Bıçak Sanatı - Forum

Lansky Deluxe bicak bileme seti.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Lansky Deluxe bicak bileme seti.
« Yanıtla #60 : 11 Haziran 2014, 23:31:55 »
Kargo bedava anlamında kullanılıyor.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #61 : 12 Haziran 2014, 00:02:14 »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #62 : 12 Haziran 2014, 10:19:15 »
ah ah bende uzun zamndır bu setı almak istiyorum :-[
http://www.edgeproinc.com/Professional-Model-Edge-Pro-System/Pro-Case-p11.html

Mehmet kargo filan astarı yüzünden pahalıya geliyor. Taşları kalitelidir mutlaka ama Çin malı olanlardan gayet memnunum. Dünya kadar bıçak bileyledim tık yok. Her iki tarafı eşit açıyla ağız açabiliyorsun. Bunu normal taşlarda ve elle kazanmak uzun ustalık istiyor. 30-25-20-18-10 derecelerde istediğin açıyı verebiliyorsun.

Çin malı ve orijinal dremel gibi düşün ucuz ama memnun kalan çok.

Senin verdiğin linkteki edgepronun muadili bu.

http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Knife-Sharpener-Professional-Kitchen-Sharpening-System-Fixed-Angle-4-Stones-Kitchen-Kits/1416517981.html?s=p

Bu taş setiylede çok yüksek gridlere çıkıyorsun.
http://www.aliexpress.com/item/150-20-5mm-good-quality-400-8000-Rubstone-whetstone-finegriting-millstone-oilstone-whetstone-sharpener-system/1699146346.html?s=p
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #63 : 12 Haziran 2014, 23:35:32 »
hadi beeee ben onu görmedim ben 3000 grite kadar olan setten aldım. 8000 grit harika olurdu tüh  ;)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi

selimthedream

• *
  • 43
  • Meslek: Saha İzleme Yetkilisi
  • Yer: Pendik, İstanbul
« Yanıtla #65 : 02 Ocak 2015, 14:18:35 »
Bende bu setten istiyoum. Yurt dışında tanıdık yok direk Türkiye ye geliyormu.

LANSKY PROFESSIONAL KNIFE Blade SHARPENER Hones & Oil

http://www.ebay.com/itm/LANSKY-PROFESSIONAL-KNIFE-Blade-SHARPENER-Hones-Oil/351072144542?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D26942%26meid%3D5802abd37c3b46309d99e76fba7b3541%26pid%3D100011%26prg%3D11184%26rk%3D6%26rkt%3D10%26sd%3D370529681618

Selamlar üstadım.  Ben bu setin deluxe olanından yurt dışında yaşıyorken almıştım gelirken de yanımda getirdim.  Ayrıca medium ve fine taşları da elmas olanı ile değiştirdim.  Çok güzel ve etkili bir set olmasına rağmen beni pek sarmadı ve şu anda annemin evinde çekmecenin birinde duruyor.  Yanlış hatırlamıyor isem exra coarse olan siyah plastik renkli olanı problemli idi.  Metal takılan delik etrafında çatlak oluştu ve oynayabiliyor.  Tam durumunu hatırlamıyorum.  Yarın büyük ihtimal alacağım ve siteye hırdavatçı bölümüne fotoğraflarıyla beraber ilan ekleyeceğim.  Halen ihtiyacın varsa özelden bana dönüş yap öncelik sana vereyim. 

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #66 : 02 Ocak 2015, 16:15:23 »
Bende en son bu aleti aldım 2 haftaya gelicek umarım,
en azından ağız açısı olayında sorun yaşamam artık, bu tarz sistemler arasında çin malı olupda konstrüksüyon olarak tek güven telkin eden bu geldi bana,
http://tr.aliexpress.com/item/OPEN-TO-BOOKING-stainless-steel-knife-sharpener-Professional-Kitchen-Knife-Sharpener-Sharpening-Fix-Fixed-Angle-with/2033644950.html?recommendVersion=1
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

selimthedream

• *
  • 43
« Yanıtla #67 : 02 Ocak 2015, 16:20:23 »
Bende en son bu aleti aldım 2 haftaya gelicek umarım,
en azından ağız açısı olayında sorun yaşamam artık, bu tarz sistemler arasında çin malı olupda konstrüksüyon olarak tek güven telkin eden bu geldi bana,
http://tr.aliexpress.com/item/OPEN-TO-BOOKING-stainless-steel-knife-sharpener-Professional-Kitchen-Knife-Sharpener-Sharpening-Fix-Fixed-Angle-with/2033644950.html?recommendVersion=1

