Bıçak Sanatı - Forum

Dekopaj Testere İçin Aparat

Ynt: Dekopaj Testere İçin Aparat
« Yanıtla #20 : 25 Ağustos 2011, 14:43:51 »
Durukan usta ben 5mm kadar keser diyorum, 6 hiç kesmedim ama 5 defalarca kestim ( makina Bosch GST 85 PBAE) soğutmayla kesebileceğini sanıyorum.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #21 : 25 Ağustos 2011, 15:00:57 »
Ferhat, Bosch PST 800 PEL demiş, Sefa hocam da Bosch GST 85 PBAE demiş ama Sefa hocamın dediğini bulamadım ben. 

nedir şimdi, hangisidir? bir online satın alma linki verecek babayiğit var mı? bir de tabi o bi-metal dediğiniz testerelere dair de link alayım ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #22 : 25 Ağustos 2011, 15:09:39 »
Bendeki seri üretimden kalkmıştır kesin. 15 yıl olmuştur alalı ^-^

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 25 Ağustos 2011, 15:20:29 »
Yok benimki 15 senelik değil, ama yeni modeli çıkmış, özellikleri tutmuyor. Sanal alışveriş önermem; ellemeden, görmeden alma.

Bosch bi-metal testere bıçağını da Koçtaş'ta da, Baushaus'ta da bulabilirsin. Malzeme kodu T118AF. Google'a sorunca birkaç yer getiriyor, örneğin burada var. Beşli setle biraz daha ucuza geliyor, en son Bauhaus'ta bulmuştum.

Düzeltme: kodu yanlış yazmışım.
Düzeltme: e yine yanlış yazmışım.
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2011, 15:31:48 Gönderen: ratbertovich »
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 25 Ağustos 2011, 16:32:59 »
Ferhat, Bosch PST 800 PEL demiş, Sefa hocam da Bosch GST 85 PBAE demiş ama Sefa hocamın dediğini bulamadım ben. 

nedir şimdi, hangisidir? bir online satın alma linki verecek babayiğit var mı? bir de tabi o bi-metal dediğiniz testerelere dair de link alayım ^-^

emincim normal testere alsan nasıl olur zaten o dekopajların fiyatı şerit testerenin az  yanından geciyor esasen ama yerin yoksa

herhangi bir markanın 600 watt ve üzeri bir makinayı satın alman sana yetecektir. atlas markalar var onlar ucuz ve güc olarak kalitelilerle aynı al dene memnun  harcadığın para 50-70 tl olur diğer markalar 260 dan başlıyor  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #25 : 25 Ağustos 2011, 22:06:23 »
şu malzeme alımı kadar kafa karıştıran tek şey çeliklerin sınıflandırılması hususu ^-^

şu alet nasıl? galiba praktikerde indirimli şu anda. Eylem galiba buna benzer birşey kullanıyordu. ok verin yarın gidip alayım:
http://www.praktiker.com.tr/dekupaj-ve-kesme-makineleri/budget-bbs3502-serit-testere-350w/216514

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #26 : 25 Ağustos 2011, 22:10:39 »
şu malzeme alımı kadar kafa karıştıran tek şey çeliklerin sınıflandırılması hususu ^-^

şu alet nasıl? galiba praktikerde indirimli şu anda. Eylem galiba buna benzer birşey kullanıyordu. ok verin yarın gidip alayım:
http://www.praktiker.com.tr/dekupaj-ve-kesme-makineleri/budget-bbs3502-serit-testere-350w/216514
iyi olur valla Emin onay gelirse bir tane de ben alayım

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #27 : 25 Ağustos 2011, 22:14:54 »
kabza için ahşap keserken canım çıkıyor, bir ton pürüz oluyor yüzeyde. böyle bir alet süper kolaylı ve zaman kazancı sağlar bana. ama almışken susuz çelik üzerinde de işime yarasın isterim elbette :P bunun fiyatı şu anda çok çok iyi...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #28 : 25 Ağustos 2011, 22:15:11 »

