Bıçak Sanatı - Forum

fotagrf makınası

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: fotagrf makınası
« Yanıtla #20 : 05 Eylül 2011, 17:38:34 »
teşekkürler sayın arkadaşlar hüsetın kardes senın dedıyın makınaya baktım ama taksıt seceneyı uymadı benımde fıyat aralıgım taner abınınkı gıbı ama 12 aksıt yokmu böyle bir makına  :'( :'( :'(
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #21 : 05 Eylül 2011, 18:56:07 »
Bu makinede de 12 ay taksit seçeneği var. Kredi kartına taksit yapıyor.ama tabi ki fiyata yansıyor.

Değerli abilerim  kalite olsun,  dayanıklı olsun, garantili olsun.. Olsun, olsun ama hepsi bir arada olunca fiyat ucuz olmuyor. Ya benim gibi kader kısmet diyerek ikinci el makine alacaksınız yada...

Benim şu an kullandığım model DSC H2 üretimde olmayan bir model. Son satış fiyatı 2150 tl den raflardan çekildi. Ben ikinci el aldım. 350/12 taksit.. Belki 3 yıl oldu deklanşör düğme yatağı bozuldu onun dışında karda kışda canavar gibi çekim yapıyor. İkinci el düşünürüm derseniz yani yaa nasip derseniz ona ayrıca bakarım.

Bir ara kulağıma şöyle bir bilgi geçmişti ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. Hava alanlarında unutulan yahut bir nedenle hava alanında bırakılan çok sayıda eşyaların içinde değerli fotoğraf makineleride oluyormuş. Bu makineler bir müddet sonra dandik bir açık artırma ile değerinin çok daha altında bir fiyata satılıyormuş. Muşş muşş ama araştırmaya değer bir muş.. İmkanı olan bence araştırsın.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 05 Eylül 2011, 20:40:02 »
o makınelerı bızlere yedırmezler Hüseyin.  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #23 : 07 Eylül 2011, 20:51:00 »
Merhaba,

http://urun.gittigidiyor.com/Sony-DSC-S3000-Dijital-Fotograf-Makinesi_W0QQidZZ44333771

Burada uygun fiyatlı bir makine var.(139 TL)

Edit:Sony Lens'li imiş...
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2011, 20:54:08 Gönderen: ilkser »
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #24 : 07 Eylül 2011, 21:12:09 »
DSC S3000 lensi: sony lens :(

Görüntü kalitesi çokda lazım değil derseniz güzel makine

Birde şunu söyleyeyim, yanılmıyorsam madein iki yıldır bir çok modelin parçalarında madein PRC
Yazıyor. Bence ikinci el alın, sağlam olsun: ::)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #25 : 07 Eylül 2011, 21:36:34 »
Çin'in el atmadığı yer mi var?
Şuan büyük firmalarının hemen hemen hepsinin çinde fabrikası var...
Bende uzunca bir süre kamera arayışında idim.Sony den başka markaya bakmıyordum bile.
Ama fiyatları bana hep fazla geliyordu.
Aldığım makine ise fujifilm.Makineyi aldıktan sonra baktım üretimi çinde yapılmış.
Makine şuan için benim ihtiyaçlarımı fazlası ile karşılıyor.
Avatarımdaki çiçek resmini bu makine ile çekmiştim. ;)  ;)
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #26 : 07 Eylül 2011, 23:00:58 »
arkadaslar sonunda olumpus ds 3v fe 310modelı makınam en azından öyle yazıyo üstündemakınamın pıl yatagında kücük birsorun varmış dıkatlı bakınca farketım okarda servıse göndermıştım ama hıkayeymış önceden 10 pozcekemezken şimdi 30 poz oldu halada cekıyo sanırım benım sorun çözüldü yıpu yıpu :)) :)) :)) :))
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #27 : 08 Eylül 2011, 01:45:27 »
Murat çok sevindim, geçmiş olsun  :2up

Ben de imkanım olursa, gelecek 20-30 yıl içinde Canon EOS türü bişey almak istiyorum, amma gerçekten çok romantik bir durum bu mali konular  :D

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #28 : 08 Eylül 2011, 02:12:57 »
murat ustam tam zamanında düzelmiş bodrumda lazım olur  :2up

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #29 : 08 Eylül 2011, 08:27:05 »
Sana geçmiş olsun Murat usta.
. Fotoğrafı aslında siz çekersiniz.
Fotoğraf makinenize iyi hakim olursanız en dandik  makine bile güzel çalışmalara imza atabilirsiniz.

