Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara makinası

Berke Boyacı

Ynt: bant zımpara makinası
« Yanıtla #20 : 22 Ağustos 2011, 02:03:17 »
 :)) Hocam aman amcaları ihmal etme sen daha bize lazımsın... Bantı nasıl patlattın Özgür abi ben anlamadım ama zarar görmediğine sevindim :). Çalışmalarını bekliyorum kolay gelsin ;)

« Yanıtla #21 : 22 Ağustos 2011, 02:04:41 »
Berke Tanerle ikisi bunu alışkanlık haline getirdi ^-^

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #22 : 22 Ağustos 2011, 02:07:53 »
vallahi ilk patlatma gibi olmadı  öyle eskisi gibi bastırmıyorum banta  hafiften hafiten gidiyorum  sanırım yüksek kum ve yüksek devir olunca bıcağın agızı takıldı ve bomm
patlayan çöpe gitmiyor birde direkt perdah çalışması ve kabza zımparalamsına yardımcı oluyor  :))
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Berke Boyacı

« Yanıtla #23 : 22 Ağustos 2011, 02:11:33 »
 ??? Hocam anladığım kadarıyla birleşim yerinden kopmak suretiyle kırbaç misali suratında patlıyabilirdi ama devir düşük olduğundan birşey olmadı... Bu arada bu birleşim yeri meselesi açılmışken sorayım bari bu bant zımparaları sonradanmı birbirine yapıştırıyoruz yoksa zaten yapışıklarmı ?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 22 Ağustos 2011, 02:23:27 »
Hımm, sanırım bir bant zımpara püf noktaları konusuna eğilmek gerekecek şu etkinlikte, harbiden 2-3 yıldır hiç bant kopmamıştır atölyemde, acemilikle oluyor bunlar ama çok tehlikeli, bantın kamçılayıp kafaya filan gelmesi biraz osmanlı tokadı etkisi ve sersemleme yapar, eğer gözlük, daha iyisi siperlik varsa sorun yok, ama bıçağı kapması durumunda bıçağın bacağa, ayağa girmesi çok muhtemel, bacak arterine filan gelirse sonu pek vahim. Bu yüzden bıçakla zımparaya yaklaşırken her zaman konsantrasyonu yüksek tutmak lazım, yüzeyi zımparalarken sadece 1-2 derecelik bir hatalı yaplaşımla bıçağın ağzı zımparaya dalar, bunun olmaması için püf noktası taşlama çizgisini zımparaya iyice yaklaştırıp hızlı bir hareketle yüzeyi yukardan aşağıya doğru temas ettirmek, bu sayede bant patlatma ihtimalini sıfıra indirirsin...

Kipmen Sanat web sitesi

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #25 : 22 Ağustos 2011, 02:30:22 »
Ben de soru soraryım hem Berkenin sorusuna kısmen cevap olsun;

-bu zımparaların birleştirme işlemi evde yapılamayacak kadar karmaşık bisey midir ?
-rulo zımparalardan istenilen ölçüde bant zımpara yapılamaz mı ? (yani neden yapılamaz? -tabiki bunu benden önce düşünmüşsünüzdür.)
-ftp://bant koptuğunda çıkan ses sonik patlama mıdır? ::)

selamlar.......

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #26 : 22 Ağustos 2011, 02:32:53 »
Hımm, sanırım bir bant zımpara püf noktaları konusuna eğilmek gerekecek şu etkinlikte, harbiden 2-3 yıldır hiç bant kopmamıştır atölyemde, acemilikle oluyor bunlar ama çok tehlikeli, bantın kamçılayıp kafaya filan gelmesi biraz osmanlı tokadı etkisi ve sersemleme yapar, eğer gözlük, daha iyisi siperlik varsa sorun yok, ama bıçağı kapması durumunda bıçağın bacağa, ayağa girmesi çok muhtemel, bacak arterine filan gelirse sonu pek vahim. Bu yüzden bıçakla zımparaya yaklaşırken her zaman konsantrasyonu yüksek tutmak lazım, yüzeyi zımparalarken sadece 1-2 derecelik bir hatalı yaplaşımla bıçağın ağzı zımparaya dalar, bunun olmaması için püf noktası taşlama çizgisini zımparaya iyice yaklaştırıp hızlı bir hareketle yüzeyi yukardan aşağıya doğru temas ettirmek, bu sayede bant patlatma ihtimalini sıfıra indirirsin...
ustadım yukarıdan aşağı doğru bir hareketile beim bıcak yapmam şimdilik olanaksız gibi duruyor o işlem için 40 fırın ekmek yemek lazım benim açımdan.çünkü benim bıcaklar acılı olarak sabit duruyor ve ileri geri hareketlerle aşındırma olayına gidiyorum
şöyel birşey yapsak bıcağı taşlamadan bıcağın bantı kapmamsı adına bıcağın ağızını acılı bir şekilde taşlasak busayede banta takılacak yüzey kalmaz sanırım en sonda o acıyı düzleriz olmazmı

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #27 : 22 Ağustos 2011, 02:37:34 »
Ben de soru soraryım hem Berkenin sorusuna kısmen cevap olsun;

-bu zımparaların birleştirme işlemi evde yapılamayacak kadar karmaşık bisey midir ?
-rulo zımparalardan istenilen ölçüde bant zımpara yapılamaz mı ? (yani neden yapılamaz? -tabiki bunu benden önce düşünmüşsünüzdür.)
-ftp://bant koptuğunda çıkan ses sonik patlama mıdır? ::)

selamlar.......

