Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara makinası

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
bant zımpara makinası
« : 21 Ağustos 2011, 00:11:27 »
yaptığım zımpara makinası ve atölyemden bir iki kare :(
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2011, 00:14:05 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
Ynt: bant zımpara makinası
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2011, 00:13:50 »
bir kaç profil ve az biraz kabzalık malzemelerim
dağınıklık için kusura bakmayın yeni topralamıştım  :D

« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2011, 01:05:43 »
Dahada dağılır burası hiç merak etme, yine derli toplu yani :))

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2011, 01:13:34 »
güle güle kullan. zımpara makinen ve atölyen çok güzel. ama benim gözüm motorun tablasında kaldı. çok kullanışlı görünüyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2011, 01:14:30 »
Özgür geçmiş olsun, sel bastı sanırım atölyeyi, ya da birisi el bombası filan mı attı ortaya?  :-[
 :D Harika ortam, bol bol toz üret baba, zımparan çok hoş olmuş  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2011, 01:27:14 »
eyvallah ustadlar ne zamandır yayınlıyacam ama yayınlıyamadım nasip bugüneymiş masanın üzeri bir türlü toparlanmıyor ne hikmetse

sefa ustam bayağı tozluydu resim cekecem diye elektrik süpürgesi ile girdim olaya

eyvallah muracım yanlız takıla takıla tablamı takıldı  ;) demekki senin acilen tablaya ihtiyacın var öyle görülüyor  ben bunu 72 tl ye aldım kafama tak edince taner abide bir değpiigini bulmuş ama sanırım aynısı  35-40 tl arası bir fiyattı sanırım lazımsa gönderim kardeş

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #6 : 21 Ağustos 2011, 01:58:19 »
aslında kullanışlı güzel bir tablaya ihtiyacım var. gerçi zımpara makinemi kullanamıyorum. ses çıkarıp komşular rahatsız olmasın istiyorum. bir de meraklı komşular yok mu. düşman başına.  >:( (-ne yapıyosun, ateşi neden yaktın, bizim oğlanı göndereyim sana çırak olsun gibi sinir bozucu sorular soruyorlar.  >:( ben de inadına bıçak yaptığımı söylemiyorum. neyse fazla sıkmayayım seni. kullandığın tablada kayış gergi ve kademe değiştirmek çok kolay görünüyor. ben daha önce böyle birşey görmedim. ondan gözüm ona takıldı. yoksa atölyen eksiksiz çok güzel. üzerinde çalıştığın profiller ve malzemelerinde öyle. bu tabla hazır olarak mı satılıyor yoksa özel mi yaptırmıştın?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 21 Ağustos 2011, 02:04:19 »
aslında kullanışlı güzel bir tablaya ihtiyacım var. gerçi zımpara makinemi kullanamıyorum. ses çıkarıp komşular rahatsız olmasın istiyorum. bir de meraklı komşular yok mu. düşman başına.  >:( (-ne yapıyosun, ateşi neden yaktın, bizim oğlanı göndereyim sana çırak olsun gibi sinir bozucu sorular soruyorlar.  >:( ben de inadına bıçak yaptığımı söylemiyorum. neyse fazla sıkmayayım seni. kullandığın tablada kayış gergi ve kademe değiştirmek çok kolay görünüyor. ben daha önce böyle birşey görmedim. ondan gözüm ona takıldı. yoksa atölyen eksiksiz çok güzel. üzerinde çalıştığın profiller ve malzemelerinde öyle. bu tabla hazır olarak mı satılıyor yoksa özel mi yaptırmıştın?

tabla hazır satılıyor motorun gücüne göre ben öyle fazla araştırmadım acıkcası dediğim gibi taner abi benden daha ucuza bulmuş malzeme satan yerlerde gayat rahat buluna bilir birde makina cokmu ses cıkarıyor benim almatkabında daha sesiz  motor direkt akuple olduğunda dahada sesiz oluyor
ses cıkarıyorsa eğer yatlamalarda hızalamalar iyi olmuya bilir