Verdiğiniz linkten bakarken Lansky benzeri bir set de gözüme çarptı.  Lansky sistemde olmayan bir kolaylık da eklemişler.  Tutucu aparatı yerleştirmek için yer yapmışlar kutu içine.  Basit ama kullanışlı bir özellik.  Setin kalitesi hakkında bir fikrim yok ama düşünülebilir.

http://www.aliexpress.com/store/product/with-4pcs-whetstone-2014-Ruixin-3nd-steel-Apex-edge-wicked-lansky-Knife-sharpener-sharpening-system-Newest/1393438_2043079037.html

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #68 : 02 Ocak 2015, 16:22:52 »
bende en son bu aleti yaptırdım full tang misali  ister bileyleme yap istersen eğe tak agız açma aparatı olarak kullan atş sıkıntısı yok istediğin taşı tak
takım markette 2000 kuma kadar taş var  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #69 : 02 Ocak 2015, 16:27:43 »
bende en son bu aleti yaptırdım full tang misali  ister bileyleme yap istersen eğe tak agız açma aparatı olarak kullan atş sıkıntısı yok istediğin taşı tak

Özgür bey, bu benim sipariş verdiğimin tamamen aynısı sayılır. Eğe takmak biraz sıkıntı yaşatır diye düşünmüştüm, fakat bu sistemde bu da yapılıyorsa süper o zaman

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #70 : 02 Ocak 2015, 16:30:00 »

Özgür bey, bu benim sipariş verdiğimin tamamen aynısı sayılır. Eğe takmak biraz sıkıntı yaşatır diye düşünmüştüm, fakat bu sistemde bu da yapılıyorsa süper o zaman

yanlız bu komple celik malzeme yerinden oynaması için  :D acı ayarını değiştirdikçe agızda acıyor bileyde herşey size kalmış 
lansmanınımı yapsam acaba  O:-)

yanlız sizin sipariş ettiğinizizn alt tablası büküm sac onun altına ahşap destek keserseniz uygun eğe ler ile agız açma olabilir benimkine 8 inc e kadar eğe takılıyor belkide 10 da olur
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2015, 16:32:00 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

selimthedream

• *
  • 43
« Yanıtla #71 : 02 Ocak 2015, 16:35:11 »

Üstadım selamlar.  Yaptırmış olduğunuz sistemi çok beğendim. Ben de istesem yardımcı olabilir misiniz?  Olursa maliyeti ne kadar olur?

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #72 : 02 Ocak 2015, 16:38:35 »

yanlız bu komple celik malzeme yerinden oynaması için  :D acı ayarını değiştirdikçe agızda acıyor bileyde herşey size kalmış 
lansmanınımı yapsam acaba  O:-)

yanlız sizin sipariş ettiğinizizn alt tablası büküm sac onun altına ahşap destek keserseniz uygun eğe ler ile agız açma olabilir benimkine 8 inc e kadar eğe takılıyor belkide 10 da olur

Alt rampa hariç bütün yapı aynı nerdeyse kelepçelere kadar.
Dediğiniz gibi alt rampa değiştirilip bir de kol sistemi revize edilirse neden olmasın.
Zalnımca 8 inc'lik eğe yi bu sisteme uydurabilirim keza kol sistemi sizinkiyle hemen hemen aynı nerdeyse

selimthedream

• *
  • 43
« Yanıtla #73 : 02 Ocak 2015, 17:05:31 »
bu da son fotograf:) hangi delik hangi acida bileme yapmaya yariyor gorebiliyorsunuz.

Üstadım fotolar gerçekten çok güzel olmuş.  Lens ve makine bilgisini merak ettim doğrusu.  Bokeh baktığım zaman kaliteli bir lens kullanıldığı belli oluyor.  Bir canon sever olarak Canon 5DMK2 + 50mm f1.4 desem çok mu uzak kaçar? =)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #74 : 05 Ocak 2015, 13:43:48 »
Arkadaşın son girişinden beri 3,5 yıl falan olmuş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben