sanırım yem değil !
işine yarayacaklar için bilgi amaçlıdır,sadece buna denk gelmiştim ama kullanmadım almadım

Fish Max EL Balık Çağırıcı
70 tl civarıymış

Çalışma Sistemi:
Fish Max EL elektrik sinyalleri üretir.Bu sinyaller balıkların bedeninin yan hatlarında bulunan alıcılar(reseptörler) tarafından algılanır.Sinyalleri algılayan balıklar saldırı davranışı göstererek yem ve tuzaklara daha sık saldırırlar.
Fish Max EL herhangi bir kimyasal madde salgılamaz.Elektrik yaymaz, balığı şok etkisiyle bayıltmaz.Büyük balıkların besin olarak avladıkları küçük balıkların su içinde ürettikleri sinyalleri taklit eder.Bu yüzden cihaz özellikle yırtıcı balıklar dip balıkları ve büyük balıklar üzerinde etkilidir.(örneğin: Turna Beyaz Balık Yayın Kefal Alabalık ve İri balıklar).Sakin balıklar yüzeysel balıklar ve küçük balıklar üzerinde ise daha az etkilidir.(örneğin Sazangiller)
Denizde ve Sahilde Kullanım:
Cihaz avlamanın yapılacağı yere göre sahil kenarına(karaya) ya da tekne içine konulur.
Cihaz suya batırılmaz.Kısa kablosu sahilden veya tekneden 1metre mesafe olacak şekilde suya konur.Uzun olanı ise sahilden veya tekneden 5-6 metre uzaklığa konur. Eğer uzun kablo kurşununun dipte herhangi bir engele takılması söz konusu ise, kurşunun ucundan geriye doğru 0,5metre mesafeye büyük mantar bağlanır.
Cihazın etkisi 15-20 metre çapında bir daire şeklinde oluşur.
Buzda Kullanım:
Buz üzerinde iki delik delinir.Delikler arası mesafe 5-6 metre olmalıdır.Balığın avlancağı deliğe kısa kablo, diğer deliğe ise uzun kablo sallanır.
Sonuç olarak cihazın iki kablo ucu da suya batırılmalıdır.
Cihazın uyarı lambası uçlar suya batırıldığında yanar.Bu cihazın çalıştığını gösterir.
Cihazın kullanımı pratiktir ve kullanma süresi sınırsızdır.Ancak cihazın kendisi suya batırmamalı ve kabloları tahrip olmamalıdır.Eskiyen pil değiştirilmelidir.(9V)
Alıntıdır..