Bıçak Sanatı - Forum

Lansky Deluxe bicak bileme seti.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Ynt: Lansky Deluxe bicak bileme seti.
« Yanıtla #40 : 26 Ağustos 2011, 00:49:47 »
Murat sagol bende turkiyeden ebay uzeri alayim o zaman  ;D

saticinin linki:
http://www.ebay.com/itm/370529681618?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

almadan once denemek istersen benim seti deneyebilirsin. panora starbucks yada benim evde olabilir.

Murat cok isterdim,hem tanismis olurduk ama simdi yurt disindaysim donunce deneriz.sagolasin
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

Berke Boyacı

« Yanıtla #41 : 26 Ağustos 2011, 00:50:36 »
:) mutfaktaki butun bicaklarin ucu fiyonk. duzelmiyor da artik.
ben yemek yapmayi cok seviyorum. mutfakta en onemli ensturman bicaktir.
birbirini bicaklayan sefler duydum ben, birbirlerinin bicagini kullandilar diye.
simdi onlem olarak, kendime ozel bir sef bicagi yapicam/yaptiricam. sadece kullanacagim zaman cikaricam.
Sen iyisi yaptırma yap hocam. Kendi elinin emeği yemeklerine ayrı bir duygu katarsın ;)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #42 : 18 Mayıs 2012, 23:18:53 »
bende de var  17 derecede bilemek biraz zor oluyor sıkma civatası uzun geliyordu ama civatayı kısalttım oldu.güle güle kullanın pratik bir şey
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

erdemenc

• 59
  • Erdem ENÇ
  • Meslek: Elektrik & Elektronik Mühendisi (Atlas Copco Teknik Destek Mühendisi)
  • Yer: İstanbul / Ataşehir
« Yanıtla #43 : 30 Temmuz 2012, 16:27:04 »
Merhaba;

Konuyu biraz hortlatıcam ama bende bu setten amazon üzerinden sipariş verdim, amerikada bulunana arkadaşıma gidecek oradanda dönerken yanında bana ulaşıcak inşallah  :) Merak ettiğim husus bu bileme setinin özellikle çakılar üzerindeki etkisi, çünkü kendi deneyimlerime göre mutfak bıçaklarından çeliği daha sert olan el çakılarını yağ taşında iyi bileyebilmek ve kağıt, kıl kesecek kıvama getirmek oldukça zahmetli ve zor. Bu set ile ilgili merak ettiğim mesela 17 derece açı kullanıldığında sonuçtan ne kadar tatmin oldunuz, veya dediğim gibi kağıt ve kıl kesecek kıvama gelmesi normal yağ taşında uğraşıldığı kadar uzun sürüyormu?

tufan

• 1180
« Yanıtla #44 : 31 Temmuz 2012, 02:55:25 »
vallahi hangi derecede bilersen bile  kıl kesecek kıvama geliyor.Fakat ekmek bıçağını 17 derecede bilemeye kalkarsan bayağı uzun sürer , ama olur.Sonuçta alet güzel bilemede önemli olan unsurlardanda bir tanesi açıyı tutturmak alet bunu yapıyor.İyi günlerde kullanınız
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

erdemenc

• 59
  • Erdem ENÇ
  • Meslek: Elektrik & Elektronik Mühendisi (Atlas Copco Teknik Destek Mühendisi)
  • Yer: İstanbul / Ataşehir
« Yanıtla #45 : 31 Temmuz 2012, 09:42:45 »
Anladım, işe yarayacağını tahmin ediyordum ve videolarını izlediğim kadarıyla tatmin ediciydi. Sizinde söylemleriniz iyi yönde olduğuna göre içim rahat, teşekkür ederim...

Knife

• **
  • 73
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #46 : 07 Ağustos 2012, 16:59:23 »
Bu ürünü ebaydan geçen hafta sipariş verdim. 3 taşlı olan versiyornu. Kalın, orta ve ince taşları var. Birkaç güne elime ulaşacağını düşünüyorum. Ücreti 20$ + 20$ kargo. Bu tarz ürünlerin kötü tarafı ürüne ait standı ayrı satıyorlar. Bakalım gelince bir stand uyduracağımı düşünüyorum. İyi forumlar.

tufan

• 1180
« Yanıtla #47 : 08 Ağustos 2012, 02:08:07 »
stanta gerek yok elde yaparsın daha pratik. iyi günlerde kullanınız

Knife

• **
  • 73
« Yanıtla #48 : 13 Ağustos 2012, 20:41:26 »
Ürünü aldım. Kullandım, performans gayet güzel. 3 taşlı modeli (kalın, orta ve ince taşlı) usturaya yakın keskinlik sağlıyor. Fakat bıçağın uç kısımına açı vermede sorun yaşadım. 25 dereceyle çalışıyorum. Açı bıçağın uç kısmında, bıçağın düz namlusuna oranla daha fazla oluyor. En uç noktada küçük bir kısım. Fotoğraf ekleyeceğim. Ayrıca bıçağın sadece 1 tarafının uç kısmında açı bozulması oluyor. Diğer tarafı normal, namlunun dibinden ucuna kadar açı düzgün. Biraz araştırdım, aynı sorunu yaşayanlar olmuş. Sorun bıçağın dış bükey açısının fazla olmasından kaynaklanıyor. Çözümü de bıçağın ucunu geriye çekip mengeneye parelel şekilde tutturmak. Bu ürünü kullananlardan böyle bir problem yaşayan var mı?

