Bıçak Sanatı - Forum

öylesine bir bıcak

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
Ynt: öylesine bir bıcak
« Yanıtla #20 : 04 Eylül 2011, 17:54:33 »
Asit indirme işinde bence çok ustasın. Şu işi bize öğretmen lazım.

aynen.   " nasıl yapılır, adım adım"  konusu açsan süper olurduu :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #21 : 05 Eylül 2011, 17:29:15 »
konuyu acayım acmasınada fotograf makınası sorunu yaşiyorum sorunu atlatır atlatmaz gayet ayrıntılı bir konu acarım
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #22 : 18 Eylül 2011, 12:10:16 »
ıletışim özürlü oldugumdan daha ancak öncekı denemelerımı yükleyebılıyorum

bu asıt ındırmeyı cok farklı olarak aslında ındırme dıyılde  bu bıraz kaldırma oldu şu kurban telaşini atlatır atlatmaz yapılışinıda güklüyecem

arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #23 : 18 Eylül 2011, 12:12:28 »
bır kactane daha var onlarıda artık pıl alınca cekıp  yüklıcem

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #24 : 18 Eylül 2011, 15:15:54 »

buda bır başkadenemem aslında bunları yayınlamayacktım ama yazılanlardan sonra belkı bı faıdası olurdıye ımkan buldukca yayınlayacagım

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #25 : 18 Eylül 2011, 21:32:46 »
yayıla yayınla  usta bizi mahrum bırakma başka daha varsa yayınla  :2up :2up :2up :2up

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #26 : 18 Eylül 2011, 22:04:03 »
Tam nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz. Asit indirme yoluyla heralde kalıpları felan var mı.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #27 : 18 Eylül 2011, 23:25:12 »
kurban olayına yapılmış d2 den bıcaklarda görüyorum ben orda yahuuu
işine karışmak gibi olmasın ama d2 ler 3mm di sanırım bence agızdan sırta kadar bir açı ile agız açmış olsan daha iyi olmazmıydı o kasap bıcaklarına  ;)
ben öyle yapmaya calışıyorum am hepsinide öyle yaptım sayılır   bu gün 2mm lik 440c ile uğraştım sırt 2mm agız 0,5 veya 0,4 mmm oldu  gayet de iyi oldu ama 2mm olduğundan alışkanlık en ince 3mm ile çalışınca 2mm garip geliyor
eğer onlar d2 ise ısıl işlem için agızlar 0,5mm bırakman iyi olacaktır yoksa 60-61 hrc yi keskinleştirmek zor olabilir.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #28 : 19 Eylül 2011, 16:05:27 »
Murat paylaşım için teşekkürler, ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Oldukça devamını bekliyoruz artık.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #29 : 19 Eylül 2011, 19:50:38 »
işine karışmak gibi olmasın ama d2 ler 3mm di sanırım bence agızdan sırta kadar bir açı ile agız açmış olsan daha iyi olmazmıydı o kasap bıcaklarına  ;)
ben öyle yapmaya calışıyorum am hepsinide öyle yaptım sayılır   bu gün 2mm lik 440c ile uğraştım sırt 2mm agız 0,5 veya 0,4 mmm oldu  gayet de iyi oldu ama 2mm olduğundan alışkanlık en ince 3mm ile çalışınca 2mm garip geliyor
eğer onlar d2 ise ısıl işlem için agızlar 0,5mm bırakman iyi olacaktır yoksa 60-61 hrc yi keskinleştirmek zor olabilir.
bak bak işi bıllen nasıda bellı oluyo tespıtlerının hepsı dogru da ben taş kullanıyorum o yuzden sırta kadar yüz acmak cok zor oluyor ama bılemede 60 hrc yı bıle sıfırdan rahatlıkla yüz aca bılıyıorum

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #30 : 19 Eylül 2011, 19:52:07 »
Murat paylaşım için teşekkürler, ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Oldukça devamını bekliyoruz artık.
hocam nasıp olursa bodrumda beraber yapacayız asıt ındırmeyı

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #31 : 19 Eylül 2011, 20:17:39 »
bak bak işi bıllen nasıda bellı oluyo tespıtlerının hepsı dogru da ben taş kullanıyorum o yuzden sırta kadar yüz acmak cok zor oluyor ama bılemede 60 hrc yı bıle sıfırdan rahatlıkla yüz aca bılıyıorum
sana bir bant zımpara farz oldu kardeşim bence bir an önce yapmaya başla eğer vakit yoksa kestirip göndereyim rahata kavuş olmadı birtane ikinci el edin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #32 : 19 Eylül 2011, 21:20:09 »
ah ah şu aralar enbüyük 3 hayalımden bırısı
1 bant zımpara
2 ısıl ışlem fırını (elımde 3 fırınlık 2.el fırın elyefı var hazır gerısıde kaba taslak 650 duygusal tl ye bakıyo)
3 gravür işleme aletlerı
2 cocuk askarı ücret acele etmeden 10 yılda alırım İNŞALLAH nasıpse
yanlız adaşimda hazır bant zımparaparcaları var toplaya bılırsek bereber kulanacaz İNŞALAAH
özgür kardeşim kestırmeye kalksak nekadara cıkar acaba
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2011, 21:25:11 Gönderen: balıkcı »