Bıçak Sanatı - Forum

BULINO

ATRIŞBA

• *
  • 19
  • Recep SAK
  • Meslek: işgeliştirme m.d
  • Yer: Türkiye- Sakarya- Hendek
Ynt: BULINO
« Yanıtla #20 : 10 Eylül 2011, 10:03:18 »
Merhaba arkadaşlar,
Gravur yapımıyla ilgili olarak bir gözlemimi paylaşmak istiyorum. Düzce yöresindeki gravür ustaları (tabanca, tüfek üzerine gravür işleme yapanlar.) demir testeresinden imal ettikleri kalemleri kullanıyorlar. Et kalınlığı 2-2,5 mm olan lama şeklindeki demir testerelerini şekillendirip kullanıyorlar. Eskiden görüştüğüm ustalardan birtanesi özellikle, alman malı ve kırmızı renge boyanmış testerenin iyi sonuç verdiğini söylemişti. Bu ustalar küçük bir çekiç kendi imalatları iki keski ve bir mengeneyle harika işler çıkartıyorlar.

Recep SAK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 11 Eylül 2011, 00:08:49 »
Ben oralardayken Üzümlü'de de bu testerelerden tığ yapıp nakışı bununla işliyorlardı. Bu testereler HSS'den olduğundan gerçekten de iyi bir tercih bu.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #22 : 14 Ekim 2011, 13:02:54 »
Forum sayfalarını okudukça , her konuda bu işlere hayranlığım dahada artıyor, ülkemizdede bu tip şeyleri yapan arkadaşların olduğunu bilmek gurur verici.

Paylaşım için teşekkürler Sinan bey, inşallah kısa zamanda sizdende güzel eserler görürüz :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #23 : 14 Ekim 2011, 13:39:31 »
Yusuf bey Türkiye'de hiç yukardaki resimlerdeki gibi yapılmış bulino av tüfeği gördünüzmü? Yakınlarınızda kimsede varmı acaba?
Beyşehirde mehmet sönmezgök arkadaşımıza bir çalışma yaptırtmıştım 2 sene önce)

http://www.bicaksanati.com/forum/dekorasyon/mehmet-sonmezgok%27un-gravurleri/
burdan bakabilirsiniz.... tüfeğim yıldız markaydı...
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

avergraver

• **
  • 77
    • Havalı metal işleme kalemleri Engraving tools
  • Meslek: Havalı Metal İşleme Gravür Kalemleri İmalat ve Satışı
  • Yer: Antalya / TURKEY
« Yanıtla #24 : 19 Ekim 2012, 22:01:56 »
Benim tezgah şimdilik bu durumda. İlk etapda daha fazla birşeye de ihtiyaç yok zaten. Ama bir mikroskop ve airgraver olsa hiç de kötü olmaz fakat esas para tutan parçalarda onlar.
Sizlerdende şu işe merak saranlarınız olsada beraber bu işi ilerletsek.
  Sinan bey konuya denk geldim ve yazmak istedim... Eğer Lindsayın ürününü almak istiyorsanız ebayda satılık var. 995 dolar olan kalemi 550 dolara satılıyor,Ama sadece kalemini. almak isterseniz eğer linkini vereyim. http://www.ebay.com/itm/Hand-Engraving-Tool-Lindsay-Classic-AirGraver-/170729231274 Ayrıca istanbulda bir kuyumcu arkadaşta var, 3 aylık cihaz! Almak isterseniz (classing modeli) 800 $ a satıyor. Kendisi kargo dahil 2080 dolara almış. 800 dolarda iyi fiyat. Almak isterseniz eğer telefon numarasını verebilirim. Satma sebebide ihtiyaçtanmış cihazı arızalı felan değilmiş. yedek pistonları ve şablonlarınıda dahil hepsini satacakmış 800 dolara.
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

avergraver

• **
  • 77
    • Havalı metal işleme kalemleri Engraving tools
  • Meslek: Havalı Metal İşleme Gravür Kalemleri İmalat ve Satışı
  • Yer: Antalya / TURKEY
« Yanıtla #25 : 19 Ekim 2012, 22:06:47 »
Ayrıca bir tanede bu var satılık. http://www.ebay.com/itm/Lindsay-Air-Graver-Classic-Foot-Control-Engraving-Tool-Set-With-Extras-2100-/300642095649?nma=true&si=sfGNHh6URV9FYBLD%2BgeRatEj3V0%3D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557  Satan kişi istediği fiyatı alamamış, ben kendisiyle yazıştım, 1500 dolara resimdekilerin tamamını verecekmiş. isterseniz bir düşünün.  Yokda değil yani 2. eli
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #26 : 19 Ekim 2012, 22:19:11 »
Guzel ve aydinlatici bilgiler icin cok tesekkurler sinan kardes alttaki resimde ki bicak da seyretmeye deger diye dusunuyorum BULINO teknigi ile yapmis ustanin biri
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

hüsnü

• 25
  • Meslek: su ürünleri müh.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #27 : 22 Ekim 2012, 17:07:00 »
hakan bey, ben birşey sormak isterim;
resmini gördüğümüz teknikte, siyah rengi nasıl veriyorsunuz?, birde arka fonda görülen renkli alan nedir?, şimdiden teşekkürler...

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #28 : 23 Ekim 2012, 11:48:57 »
Resimde gorulen ve ekteki resim de de goreceginiz reklendirme icin 4 ana malzeme kullaniyoruz.
1-Recine
2-Katran
3-Bezir yagi
4-Terebentin
Asagida gormus oldugunuz siyah zemin de bu sekilde renklendirilmistir.

Kolay gelsin iyi calismalar
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2012, 11:50:59 Gönderen: Ahenk »
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

hüsnü

• 25
  • Meslek: su ürünleri müh.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 30 Ekim 2012, 08:39:21 »
Teşekkür ederim...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #30 : 12 Kasım 2012, 21:46:19 »
Bu teknikteki çalışma kemik üzerine de yapılıyor galiba. Benim sormak istediğim kemikte ne tür boya kullanılıyor? Aşağıdaki resimde buffalo boynuzuna yapılmış bir uygulama var.