Emin, sadece ağaç kesmek için bu :(

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #29 : 25 Ağustos 2011, 22:19:46 »
Ufak bir spiral işini hızlandırır Emin, hem de ciddi hızlandırır. Bodrum'a geldiğinde güvenli kesim konusunda birkaç şey göstereyim, hatırlat ama ben unuturum. Şerit testerem olmasına rağmen hala spiral kullandığım oluyor çok hızlı çıkarmak istersem. Spiralle 3-4 dakikada tüm profil çıkıyor, hatta kesimi düzgün ayarlamışsan iki profil birden çıkıyor. 2-3 dakikada da 36 veya 40 kumda profilin detayını taşlıyorsun. 10 dakikada kabza delikleri delmeya hazır oluyor  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #30 : 25 Ağustos 2011, 22:30:02 »
ağlamak istiyorum :'(

dekupaja bakmaya devam edelim o zaman. spiral konusunda haklısın, ama güvenli kullanabilip kullanamayacağımdan emin olmadığım için ciddi kesimlere girmiyorum spiralle. ahşap kesmek de bir sorun aslında. bu hafta sonuna kadar eğer bu spirale tabla olayını çözemezsek, (o sayede hem ahşap hem de çelik kesebilmiş olacağım) bayramdan sonrasına alırım belki bir ahşap kesme amaçlı testere... sadece ahşap kesen daha ucuz aletler var mı ki acaba ?

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #31 : 25 Ağustos 2011, 22:52:38 »
Ahşap için ucuz dekupaj + mutlaka kaliteli uçlar
Metal için küçük spiral (devir ayarlı olsaydı çok güzel olurdu)

Benim kullandığım sistem bu. Emre abi kadar hızlı olmasa da profil çıkartmak oldukça kolay. Tek sıkıntım ağız açmada. Onun için de kara kara düşünüp duruyorum. 12-13 tane ağız açılmayı bekleyen profilim oldu. Birkaç tane denedim ve eğe bana göre değil eminim. Tezgah üstü taş motoru ile ağız açmak mümkün mü diye yeri gelmişken sorayım.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #32 : 25 Ağustos 2011, 23:33:42 »
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2011, 00:08:25 Gönderen: teoman »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #33 : 25 Ağustos 2011, 23:47:49 »
Ahşap için ucuz dekupaj + mutlaka kaliteli uçlar
Metal için küçük spiral (devir ayarlı olsaydı çok güzel olurdu)

Benim kullandığım sistem bu. Emre abi kadar hızlı olmasa da profil çıkartmak oldukça kolay. Tek sıkıntım ağız açmada. Onun için de kara kara düşünüp duruyorum. 12-13 tane ağız açılmayı bekleyen profilim oldu. Birkaç tane denedim ve eğe bana göre değil eminim. Tezgah üstü taş motoru ile ağız açmak mümkün mü diye yeri gelmişken sorayım.

Standart tezgah üstü taş motoru ile çok zor, ben bilemek için özel yaptırdım ayrıca ağız açmak içinde bol bol pratik gerekiyor.

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #34 : 26 Ağustos 2011, 00:05:48 »

aynisini kullaniyorum ,Emre ustanin dedigi gibi ahsap islemede optimal.kabza yapiminda bayagi kolaylik sagliyor ayrica boynuz ve kemik ile de rahat calisiyorum.
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

« Yanıtla #35 : 26 Ağustos 2011, 00:12:16 »
Teoman o dediğin malzeme kıl testere diye geçiyor, daha çok ince işlerde kullanılıyor, bizi bozar.
Spiral her işte olduğu gibi bu işlerdede sihirli bir alet, bir de flap filan kullanırsanız iş şipşak bitiveriyor.
Emin sadece ağaç kesmek için bence testere kullan en basit ve yer kaplamayanı o, çok ciddiyim. Hele bir skoça testeren oldumu, parçalı sapları filan süper çıkarırsın.

Teoman.

• 565
« Yanıtla #36 : 26 Ağustos 2011, 00:24:49 »
skoça testere nedir abi ?

« Yanıtla #37 : 26 Ağustos 2011, 00:28:39 »
piyasada öyle geçiyor diye öyle söyledim, alıştırma testeresi de denir, Fotoğrafı aşağıda. Bunların dişleri düzdür, yani sağa sola tırtıklı olmaz incedir, 0.8-1 mm civarındadır.

Teoman.

• 565
« Yanıtla #38 : 26 Ağustos 2011, 00:31:25 »
tamamdır, alınacaklar listesine ekledim :)

teşekkürler...

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #39 : 26 Ağustos 2011, 00:36:11 »
Sefa ustam ben en çok kabza malzemesini sağ ve sol parçalara bölerken sıkıntı yaşıyorum, tam ortadan bölmek bugüne kadar hiç nasip olmadı.2 cm kalınlıktaki malzemeyi uzunlamasına mengeneye sıkıştırsam olmuyor, bir ucundan sıkıştırsam o da olmuyor... çok zor oluyor... kabza yapmanın en korkutucu yönü benim için o eşit kalınlıktaki iki parçaya ulaşmak. eğer bu testere iş görür derseniz elbette bunu tercih ederim ^-^