Bıçak Sanatı - Forum

Balık Muhabbeti:)

tarpoon

• 4739
Ynt: Balık Muhabbeti:)
« Yanıtla #60 : 22 Mayıs 2012, 14:12:16 »
 ;D  lastığı boş verın bulunduğun merada yavru balık ne var Hüseyin..?   bızım gümüş dediğimiz balıklardan varsa canlı veya ölü onu kullan  ;)  ben netıce aldım ,sadece trofe sayılabılecek balıklar bu yeme gelıyor..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #61 : 22 Mayıs 2012, 14:14:09 »
;D  lastığı boş verın bulunduğun merada yavru balık ne var Hüseyin..?   bızım gümüş dediğimiz balıklardan varsa canlı veya ölü onu kullan  ;)  ben netıce aldım ,sadece trofe sayılabılecek balıklar bu yeme gelıyor..

sen boşa cıkta giderir trofelere
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #62 : 22 Mayıs 2012, 14:23:15 »
Gümüş balığı Soğla Gölünde çok var. Ama ben daha o gölden olta ile 1kg üzerinde sazan tutanı ne duydum ne gördüm.

Hedefim olan göle sürekli akar su var. Birde gölün bir kaç noktasında saniyede elinizi buz tutturacak kadar soğuk çıkan su kaynakları. Gölde yaşayan küçük kırmızı balıklar var. Birde hayretle tespit ettiğim alabalık. Aynalı sazan ve kara sazan. Başka da bol yengeç ve ıstakoz.

Gölün kıyıya 40 metresinde sazlık var.  Tam bu sazların dibinde trofeleri görmek mümkün, ama tutmak daha nasip olmadı. Oltayla  5kg üzerine çıkamadım. Çıkmam lazım..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #63 : 22 Mayıs 2012, 14:27:03 »
Gümüş balığı Soğla Gölünde çok var. Ama ben daha o gölden olta ile 1kg üzerinde sazan tutanı ne duydum ne gördüm.

Hedefim olan göle sürekli akar su var. Birde gölün bir kaç noktasında saniyede elinizi buz tutturacak kadar soğuk çıkan su kaynakları. Gölde yaşayan küçük kırmızı balıklar var. Birde hayretle tespit ettiğim alabalık. Aynalı sazan ve kara sazan. Başka da bol yengeç ve ıstakoz.

Gölün kıyıya 40 metresinde sazlık var.  Tam bu sazların dibinde trofeleri görmek mümkün, ama tutmak daha nasip olmadı. Oltayla  5kg üzerine çıkamadım. Çıkmam lazım..

sayın hüseyin 5kg neyine yetmiyor yahu  O0

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #64 : 22 Mayıs 2012, 14:31:36 »
Özgür ustam, geçen yaz 12-13 kg arası  sazanlar  3-4 metre yakınıma gelmiş ve ben çaresiz onlara bakmakla yetinmiştim. İğneyi nerdeyse ağızlarının önüne koysamda, ben kafayı yedim  onlar solucanımı yemedi ciğersizler Sonra da dalga geçer gibi kıçını dönüp gidince bende hırs yaptılar:) Mevzu o yani...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #65 : 22 Mayıs 2012, 15:00:59 »
Her istediğini yakaladıktan sonra nerde kaldı balık keyfi. Bir ara oltayı bırakıp zıpkına bulaşmıştım. 2 kilonun altındaki levreklere sevinemediğimi farkettiğim gün bıraktım. Hırs iyi değil mutluluğu alıp götürüyor.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #66 : 22 Mayıs 2012, 15:14:48 »
Hayri ustam ben israil sazanı ile  vakit geçirmesini de bilirim. Ama o zevki tatmak bambaşka.. Hırsımı yenmem için en az 8 kg çekmem lazım.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #67 : 22 Mayıs 2012, 15:15:38 »
valla balığa gitsem 2 kg lik sazanı yakalasam peşindende birtane 15 kglik yakalasam ahanda o 15kg likle hatıra fotosu çekip  geriye salarım o 15kg lik önümüzdeki yıllar için encok yumurtayı bırakacak arkadaştır  salarsam önümüzdeki yıllarda habire 2kg lik tutma şansım var.salmaz isem balık tutamazsam kimseye kızma hakkım yok doğrumudur.

