Bıçak Sanatı - Forum

Racon Pıçağı...

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
Racon Pıçağı...
« : 23 Ağustos 2011, 22:12:03 »
Ustalar, Üstatlar ve Arkadaşlar aynı zamanda Küçüklerim ve de Büyüklerim;

45 gün gibi süren zorlu (!) çalışmaların sonucu olan Racon Pıçağını, 3 Ağa (Usta) ve 2 Maraba (Çırak bile diil) ile kafasını gözünü yara yara 45 günde bitirdik... (Ulen nebçim cümle kurdum be... Maşşallah bana...)

Arkadaşlar, elinde bu pıçak olan raconu kor... İtirazı olan şöyle kenarda biyerde üç tutsun, yazıyı bitireyim geliyorum...

Ankara'nın bıçak ustalarından Muammer Usta ve Turhan Usta ile Ankara'nın en yaratıcı kuyum ustası, nam-ı diğer Takıcı Kerim, Kerim Usta ile çıraklar ben cmblc ve Oğuzhan Güven, 45 gün uğraştıktan sonra bunu yapabildik, affola :))

Pıçağın öyküsü şöyle; Muammer Ustamın tükkanda otururken bigün, kenarda, toz pis içinde bi profil bi an parıldadı gözümün içine... O ne acep diye gittim aldım, pöfff, tozlar havalandı, yamuk yumuk bi bıçak müsveddesi ortaya çıktı... Bu ne diye sordum ustama, Oğuzhan başlamıştı ama bozulunca bıraktı dedi... Ağız açmaya çalışmış zımpara dalınca da canı sıkılmış, atmış oraya...

Bende ne kurtarabiliriz, bundan ne çıkar ki acep diye elime aldım kalemi, zımparanın daldığı yerden itibaren bişeyler çizdim... Muammer Ustam da orasını şöyle burasını az böyle yapsak gibi yorumlar yaptı ve Racon Pıçağının serüveni Bismillah dedi... Bağladık mengeneye, aldık Jettaşını bi daldık 2080'e, Allah yarattı demeden bi kesip biçtik... Profili çıkarttık ortaya...

Ertesi gün Turhan Ustama gittim, kaba ağzını o açtı sağolsun, o arada Oğuzhan geldi, bak senin bıçağı ne hale getirdik dedim, çorbada benimde tuzum olsun deyip sırt desenini de o yaptı, o da sağolsun... :)

Bi süre ara verildi yapıma, sonra bigün Muammer Ustam tükkanda bakır dövüyordu çeşit çeşit desenler ile... Her vuruşta bi nokta yaptığı bi kalemi var, onu alıp sırta tek sıra noktalar yapabilir miyim diye sordum kendine... Ben yaparım dedi, sırtı noktaya boğdu :) Güzel oldu, yanları da yapalım o zaman dedim... La Havle dedi... Anlamadım :)) Bi de değerli malı, anlatamam, sanki bişey olacak çelik kaleme, vermiyo kimseye... Neyse ağzının içinde mırıl mırıl bişeyler konuşarak 10 dakkada yaptı... Yaptıktan sonra o benden çok beğendi :)

Eniştemin abisi gitar tamiri ve imaliyle uğraşan bi kişilik... Onda özellikle Afrika menşeili bi ton odun olur... Bi gittim yanına, pıçağa kabza olabilecek bi odun var mı diye, şunlar var diye önüme bi ton kırpık odun koydu... Kabzada gördüğünüz Menengiç'i (bazıları Menengüç'te der, sevgiler Oğuzhan  ;) ) de kendinden aldım...

Muammer Ustamla şalomede suyunu da verdik, suda su verdik ama az eğildi ucu, ustam onu da düzeltti sağolsun... Sonra Ostim'e, arkadaşı olan bi ısıl işlemciye gittik sertliğini öğrenmek için, 77 HRC'den az fazla çıktı... Arkamızda bi dükkan dolusu şaşkını bırakarak oradan ayrıldık...  ??? ??? ??? (hahaha, sizde şaşırdınız değil mi? şaka şaka)

Yani sonuç olarak, bundan kelli, yumurta topuk ruganlarımın arkasına basıp, yelekli ve dikine ince beyaz çizgili takımımın içine kar beyazı bi göynek giyip, ağır gümüş savatlı Serkisof'umu yelek cebime koyup, kırmızı kuşağımın içine de Racon Pıçağımı koydummuydu... Tieeeeeyyyyt lan...

Nasıl olmuş? Yorumları alalım...