Knife

• **
  • 73
« Yanıtla #49 : 14 Ağustos 2012, 00:29:32 »
Resimde görüldüğü üzere namlunun bir tarafındaki açı düzgün, diğer tarafındaki açı bozuluyor. Tepeden bakınca bıçağın uç kısmında bariz bozulma var.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #50 : 14 Ağustos 2012, 17:07:05 »
Resimde görüldüğü üzere namlunun bir tarafındaki açı düzgün, diğer tarafındaki açı bozuluyor. Tepeden bakınca bıçağın uç kısmında bariz bozulma var.

Bıçağın ağzı ortalanmamış olabilir gibi geldi bana. Bıçağı tutacağa bağladıktan sonra yandan fotoğrafla, öyle bakalım, farklı yönlerden sabitlerken tutucu bıçağı değişik açılarda tutuyor olabilir. Bir de yanak taşlaması iki tarafta da sırtı aynı yerde kesiyor mu?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #51 : 14 Ağustos 2012, 17:14:38 »
Sorun açıda da olmayabilir. Bir tarafı fazla taşlarsanız da aynı sorunla karşılaşırsınız. Buda ratbertovich arkadaşın söylediği gibi ağzın ortalı olmamasına sebebiyet verir.

Knife

• **
  • 73
« Yanıtla #52 : 14 Ağustos 2012, 19:03:49 »
Evet dediğiniz gibi fazla traşlamış olabilirim.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #53 : 21 Kasım 2012, 19:43:04 »
 Böyle bir şey bana da lazım, sitemizde buna benzer bir şey yapan var mı ki?
Eğer ebaydan veya başka bir siteden sipariş verecek olan varsa ücreti karşılığı beni de ortak ederse siparişine çok memnun olacağım.Yani bir tane de ben istiyorum:)
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #54 : 08 Haziran 2014, 00:14:33 »
Konuyu hortlatmak istemezdim ama bu aletin varlığından yeni haberdar oldum almak isterim ama hiç yurt dışı alış verişim olmadı bende düşündüm acaba böyle birşey yapabilirmiyim taş yerine zımpara kullansam. Zaten onunda en ince 1000 kum taşı var yanlış öğrenmesiysem. Sizce yapabirlir miyim:) birde yapmayı deneyen ya da yapan bi arkadaşımız var mıdır acaba..
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #55 : 08 Haziran 2014, 01:17:09 »
Konuyu hortlatmak istemezdim ama bu aletin varlığından yeni haberdar oldum almak isterim ama hiç yurt dışı alış verişim olmadı bende düşündüm acaba böyle birşey yapabilirmiyim taş yerine zımpara kullansam. Zaten onunda en ince 1000 kum taşı var yanlış öğrenmesiysem. Sizce yapabirlir miyim:) birde yapmayı deneyen ya da yapan bi arkadaşımız var mıdır acaba..

http://www.aliexpress.com/item/Professional-Kitchen-Knife-Sharpener-System-Fix-angle-4-Stones-Freeshipping-Cutlery-Knife-Sharpener-System-Wholesale-3156/1611400655.html

Bu ürünü kullanın ben memnunum.
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #56 : 09 Haziran 2014, 00:23:29 »
Teşekkürler deniz abi. Aslında bu alet lansky den daha avantajlı olabilir gibime geldi taşlar biterse sanki bunda değiştirme ihtimali daha yüksek. Bu arada sen burdan mı aldın aleti ne kadar zamanda geldi acaba. Bide ingilizce kıt kargo ücretini çıkaramadım burdan
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

tufan

• 1180
« Yanıtla #57 : 09 Haziran 2014, 00:31:23 »
 Freeshipping  (kargo ücreti yok)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #58 : 09 Haziran 2014, 08:51:04 »
Teşekkürler deniz abi. Aslında bu alet lansky den daha avantajlı olabilir gibime geldi taşlar biterse sanki bunda değiştirme ihtimali daha yüksek. Bu arada sen burdan mı aldın aleti ne kadar zamanda geldi acaba. Bide ingilizce kıt kargo ücretini çıkaramadım burdan

Siparişten itibaren kargo işi tamamen şansına bağlı. 1 haftada da gelebiliyor haftada da. Taşların yedekleri de aynı sitede mevcut. Hatta 3000 grid e kadar da taşlar satılıyor aldım çok memnunum.
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #59 : 11 Haziran 2014, 23:17:31 »
aleti sipariş ettim bi de yanına 3000 grite kadar olan taş seti vardı yaklaşık 10 dolara onu da aldım toplamda 35 dolar gibi tuttu. yalnız ingilizce öğretmeni arkadaş  Freeshipping sözcüğünün hem bedava kargo hemde vergi ücreti yok anlamında kullanılabileceğini söyledi umuyorum kargo ücreti çıkmaz. çıkmazsa 35 dolar bence güzel rakam. yardımlarınız için teşekkürler.