israil sazanınıda bu gölere salannı bir yakalasam  >:(

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #68 : 22 Mayıs 2012, 15:47:01 »
Bizim burada bir gölette israil sazanı aynalı ve pullu sazanı bitirme noktasına getirdi. Her yer saz, ot doldu göle olta atmak imkansız hale geldi. Olta atılmayınca yemleme de olmadığı için acayip bir döngü oldu. Şimdi gölde doğru düzgün balık yok. Son kalan israiller de ölsün diye ilaçlama yapıldı. Sonrasında yeniden aynalı sazan ve turna salınacak gölete. Tabi 20 kg üstü bir sazan için yaklaşık 25-30 yıl beklenmesi gerek, çok acı.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #69 : 23 Mayıs 2012, 22:14:49 »
Değerl, ustalarım. Bu gün yaptığım araştırma bende şu fikir oluştu

Sazan en çok dipte, belkide bizim çıplak gözle göremeyeceğimiz küçüklükte besin kaynağı olan bir balık. Bu nedenle sürekli çamur süzmekte. Bir beslenme bölgesine geldiği zaman vucudunda bulunan çok sayıda algılayıcı- alıcı ile her türlü tehlikeden emin olmadan yemlenme yapmıyor.

Buna göre seçeceğimiz yem, iğne ve misina tutmayı hedeflediğimiz balığın ağız açısı ile orantılı olmalı. En ideali sazanın ağız boşluğunda rahatlıkla geçebilecek yani sazan vakumladığında  dudaklara değmeden yanak boşluğuna ilerleyebilecek kadar küçük olmalı. Öte yandan balığı cezbedebilecek kadar da büyük.
İğnemizde yemimizin ağırlığından az olmalı ki balık şüphelenmesin.

İğneyi bağladığımız kösteği ana bedene, arası 7 cm olan iki stoperin ortasında fırdöndü ile bağlamalı. Balık yemi yerden kaldırır kaldırmaz değilde yanak boşluğuna gelene kadar kurşunun ağırlığını hissetmeli.Bu aşamadan sonra tükürmek istese dahi iğne  kurşunun ağırlığından yanaklarına yapışacaktır.

En iyi avlanma sabah 06-10 akşam 16-22 arası.
Ay dolunay olmadan yahut dolunay iken yapılan avlar daha başarılı.

Buraya kadar yanlışım  varsa ustalarım uyarsın.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #70 : 23 Mayıs 2012, 22:34:34 »
doğru gözlemlemişsin  ;) trofelerımı hep narın takımlarla yakaladım.  be tek iğne kullanarak.  köstek boyu  mumkun olduğunca uzun tutarım boş vuruşları bu şekılde engelledım. dolunayda  meraya göre av verımı artabılırde ,azalabılırde.  ancak ayın bazı hallerınde denızde olsun veya iç sularımızda   verımlı avcılık yapılabılınır.. 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #71 : 23 Mayıs 2012, 23:27:31 »
Temmuzda bekliyorum abi...Şu narin takımların sırrınıda görürüz artık.:)

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #72 : 24 Mayıs 2012, 11:55:47 »
Adana-Edirne yaşlı ustalardan öğrendiğim kuzu boyunda sazan yakalama sırrı;

kısa saplı yuvarlak iğne ve en önemlisi incecik misina kullanmaktı.

Edirnede bir amca bana 0.18 milimle 45 kilo yakaladığını anlattı. İnanmıyor görününce detayını vermişti;

"Balığın kafa atmasına izin vermeyerek,kalama bırakarak,hayvanı gezdirerek ve yorarak.Yarım saat sonra gelin gibi bayılıp suyun üstüne çıktığında usul usul kıyılayacaksın demişti.Sonra da suya girip kucaklayıp çıkaracaksın evlat "
Genco G.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #73 : 24 Mayıs 2012, 13:17:21 »
Adana-Edirne yaşlı ustalardan öğrendiğim kuzu boyunda sazan yakalama sırrı;

kısa saplı yuvarlak iğne ve en önemlisi incecik misina kullanmaktı.