Çok basit bir örnekle, Emre ustamın hayalinde ki Canon EOS un herhangi bir modelini satın aldı. Büyük bir heyacanla hemen atolyesine gidiyor. Orda çeliğe su vermek için ocağı yakıyor. Bu esnada misal veriyorum  atötleyin ısısı 35derece.Dışarıda da hafif serin bir hava var. dışarının ısısı 22 derece. Isı farkı 13 derece. Ocağın başında közdeki profili çeken emre ustam profili gün ışığında çekmek için hemen dışarı çıkıyor. Ve orda da beklemeden fotoğraf çekiyor. İşte o çekim kalitesi o kadar düşer ki en dandik makinenin çekimi dahi ondan iyi olur.

Dijital makinelerde ısı geçişleri en aşağı 15 dakika olmalıdır.
Bu çok basit bir örnek.

Fotoğrafı siz çekersiniz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 10 Eylül 2011, 23:31:14 »
Ben Nokia ile çekiyorum.  ;D Geçenlerde Beyşehir Gölü'nün regülatörünü gece çok güzel çekmişti.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #31 : 10 Eylül 2011, 23:57:59 »
İşte bu:

Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #32 : 11 Eylül 2011, 14:33:32 »
Eylem abi, bu ne hız?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 11 Eylül 2011, 18:33:17 »
Hız? Temmuzda, tatil dönüşü çekmiştim.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #34 : 11 Eylül 2011, 18:52:34 »
Fotoğraf makinesi konusunda herkesin ihtiyacı ve bütçesi farklı. O yüzden seçenek çok. Kimseye önerme yapacak kadar bu konuda uzman olduğumu da hissetmiyorum.
Şu anda Nikon D90 ve Panasonic Lumix DMC-FZ20 kullanıyorum, ama şu andaki hayalim Panasonic Lumix GF3.
Fotoğraf makinesi satın almak isteyen herkesin bu makineyi bir incelemesini isterim.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #35 : 11 Eylül 2011, 19:40:42 »
Fotoğraf makinesi konusunda herkesin ihtiyacı ve bütçesi farklı. O yüzden seçenek çok. Kimseye önerme yapacak kadar bu konuda uzman olduğumu da hissetmiyorum.
Şu anda Nikon D90 ve Panasonic Lumix DMC-FZ20 kullanıyorum, ama şu andaki hayalim Panasonic Lumix GF3.
Fotoğraf makinesi satın almak isteyen herkesin bu makineyi bir incelemesini isterim.

Bende panasonic dmc-f3 almayı düşünüyorum..
« Son Düzenleme: 11 Eylül 2011, 19:42:15 Gönderen: ferroburak »

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #36 : 11 Eylül 2011, 21:36:17 »
Murat çok sevindim, geçmiş olsun  :2up

Ben de imkanım olursa, gelecek 20-30 yıl içinde Canon EOS türü bişey almak istiyorum, amma gerçekten çok romantik bir durum bu mali konular  :D
bu sıralarda erışim özürlüyüm ALLAH razı olsun emre hocam mert kardeş

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #37 : 11 Eylül 2011, 22:04:03 »
Eylem ustam Bozkır Beyşehire yakındı.. Bir çayımızı ,içseydin..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #38 : 12 Eylül 2011, 10:41:43 »
Bu gezi rotasını eşimin bazı eserlerin fotoğrafını çekmesi amacıyla belirleyince yolu o taraflardan geçirecek koşullar da oluşmadı. İlerde, biraz daha rahat bir rota belirleyip Bozkır ve aklımdaki, tanıdıkların olduğu bir kaç mekanın daha hakkını vermeyi düşünüyorum. 2007'de iki motosikletli Hadim, Bozkır, Beyşehir, Üzümlü, Eğirdir'e uğramıştım. Daha sonra da Huğlu ve Üzümlü'ye yine uğrama fırsatım oldu ama o zamanlar daha forum bile yoktu.
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #39 : 13 Eylül 2011, 01:52:45 »
1 senede 8700 resim çekmişim sony cyber shot dayanıklıymış aklınızda olsun
herşeyin resmini çeker kaydederim iyice takıntı yaptım kıyafet eşya alınca resimlerim kayıt tutarım araştırmalar vs..hergün resim çekerim,her deklanşöre basışımda 2 kez basarım eğer biri bulanık çıkarsa diğer iyi olsun diye,kıyafetleri resimlerin katalog gibi yaparım sonraki alışımda bana fikir verirler tarz belirlememe yardımcı olur eski resimler  :2up