Bıçak Sanatı - Forum

öylesine bir bıcak

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
öylesine bir bıcak
« : 01 Eylül 2011, 22:48:09 »
aslında bir arkadaşim için yapalı baya olmuştu paylaşmak bugüne nasıpmış çelik hss 3mm testere laması üzerınde basıtce asıt ındırmeyle arkadaşin lakabı yazıyor sap geyık boynuzu pırıc balcak eh artık beyenınıze

buda dogadan cıktıgı halde ılgınc bı taş
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Ynt: öylesine bir bıcak
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2011, 00:00:49 »
Eline saglik balikci gayet guzel olmus :2up benimde butun arkadaslarim forumdan olsun artik bu guzel hediyeler veriyorlar >:D >:D
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2011, 01:16:30 »
Balıkçı eline sağlık. Formu çok oturaklı. Bıçağın isim yazan değilde, diğer yüzündeki işlemeleri ne ile yaptınız?
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2011, 01:31:31 »
ısmet abı senın gıbı koleksıyonerın beyenmesı benı ayrıca mutlu ettı teşekur ederım
bıcagın her ıkı güzünüde bal mumu ıle kaplayıp asıtındırme yaptım
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2011, 02:36:02 »
Murat elin kolun dert görmesin, yüzeydeki asit indirme gayet temiz ve net görünüyor, asit ne kullandın. Gayet kendine has bir duruşu var :2up

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #5 : 02 Eylül 2011, 08:06:20 »
Elinize sağlık Murat usta..Ağız çok ince gibi . Nasıl yaptınız?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #6 : 02 Eylül 2011, 09:29:03 »
Eline sağlık Murat Abi, gayet güzel çıkmış asit indirme. Tabi bıçak ayrı bir güzel olmuş.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 02 Eylül 2011, 10:21:12 »
Çok kullanışlı bişey gibi görünüyor, namlu formu çok amaçlı bıçaklar için birebir. Asit indirme çok temiz çıkmış, sanırım asit indirmeden sonra güzelce bir zımpara çektiniz, eğer böyle değilse asit indirme sırrınızı öğrenmek isteriz  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #8 : 02 Eylül 2011, 15:03:22 »
form çok iyi olmuş elinize sağlık

o yanındaki fosil mi?
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2011, 15:06:45 »
eline sağlık ustam çok temiz bir çalışma harika bir form ellerin dert görmesin..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2011, 16:55:47 »
ustaların beyenmesı benı ayrıca mutlu ettı asıt olarak bakalda satılan borcöz kulandım bıcagın desenlı kısmını balmumuyla kaplayıp bır tahta parcasını yası sekılde acıp cızımı öyle yaptım  :)
yazı olan kısmıda sobaların boyandıgı yaldızlı boyayı cınıde kulandıgımız fırcayla yazıyı yazıp cerceveyıde aynı boyayla yaptım yanlızca boya bıraz hasaz asıtı fazla bekletmemeklazım neden yaldızlı boya fırca hareketlerıne cok uygun denedıyım dıyer boyalarla desen cızmek pek mumkun olmadı ama daha ıyı boyaları araştırıyorum aslında yaldızlı boyanın ıcıne katılan medyumu bulabılırsek bu iş tamadır gıbı gelıyor bana

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2011, 17:00:16 »
Elinize sağlık Murat usta..Ağız çok ince gibi . Nasıl yaptınız?

taşda agız acısını verdıkten sonra 200 keceyle dafam edıp polısajladım

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2011, 17:04:06 »
form çok iyi olmuş elinize sağlık

o yanındaki fosil mi?
forum kendı cızımım dahada baya var cızerken cok hoşuma gıdıyo ama sanra soguyyorum dedense
taşta sanırım fosıl cok ılgınc geldı bana oyüzden payştım

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2011, 17:44:05 »
Usta, benim gözler mi yanlış görüyor, yoksa fotoğrafı çekerken titreme mi oldu da bıçakta iki değişik açıda ağız görüyorum. Yoksa iki değişik açıda ağız mı var?

Eğer ki ikiz ağız varsa, ikinci ince ağzı nasıl açtığınızı izahatlı anlatabilirsen çok memnun kalırım. Birde 200 keçe?? nedir?

Keçeler de mi numaralı oluyor?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #14 : 03 Eylül 2011, 13:21:20 »
Murat  asit indirme   desen  uygulamasını  kesinlikle  ve  ısrarla devam  ettirmelisin   .  Giderek  daha  özgün  ve  kendine  has  işler çıkaracağını  göreceksin senin  basit  dediğin desen  namluda  çok  hoş  ve  tamamlayıcı duruyor  bence .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

« Yanıtla #15 : 03 Eylül 2011, 13:27:34 »
Murat  asit indirme   desen  uygulamasını  kesinlikle  ve  ısrarla devam  ettirmelisin   .  Giderek  daha  özgün  ve  kendine  has  işler çıkaracağını  göreceksin senin  basit  dediğin desen  namluda  çok  hoş  ve  tamamlayıcı duruyor  bence .
+1

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #16 : 03 Eylül 2011, 15:28:40 »
gerçekten güzel ve evladiyelik bir bıçak olmuş, asit indirgeme işide ayrıca takdire şayan..

eline sağlık.. ;)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #17 : 03 Eylül 2011, 21:41:18 »
ustalarım bu aralar ınternet sıkıntım var bıraz gec cevap yazabılırım ama elımden geldıyıce takıp edıyorum aslında sıradan celıklere yaptıgım bırkactane dahada var fırsat bulursam onlarıda yayınlarım

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #18 : 03 Eylül 2011, 21:51:25 »
Usta, benim gözler mi yanlış görüyor, yoksa fotoğrafı çekerken titreme mi oldu da bıçakta iki değişik açıda ağız görüyorum. Yoksa iki değişik açıda ağız mı var?

Eğer ki ikiz ağız varsa, ikinci ince ağzı nasıl açtığınızı izahatlı anlatabilirsen çok memnun kalırım. Birde 200 keçe?? nedir?

Keçeler de mi numaralı oluyor?

vala ikinci ayızı acmak yazmak nasıl anlatacayımı bılmıyorum ama kece olayı bıldıyımız hayvan yununden yapılma bıleme tası gıbı bışi onun uzerıne bızım zımpara kumlrından sarıyoruz kumlarda mıkronlarına göre ayrılıyor benım kullandıgım 200 lük eskı düzen yanı

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #19 : 04 Eylül 2011, 08:37:04 »
Murat Ustam, bıçağın formunu çok beğendim. İşçiliğin de çok güzel, ama formu harika.
Uzun zamadır bu form da bir bıçak yapmayı düşünüyordum, seninkini görünce sanırım bu istek tekrar depreşti.
Asit indirme işinde bence çok ustasın. Şu işi bize öğretmen lazım.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!