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #8 : 21 Ağustos 2011, 02:12:14 »
evet hafif bir ses çıkarma olayı var. yatakları birbirinden uzaklaşırmam gerekiyor ve sağlam masa şart. motor boşta çalışırken yinede ses çıkarıyor.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 21 Ağustos 2011, 02:15:41 »
evet hafif bir ses çıkarma olayı var. yatakları birbirinden uzaklaşırmam gerekiyor ve sağlam masa şart. motor boşta çalışırken yinede ses çıkarıyor.
o zaman senin komşular bayı hassas allah kolaylık versin birde makinanın altına  tabla ile masa arasına lastik takoz koyarsan vibrasyon sesini birazdaha alır 50-60 shore takozlar var veya lastik levhalar işini görür bende yoktu vibrasyon yapıyordu koydum ve kesildi  ;)

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #10 : 21 Ağustos 2011, 02:28:59 »
saolasın. komşularada kızamıyorum onlarda gürültümü dinlemek zorunda değiller. en güzeli şöyle özgürce gürültülü çalışabileceğim bir atölye bulup orda çalışmak. bu lastik takoz olayı iyi fikir güzel sonuç alırım kanaatindeyim.

Berke Boyacı

« Yanıtla #11 : 21 Ağustos 2011, 02:31:47 »
Güle güle kullan Özgür hocam :). Atölyenin ilk fotoğrafını hatırladımda bayağı bir zenginleşmiş. :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #12 : 21 Ağustos 2011, 02:34:08 »
 emin ol  verim alırsın .vibrasyon takozu olayına fabrikada 1 sene kadar arge çalışması yaptık ve sonuç şu oldu 6 sene boyunca üretiğimiz  makinalarda yanlış takozları kulanmışız  :(

sağolsın berke ilk hali ile arasında dağlar kadar fark var şu an tek eksik testere lazerde kestirdiğim profiller sayesinde onu aramıyorum ama her atölyeye lazım bazen kafamın esipte yapmaya çalıştığım bıcakları yapamıyorum  yakında alıcam inşallah duygusallığım düzelsin
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2011, 02:53:04 Gönderen: ozgurozdemir »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 21 Ağustos 2011, 10:42:10 »
sağolsın berke ilk hali ile arasında dağlar kadar fark var şu an tek eksik testere lazerde kestirdiğim profiller sayesinde onu aramıyorum ama her atölyeye lazım bazen kafamın esipte yapmaya çalıştığım bıcakları yapamıyorum  yakında alıcam inşallah duygusallığım düzelsin

Şu duygusallığı bırak da, yaptığın bıçakların birkaçını tam bitirip kamu yararına açmıyorsun, ondan gelecek duygularla da testere almıyorsun  ::)  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #14 : 21 Ağustos 2011, 11:32:13 »

Şu duygusallığı bırak da, yaptığın bıçakların birkaçını tam bitirip kamu yararına açmıyorsun, ondan gelecek duygularla da testere almıyorsun  ::)  ;)

:2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 21 Ağustos 2011, 11:37:17 »

tamadır ustam tam bitirişi becerebilirsem olayı haledeceğim

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #16 : 21 Ağustos 2011, 11:47:01 »
eline sağlık senden bol bol iç bükey ağızlar bekliyoruz artık
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #17 : 21 Ağustos 2011, 16:55:54 »
eline sağlık senden bol bol iç bükey ağızlar bekliyoruz artık

hayırlısıyla inşallah

Berke Boyacı

« Yanıtla #18 : 22 Ağustos 2011, 01:27:56 »

tamadır ustam tam bitirişi becerebilirsem olayı haledeceğim
Hocam ben senin gibi içbükey açabilsem tam bitirişide yaparım... Ondan kolay ne var ki peh :P  :P  :P

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #19 : 22 Ağustos 2011, 01:36:46 »
bakalım berkecim taktik belli agır adımlarla az iş yapmak ben fazla gaza geldim bundan sonra 1 bıcak 1-2 hafta
bugün bir tane agız açtım küçük bir drop point 500 kum bantıda bir güzel patlattım :) iyi patlıyor 9mm kadar olmasa bile bir 7,65 sesini aratmıyor
allahtan düşük devir makinam.
bıcağı komple elde son perdah yaptım 400 kuma kadar sonrası  sıl işlem ve balçak olayı olacak hayırlısı ile  bakalım ustalarımız beyenecekmi ?

ikincisinide ilk yaptığım bir bıcak vardı ondan yapacağım hayırlısı ile
sonrad jübile yaparız  :2up

şaka şaka  ;)

ama kasapları aredan cıkarmam gerekiyor yoksa amcamlar beni aradancıkaracaklar  :))