Bıçak Sanatı - Forum

Dekopaj Testere İçin Aparat

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Dekopaj Testere İçin Aparat
« Yanıtla #40 : 26 Ağustos 2011, 00:42:03 »
şu malzeme alımı kadar kafa karıştıran tek şey çeliklerin sınıflandırılması hususu ^-^

şu alet nasıl? galiba praktikerde indirimli şu anda. Eylem galiba buna benzer birşey kullanıyordu. ok verin yarın gidip alayım:
http://www.praktiker.com.tr/dekupaj-ve-kesme-makineleri/budget-bbs3502-serit-testere-350w/216514
aynisini kullaniyorum ,Emre ustanin dedigi gibi ahsap islemede optimal.kabza yapiminda bayagi kolaylik sagliyor ayrica boynuz ve kemik ile de rahat calisiyorum.

bunu üzerindeki motoru söküp motor yerine birtane 100 lük kasnak bağlayarak motorada 50 lik veya 25 lik olur çeliğide keser meret ama iskelet düzgünse işe yarar 250 tlye mal olan bir şerit testere olur hem ağaç hemde çeliği kesersiniz  ;)

ben en iyisi pratikere bir uğruyayım  ;D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #41 : 26 Ağustos 2011, 00:43:58 »
Şimdi şöyle, skoça normalde kalın kesme işlerinde iş yapmaya uygun değil. Ama diyelim ağız ağıza iki parçayı birleştireceksin veya açılı herneyse. Önce bunları kaba kesip ağız ağıza getiriyorsun ve her ikisinide işkenceyle sabitliyorsun. Sonra o kesik kısma skoçayla giriyorsun ve pürüzsüz, birbirini tam öpen bir birleştirme noktası oluşuyor. Bence ha bire alet makina almaktansa ağaçları bir yere götürüp ideal ölçüde kestirip stok yapmak lazım bir kerede. Diğer türlü çok ciddiyim bu işin sonu yok, ha bire alıp durusunuz. Ardından bir de bakmışsınız kıpırdayacak yer kalmamış. Atölyeniz dükkanınız garajınız vs yoksa perişan eder adamı..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #42 : 26 Ağustos 2011, 00:47:20 »
Şimdi şöyle, skoça normalde kalın kesme işlerinde iş yapmaya uygun değil. Ama diyelim ağız ağıza iki parçayı birleştireceksin veya açılı herneyse. Önce bunları kaba kesip ağız ağıza getiriyorsun ve her ikisinide işkenceyle sabitliyorsun. Sonra o kesik kısma skoçayla giriyorsun ve pürüzsüz, birbirini tam öpen bir birleştirme noktası oluşuyor. Bence ha bire alet makina almaktansa ağaçları bir yere götürüp ideal ölçüde kestirip stok yapmak lazım bir kerede. Diğer türlü çok ciddiyim bu işin sonu yok, ha bire alıp durusunuz. Ardından bir de bakmışsınız kıpırdayacak yer kalmamış. Atölyeniz dükkanınız garajınız vs yoksa perişan eder adamı..

benmi sokata komşu saz imal ediyor arada giderim koca şerit emrime amade keserim kendi çapımda 1cmm kalınlıkta 4cm genişlikte cıta cıkarırım genelde

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #43 : 26 Ağustos 2011, 00:55:17 »

usta sözü dinlemek lazım. bir marangoza gitmeye üşenmemek lazım.  :2up

bir dekupaj vardı çelik falan kesmek için, hani aparatına bakınıyorduk falan... aparatını bulursak onu alsak mı ki acaba? :P  >:D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #44 : 26 Ağustos 2011, 00:57:19 »
aparta kolay dekupajların altında montaj yerleri var ona göre 3mm lik siyah sac kesilir gerekli delikler acılır alsana hazır aparta ;)

« Yanıtla #45 : 26 Ağustos 2011, 01:03:38 »
aparta kolay dekupajların altında montaj yerleri var ona göre 3mm lik siyah sac kesilir gerekli delikler acılır alsana hazır aparta ;)
Özgür aparttaki marifet bıçağı yukarıdanda tutuyor, bir yere bırakmıyor bu nedenle bıçak sağa sola yatamıyor ve düzgün kesim yapıyorsun. Asıl olay burada, diğer türlü dekopajla tahta kesmeye çalıştığında bıçağın uç kısmı esnediği için kafasına göre takılıyor ve eğri bir kesme yapıyor. Bu arada nereden hatırlıyorum diyordum, meğer biz bu konuyu daha öncede konuşmuşuz, oradanmış.
http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/profil-kesmek-icin/msg11321/#msg11321

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #46 : 26 Ağustos 2011, 01:04:37 »
yanlız adamların aparatını daha yeni izleye bildim her eve lazım cinsinden bir şey olmuş :)
almanyadan gelenlerle getirtmek lazım esasen :)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #47 : 26 Ağustos 2011, 04:40:11 »
Bu testerenin değişik bir söylenişi de "skoçi testere" olarak kullanılır.