Sevgiler,

« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2011, 22:37:56 Gönderen: cmblc »
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

cmblc

• 518
Ynt: Racon Pıçağı...
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2011, 22:15:26 »
Göremediniz mi?  :)) Bu itne ImageShack iki gündür beni deli ediyor... Allah rızası için bildiğiniz ve sorunsuz çalışan bi yükleme ortamı deyin ki ben yükleyim, sizde görün...

Şimdiden teşekkürler...

Sevgiler,
Get Serious...

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2011, 22:16:06 »
Burada resim yok.
Yoksa racon böyle mi?  :)
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2011, 22:17:23 »
Göremediniz mi?  :)) Bu itne ImageShack iki gündür beni deli ediyor... Allah rızası için bildiğiniz ve sorunsuz çalışan bi yükleme ortamı deyin ki ben yükleyim, sizde görün...

Şimdiden teşekkürler...

Sevgiler,

Abi ben bir aralar picasa yı kullanıyordum oda yamuk yapıyo resmi bir gösteriyo bir göstermiyo.  :D  Bide bunu dene bakalım: http://tinypic.com/

Saygılar...

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2011, 22:17:52 »

Şimdiden teşekkürler...

Sevgiler,
ImageShack Uploader diye bir program indirdim. Resimleri oradan yüklüyorum problemlerim bitti.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2011, 22:26:07 »
ellerinize sağlık, pek küsel olmuş  ;D

haa, resim yokmuydu idi, ahh dikkatsiz kafa kopyala yapıştır hemen yazıyı yapıştırdık pıçak neyin yok ortada  >:D
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

orhanbilgin

• 662
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2011, 22:36:41 »
vay arkadaş ya bilerek sayfayı aşağı indirmiyorum şu yazıyı keyifle okuyayım da bıçak sürpriz olsun diye... harbiden sürpriz oldu :)

cmblc

• 518
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2011, 22:39:25 »
Resimler açılış mesajında... Teşekkürler Ertarda...

Sevgiler,
Get Serious...

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2011, 22:44:21 »
Harika olmuş, emeği geçenlerin eline sağlık.
Küçük halkalara bayıldım.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #9 : 23 Ağustos 2011, 22:48:39 »
sayfayı aşa kaydırmadan yazıyı sonuna kadar okudum süpriz olsun diye, yeminlen az kalsın ağlayacaktım..

sonra sayfayı yenileyince racon pıçağı arzı endam eyledi de teselli buldum.. :)

sırf güzellik maşallah, ellerinize sağlık...

selamlar.......

.

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 23 Ağustos 2011, 22:49:43 »
Cem eline eline koluna sağlık namıssız pek güzel olmuş.Ağaca saplı görüntü ağırlığını ortaya koymuş gibi.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #11 : 23 Ağustos 2011, 22:54:00 »
vay ki vay   ???

elere yüreklere sağlık,        8) Racon Tamamdır Baba    , bu kadar...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #12 : 23 Ağustos 2011, 22:57:57 »
Ellerinize sağlık arkadaşlar, çok güzel olmuş  :2up

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #13 : 23 Ağustos 2011, 23:21:35 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş, nası bir izlemedir o öyle nası bir kalemle ? , çelik nedir 77 hrc ? 

Saygılar

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #14 : 23 Ağustos 2011, 23:53:33 »
Bağladık mengeneye, aldık Jettaşını bi daldık 2080'e, Allah yarattı demeden bi kesip biçtik... Profili çıkarttık ortaya.

[/quote]
Cem abi sana 6874513284516871 defa dedimki, bu çelik 2379 2379 2379 2379 2379
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2011, 23:55:37 Gönderen: Oğuzhan GÜVEN »
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #15 : 23 Ağustos 2011, 23:57:22 »
Pardon, unutmuşum. Cem abicim, o minicik ellerin dert görmesin. Çok güzel olmuş.
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 23 Ağustos 2011, 23:58:44 »
Cem bey elinize saglik degmis o kadar ugrasmaya gercekten.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

cmblc

• 518
« Yanıtla #17 : 24 Ağustos 2011, 00:00:29 »
Bağladık mengeneye, aldık Jettaşını bi daldık 2080'e, Allah yarattı demeden bi kesip biçtik... Profili çıkarttık ortaya.

Alıntı
Cem abi sana 6874513284516871 defa dedimki, bu çelik 2379 2379 2379 2379 2379

Yahu bi abartma Allasen... Bende saydım, tam 6874513284516869 kere dedin... Ayıp ayıp...

Sevgiler,
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2011, 00:03:17 Gönderen: cmblc »
Get Serious...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 24 Ağustos 2011, 00:02:22 »
elinize sağlık Cem :)   bıçak güzel   ama bu sunum ile dahada güzel  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #19 : 24 Ağustos 2011, 00:16:33 »
vallahi hepinizin eline sağlık gerçekten güzel olmuş
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