şerit zımparaları dışarıdan hazır yapılmış şekilde temin etmek hem ucuz hemde şerit ömrü açısından daha uzn olur ki evde yapmak imkanlımıdır imkanlıdır yanlız makinaların yaptığı hazırlar kadar sağlam olmaz .
sonik patlamamıdır değildir bantın kopmasıdır sadece sonik patlama olması için bizim bantın hızı yeterli değildir sn de 700mt gibi bir hıza cıkması lazımdır bantın ama malesef benim bant sn de 23mt ye cıkıyor sıkıştırmanın etkisi ile belki 40mt olabilir ama asla 700mt olmaz olursaki ben şu an yaşıyor olmazdım :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #28 : 22 Ağustos 2011, 02:43:54 »
Hımm, yanlış anladın beni ama sen sanırım sabit yardımcı ile çalışıyorsun, o zaman dediğin güzel bir çözüm olur, ağızı hafiften açıp tam kavuşturmazsan buolayı oldukça engeller. Özellikle ince yapılı yüksek kumlu bantlarda ekstra dikkat lazım, 40 kum seramik bantı patlatmak çok mümkün değil ama kumlar ufaldıkça tehlike artıyor, haklısın...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #29 : 22 Ağustos 2011, 02:55:11 »
yarın rulamanları bir halledeyim taşlamayı oşekilde yapar sonucu yazarım inşallah

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 22 Ağustos 2011, 09:04:45 »
...
bizim bantın hızı yeterli değildir sn de 700mt gibi bir hıza cıkması lazımdır bantın ama malesef benim bant sn de 23mt ye cıkıyor
...

Öheheheh... 700 rakamı cazip gelmiş gibi.  ;D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #31 : 22 Ağustos 2011, 09:17:51 »
...
bizim bantın hızı yeterli değildir sn de 700mt gibi bir hıza cıkması lazımdır bantın ama malesef benim bant sn de 23mt ye cıkıyor
...

yok yahu ustadım bana 40mt sn bile fazla  :D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 22 Ağustos 2011, 11:26:33 »
...
...

onuda yaparız   ;D ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #33 : 22 Ağustos 2011, 11:30:05 »
Özgür bir çalışma tablası da ben bekliyorum senden ama seninkisi sanıyorum sabit duruyor. bunun ayarlanabilen modellerinden ne var elinde :D 8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #34 : 22 Ağustos 2011, 11:33:24 »

o işin uzmanı Özgür;    Sefa usta..  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #35 : 22 Ağustos 2011, 12:19:32 »
Aklımda öyle kalmış demek, o zaman senin oraya geldiğinde de hızını alamayıp patlatmaya devam ediyor ki, aklımda ordan kalmış olabilir ^-^

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #36 : 22 Ağustos 2011, 16:10:17 »
elle yapılırsa yırtılma minumum olur.  digeride bir yontem ama bana fazlaca makine işi gibi geliyor bu nedenle her nekadar eksik ve hatalı olsada elimden çıkma işleri seviyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #37 : 22 Ağustos 2011, 16:19:30 »

o işin uzmanı Özgür;    Sefa usta..  :)

taner abinin zımpara patlatığı hiç görülmüş değildir allahtan şahit bırakmıyor arkasında  :D
yahu ilk patlattığım 60kum seramikti  şimdikiler yumşak bezli ve 2 hafta kadar kullanılmış (hemen hemen her akşam ) 500kumluk zımparalar  ilerleme var sanki

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #38 : 22 Ağustos 2011, 16:23:45 »
Özgür bir çalışma tablası da ben bekliyorum senden ama seninkisi sanıyorum sabit duruyor. bunun ayarlanabilen modellerinden ne var elinde :D 8)

özgür makina dizayn ltd.şti ye hoş geldiniz:)
emin kardeşim ramazandan sonra inşallah senin için onuda hallederiz
önce hazır yapılmışları bir kontrol edelim mesela taner abiniki tam manasıyla deli işi olmuş istediğin acıyı veriyon öyle böyle değil 5 eksen onu bir kopyalıyalım bakalım hatta kopyalamıyalım direkt ona ayptıralım bence
abim benim yapar valla cok yufka yüreklidir kendisi dayanamaz  ;D O:-)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #39 : 22 Ağustos 2011, 16:25:12 »
elle yapılırsa yırtılma minumum olur.  digeride bir yontem ama bana fazlaca makine işi gibi geliyor bu nedenle her nekadar eksik ve hatalı olsada elimden çıkma işleri seviyorum.

ustam bizde elde yapıyoruz sadece el yanmasın diye maşa kulanıyoruz okadar :)

sayglar