Kesimde sapının engellemeyeceği yerlerde, uzun yüzeylerde kanal içini boşaltmada ve ince gönyeli kesimlerde kullanır.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #48 : 26 Ağustos 2011, 09:27:16 »
şu malzeme alımı kadar kafa karıştıran tek şey çeliklerin sınıflandırılması hususu ^-^

şu alet nasıl? galiba praktikerde indirimli şu anda. Eylem galiba buna benzer birşey kullanıyordu. ok verin yarın gidip alayım:
http://www.praktiker.com.tr/dekupaj-ve-kesme-makineleri/budget-bbs3502-serit-testere-350w/216514
aynisini kullaniyorum ,Emre ustanin dedigi gibi ahsap islemede optimal.kabza yapiminda bayagi kolaylik sagliyor ayrica boynuz ve kemik ile de rahat calisiyorum.

bunu üzerindeki motoru söküp motor yerine birtane 100 lük kasnak bağlayarak motorada 50 lik veya 25 lik olur çeliğide keser meret ama iskelet düzgünse işe yarar 250 tlye mal olan bir şerit testere olur hem ağaç hemde çeliği kesersiniz  ;)

Peki bu testere için 24 TPİ lik bıçak bulunabiliyor mu? 24 ü geçtim, üzerindekinin aynısından yedek bulunur mu?

Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #49 : 26 Ağustos 2011, 16:05:10 »
dekupaj aldım. bosch un devir ayarlı(tetiğe basma gücüne göre devri değişiyormuş) umarım bu çelik kesmeye engel bir durum değildir. yavaşça basarım ben, olmaz mı ki?

http://www.praktiker.com.tr/dekupaj-ve-kesme-makineleri/bosch-pst-800-pel-dekupaj-testere/194572 bu ama lazer göstergesi yok. fiyatı 169 liraydı. ayrıca yine praktikerde indirimde olarak dün linkini verdiğim şerit testere maalesef şu anda indirimden çıkmış ve 250 lira. yani doğru olduğunu düşündüğüm bir alım işi yaptım galiba.

şimdi şu aparattan ne haber >:D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #50 : 26 Ağustos 2011, 16:23:23 »
hayırlı olsun emin kardeşşim
güle güle kullan

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #51 : 27 Ağustos 2011, 00:33:02 »
Emin Bey dün baktım o aparatın ağırlığı 2.5 kg normal postayla gelmez kargoyla gelmesi lazım o da çok tutar. Hobi forumlarında bunu yapanlar var onlardan rica edilmesi daha mantıklı.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #52 : 27 Ağustos 2011, 00:41:12 »

Peki bu testere için 24 TPİ lik bıçak bulunabiliyor mu? 24 ü geçtim, üzerindekinin aynısından yedek bulunur mu?

Bilge istediğin testerenin tam ölçülerini yazarsan bulunup bulunmadığını yada özel yaptırılabir mi araştırırım.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

« Yanıtla #53 : 27 Ağustos 2011, 00:54:22 »
Emin hadi hayırlı uğurlu olsun, güzel işler yapasın.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #54 : 27 Ağustos 2011, 00:57:35 »
saolun hocam. bir de kullanmayı bilsem :P ::)

« Yanıtla #55 : 27 Ağustos 2011, 01:20:36 »
Kullanmasında bir şey yok sen çok kolay alışırsın.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #56 : 27 Ağustos 2011, 19:29:51 »
Birde wolfcraftın şöyle bir ürünü var. Bauhausta görmüştüm bir zamanlar.
Bilge buda olur, yakınlarda görürsen haber verirmisin.
Sefa hocam, bugün bauhaustaydım. Wolfcraft benim resmini gönderdiğim aparatın yeni bir modelini çıkarmış. (Ya da ben yeni gördüm). Senin önceki resimini verdiğin aparattaki gibi bıçağı ucundan tutan bir parça ilave etmişler, birde bıçağın çevresinde seffaf bir koruyucu var. Bana daha profesyonel geldi. Duruşu da daha bi sağlam gibi. Kutuyu elime alıp inceleyemedim.Açmasınlar diye heralde yukarıya koymuşlardı. Resmini cep telefonuyla çektim. Resmin aktarma kablosu iş yerinde kaldı. İstersen bayramdan sonra resmini de gönderirim. Biliyorum hala fiyatını söylemedim. Fiyat bana çok uygun geldi. 89 lira. :)
Bilge ERDOHAN

« Yanıtla #57 : 27 Ağustos 2011, 20:38:22 »
Çoook teşekkürler Bilge yorduk seni, sağolasın. 89 TL iyi fiyat bencede. O aparttaki zaten en önemli şey yukarıdan bıçağı kızaklayan zımbırt. O olmazsa zaten gerisi hikaye. Fotoğraf olsaydı süper olacakmış. Bayramdan sonraya artık :2up

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #58 : 27 Ağustos 2011, 22:13:25 »
Çoook teşekkürler Bilge yorduk seni, sağolasın. 89 TL iyi fiyat bencede. O aparttaki zaten en önemli şey yukarıdan bıçağı kızaklayan zımbırt. O olmazsa zaten gerisi hikaye. Fotoğraf olsaydı süper olacakmış. Bayramdan sonraya artık :2up
Hocam alet tam olarak bu. İlginç olan wolfcraftın katalogunda bu ürün yok. Benim ilk gönderdiğim var.
Bilge ERDOHAN

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #59 : 27 Ağustos 2011, 23:17:37 »
yarın baudayım   ;) teşekkürler Bilge..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)