür ederim. şimdiye kadar 8-10 tüplü dalışım var, bir de tek yıldızım.  ^-^ ama ilk dalışımda bilinçsizlikten kulak zarımda bir sorun oluştuğu için tedirginim artık. yüzeyden ya da maksimum 2-3 metreden yapılabilir/sonuç alınabilir birşeyse eğer bu zıpkıncılık, denemek istiyorum esasında. sanırım deneyebilirim. fakat bu zıpkın işinin de mesela dalışlara gibi turlarla ya da belirli organizasyonlarla yapılanı var mı?
Estağfurullah Emin faydalı olabildiysem ne mutlu bana.Fakat bir şeyi hatırlatmakta fayda var bizim yaptığımız dalışlar tüplü değil,serbest dalış yani tüp falan yok sadece tek nefes ile yapılan dalışlar.Eğer bu şekilde dalabileceğine inanıyorsan bizim gittiğimiz zaman sende müsait olursan seni misafir edebilirim.Çanakkalede bir tane 6 metrelik zodyak botum var bot sürekli orada duruyor,biz sadece buradan malzemelerimizi oraya götürüyoruz,götürüyoruz diyorum çünkü genelde 3-yada 4 kişi oluyoruz bu avlarda.Sıkılmazsan ,ne zaman döneceğiz filan gibi arızalar çıkarmazsan,ne zaman istersen gelebilirsin. :D

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #116 : 03 Ağustos 2012, 16:27:23 »
abi zıpkın dalışlarının tüpsüz olduğunu biliyorum. o yüzden çok derine dalanlara gıpta ediyorum ya...  müsait olduğunuz bir seferde haberdar edersen bir dalış kıyafeti kapıp gelebilirim elbette.

bende hiç ne zaman döneceğiz arızası çıkartacak tip var mı abi 8)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #117 : 03 Ağustos 2012, 18:33:25 »
Siz deniz kenarında yaşayan insanları o kadar çok kıskanıyorum ki...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #118 : 04 Ağustos 2012, 11:34:10 »
Levrekler ve özellikle sinarit harika İbrahim Bey, tebrik ederim.
Arıza çıkarmak deyince aklıma geldi,
bizlerde tekne avlarına çıkıyoruz genelde grup olarak,balık öyle bir hastalık ve tutku ki,tekne de bir arkadaş ''ölüyorum'' dese kimsenin canı avı sonlandırmak istemez:) Ava gideceğimiz gecesi heyecandan uyuyamayanlar olur.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #119 : 05 Ağustos 2012, 00:30:28 »
Bende bir keresinde arkadaşın teknesi (sandalı) ile balığa çıkmıştık. Arkadaşlar işi biliyormuş koca hasır şapkalar sweatshirtle falan öyle avlanıyorlar. Hele arkadaşın biri daldı ortadan kayboldu. Bizde ne şapka var nede başka bir koruyucu. Güneş kremini de unutmuşum. Güzel balık tuttuk o gün ama ben kızardım. Arkadaşlara dönelim diye tutturdum ama nerede kimse kılını kıpırdatmadı :) Ben arkadaşların boştaki kıyafetlerini ıslata ıslata her tarafımı kapattım. Ama fena yanmıştım :) Fakat her şeye rağmen balık tutmak ayrı bir zevk. İbrahim ustam size de maşallah hakketten o sinarit fenaymış.