Akşam iş çıkışı soluğu nalburlarda aldım.
-S.A. usta hayırlı işler. Bana şerit zımpara lazım var mı?
- A.S hemşerim o bende olmaz, boyacılara bir bak.
İftara az kalmış, açlık hat safada..
Bozkırda sadece Boya üzerine olan bir işletme yok. Hep nalburlar bakar o işlere.
Hayırlı işler deyip çıkıyor başlıyorum diğer nalburarı dolanmaya.
Nihayetinde üçüncü nalburda 40 ve 60 kum şerit zımparayı bulabildim. Metresi 4 tl imiş. Bir metre 40'lık 1 metre 60'lık aldım. Sıra geldi Silikon Karbür zımparaya.
-ustam Silikon Karbür zımpara var mı 80-100 kum ?
Nalburcunun yüzünde ki ifade malum_

-Hayırdır hemşerim sen ne yapacan bu zımparaları.Sen eczacı değil misin?
-Usta, bıçak merakı var. Bıçak yapmaya çalışıyorum. Onun için arıyorumç
-

Netice .. Bulamadım. Ama aramalarım devam ediyor. Konuyu detaylı anlatmamın sebebi, bu nalburlar neyi sattıklarını neden bilmezler? Nalburlara kısıtlama getireceksin. Sanayi üzerine eğitim veren lise ve dengi okul diploması olmayan nalbur olmasın diye:)
Adam iki saat bana Silikon Karbür ne işe yarar, elindeki zımparaları göstererek bunlarda güzel edebiyatı geçti):
Ben büyük bir merakla eve gidip hemen bir dilim kestiğim zımpara ile elimdeki profile ürkek bir şekilde sürtmeye başladım. Yumuşak sürtünce delibaş koyun misali bağımsız bir sürü çizgim oldu: Baktım olmayacak azcık, azcık daha bastırdım. Ve şimdi şerit zımparasız( el yordamı ile çalışsada) geçen günlerime yanıyorum.
Sağolasın emreustam. Dediğin gibi 40'lık nerdeyse eğe gibi işliyor çeliğe..
Çelikte ki merakım gitti. Sıra ahşapta ki etkisini denemeye geldi. Elimde mevcut olan ceviz profiline bir kaç sürttüm profili fare gibi kemirdi attı. Yalnız ahşapta mat bir yüzey yerine oldukça pürüzlü bir yüzey oluşturdu. Ama yinede güzel....
Bu konuyu kapatmayalım derim. Çünkü zımpara çok önemli bence...