Edirnede bir amca bana 0.18 milimle 45 kilo yakaladığını anlattı. İnanmıyor görününce detayını vermişti;

"Balığın kafa atmasına izin vermeyerek,kalama bırakarak,hayvanı gezdirerek ve yorarak.Yarım saat sonra gelin gibi bayılıp suyun üstüne çıktığında usul usul kıyılayacaksın demişti.Sonra da suya girip kucaklayıp çıkaracaksın evlat "
  Bu sanattır usta...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #74 : 24 Mayıs 2012, 14:50:22 »
0,18mm dakron veya örgü ip ıle yakalamak sanat degıldır..  garanti avdır iğne kırılmayıp balık ilişkene gırmedikten sonra  ;)  o kalınlıktakı örgü iplerin çekerine bakın derım

orta kalıtede bır örnek

kalınlık0,19         çeker13,00     tabı bırde bızım gıbı hastalar olursa bu en ıyı kalıte demektırkı   , çekerde fıyatta artar  ;)

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #75 : 24 Mayıs 2012, 16:45:21 »
Tanerciim 1994 yılından,Edirnede 70 lik bir amcadan bahsediyoruz.
Adamcağızın gördüğü tek model marka bildiğin 2 liralık krokodil naylon misina.

Adamın tavsiyesi balığı "idare" etmek.Dönüp kafa atmasına izin vermeyeceksin,galsamalarıyla misinayı kesmesine fırsat vermeyeceksin,sağ sol yapa yapa,mesafe vere vere yorup şişireceksin diye pandomim yapa yapa anlatıyordu.

Bu arada Özgürle haftalardır konuşuyoruz,senin yoğunluğun azaldığı an gelip kaçırıyoruz seni haberin olsun.
Genco G.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #76 : 24 Mayıs 2012, 17:29:24 »
Temmuzda Taner abiyi kapın gelin... Eğri Göl'e gidelim...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #77 : 24 Mayıs 2012, 21:28:21 »

Adamın tavsiyesi balığı "idare" etmek.Dönüp kafa atmasına izin vermeyeceksin,galsamalarıyla misinayı kesmesine fırsat vermeyeceksin,sağ sol yapa yapa,mesafe vere vere yorup şişireceksin diye pandomim yapa yapa anlatıyordu.

Bu arada Özgürle haftalardır konuşuyoruz,senin yoğunluğun azaldığı an gelip kaçırıyoruz seni haberin olsun.

O 2 liralık krokodıl mısınalar ne balıklar çıkardı bır bılsen  ;)  amca doğru söylemıs balık tutmak hele ınce takımla trofe avlamaya calışmak benım ıçın tutkudur..  zatı tatlı su balıklarında  yormak bırıncı kural.  tabıkı ılışken olmayan meralarda  :)   sazan sezonu sızı bıryere götureceğim   orada bır an gözunuzu ayıramıyacaksınız oltalardan anında tasmalayıp kaç kılo olursa olsun havalandırmalısınız balığı   çok eğlenıceğinıze garantı verırım  ;D

Hüseyin ayarlıyabılırsem kaçıcam senın oraya  ;)

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #78 : 25 Mayıs 2012, 00:39:04 »

O 2 liralık krokodıl mısınalar ne balıklar çıkardı bır bılsen  ;)  amca doğru söylemıs balık tutmak hele ınce takımla trofe avlamaya calışmak benım ıçın tutkudur..  zatı tatlı su balıklarında  yormak bırıncı kural.  tabıkı ılışken olmayan meralarda  :)   sazan sezonu sızı bıryere götureceğim   orada bır an gözunuzu ayıramıyacaksınız oltalardan anında tasmalayıp kaç kılo olursa olsun havalandırmalısınız balığı   çok eğlenıceğinıze garantı verırım  ;D

Hüseyin ayarlıyabılırsem kaçıcam senın oraya  ;)

valla tanercim balık cennetindesin ben bi fırsat bulursam hiç affetmiyecem gidicem sakaryaya bu aralar kavuncu yaylası. kabakçı. beş gözler. incirli kaya gibi yerlerde bi 2 yada 3 gün kalmayı planlıyorum hayırlısı artık.
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #79 : 25 Mayıs 2012, 01:13:56 »
malesef balık cennetı değil buralar , her yer ağ ve pinter dolu.  bende mumkun olduğunca uzak göz önunde olmayan yerler bulmaya çalışıyorum..  ;)