Bıçak Sanatı - Forum

sıvı metal

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: sıvı metal
« Yanıtla #20 : 11 Ağustos 2011, 16:52:01 »
Sıvı metal diyince ben de şöyle bişey sandım: http://www.dailymotion.com/video/x6ol2c_liquid-metal-t1000-vid-1_news  :D

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 11 Ağustos 2011, 16:55:28 »
caresini buldum balıkçının ama kendi piyasada yok :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 11 Ağustos 2011, 17:11:51 »
Hımm şimdi anladım:
PMC
yani Precious Metal Clay (Değerli Metal Kili). Bunların Altın, gümüş, bronz tipleri var. Aslında çok ince metal tozunun suda süspansiyonu, macun/kil kıvamında olur, bunu alıp kurutmadan kil gibi şekilllendirebilirsiniz, sonra 800 derece civarında özel bir fırınlaması var, onun sonunda bildiğiniz metale dönüşüyor. Arada yaklaşık %15-%20 civarı çekiyor. Bu yüzden kalıplamada bu boyut değişimi dikkate alınmalı. Bir süre bu PMC ile çalışan ve bunun eğitimini ve üretimini yapan bir takı tasarımcısı arkadaşa tercüme yardımı yapmıştık ondan biliyorum.

Burada fiyatları ve malzemeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Almayı veya üstünde eğitim almayı düşünen olursa arkadaşlara yönlendirebilirim, bildiğim kadarıyla Ankara'da PMC takı tasarımı üzerine dersler vermekte kendisi halen. Açıkçası zaman ve atölye konusunda dar imkanları olan kişiler için bu malzeme ile çalışmak kestirme bir yol, ancak fiyat bakımından saf gümüş ile talaşlı veya kalıplama çalışmaktan 2 kat kadar pahalıya geliyor. Yani 20 gram gümüş ile istediğiniz objeyi yapabilirken PMC gümüş kili ile çalışırsanız malzeme fiyatı 40 gram gümüşe denk oluyor...

Kipmen Sanat web sitesi

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #23 : 11 Ağustos 2011, 17:56:54 »
caresini buldum balıkçının ama kendi piyasada yok :)
pardon işten yeni geldim iletileri yeni görüyorum efendım önçelikle formumuzun yadımlaşma ve dayanıması herzamakı gıbı süper :2up :2up :2up efendım öncelıkle olayımızın cıkış noktası bu sırslar gerek ramazan olması gerekse sahsı belalarımın cok olması nedenıyle adam gıbı atölyeye gıdıp calışamıyorum ama aklım akşama kadar atölyede bırsürü bıcaklar yapıyo model cızıyo mazeme buluyo pılan puroje ful  ama coguda kafamda tasarlamama ramen ımkansızlıktan dolayı kafamda bıtıyo. 6 ay kadar önce world el aletlerı satan bır arkadaşla tanıştim onun katalogun da böle bir ürün vardı metal bır teneke kutunun ıcınde (mutemelen yarım kg oldugunu tahmın edıyorum)  80 tl ıdı o yüzden 80 lıraya bır cok şey yapabılırız dıye heveslendım şimdi yabancı ustaları ınterneten seyredıyoruz elerınde cıcı cıcı ızleme kalemlerı aletler edavatlar sınır oluyorum bızde bu aletlerı yapanda yok satanda ha cogunuda alacak para yok ıstegımde okı ben yapamıyorum barı forumdan  dıyer arkadaşların aklında bır şeyler calandıra bıllırmıyız vala abıler tüm mesele bundan ıbaret damga konusuna gelıncede evet damga yaptıracam ama bırazdaha vaktı var malesef yınede  ılgılenen  tüm arkadaşlara teşekür ederım
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 11 Ağustos 2011, 17:59:07 »
ustad kaçırdın fırsatı valla
neyse hayırlısı olsun :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #25 : 11 Ağustos 2011, 18:00:23 »
düşünmen yeter sagolasın
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

« Yanıtla #26 : 11 Ağustos 2011, 18:06:04 »
Murat nasıl damgalar istiyorsun örneğin.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #27 : 11 Ağustos 2011, 19:22:55 »
 hocam aslında ıstedıgım bu set gıbı bışi [img width= height=]http://a1108.hizliresim.com/11/8/11/12245.jpg[/img]

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 11 Ağustos 2011, 19:54:16 »
Ortadaki ayrı bir durum ama diğerlerini yaparsın zaten. Elinde paralel çizikler atmaya yarayacak bir gravür aleti olursa daha da kolay. Ne de olsa o aletlerin bir kaç tanesinin yüzeyi damalı.

Ortadaki ise, ucu küt ama simetrik bilenmiş bir keski biçiminde olan, sap ile uç arasındaki bir noktada serbestçe dönebilen bir alet.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #29 : 11 Ağustos 2011, 23:27:16 »
Ah birde görebilsem ne olduklarını :(

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #30 : 12 Ağustos 2011, 00:04:45 »
hah şimdi tamam pekı bundan derı için soguk damga olurmu sertlıgı yetmesı acısından gecen sene araştırdım benım ıstedıgım damga pantografıyle yapılabılınıyormuş onada 200 tl  ıstenınce olmadı şimdi ben ıstedıgım damganın dışisini lastık mühür olarak yaptırsam sonra o mühürü kalıp olarak kulanıp bu sıvı metalı içinde sertleştırsem bana derıde kullanılacak bır kalıp cıkarmı cıkmazmı onun merakındayım ha bunuda şimdşlerde yapabılecek durumum yok ama fıkır kafamda kalmasın dedım :( :( :(

şu tip bir epoksiyle istediğin gibi damga yapabilirsin bence,   http://www.forakim.com.tr/DEVCON/Devcon-SF-10241
kolay gelsin

selamlar.....

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #31 : 12 Ağustos 2011, 00:28:53 »
Ah birde görebilsem ne olduklarını :(
hocam lınk vermeyı bımedıgım için anca fotografını verebıldım

« Yanıtla #32 : 12 Ağustos 2011, 00:32:44 »
İstersen sayfanın adres çubuğunu kopyalayıp mesaja yapıştır, detaylı görmek isterim.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #33 : 12 Ağustos 2011, 00:40:33 »
sanırım şöyle bışi Tandy Leather Factory - Leathercraft Starter Sets

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #34 : 12 Ağustos 2011, 00:42:00 »
Sefa hocam benim işleme kalemlerine benziyor .Bir ara benzer modelleri G.Üniversite sinde okuyan öğrencilere yapmıştım.

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #35 : 12 Ağustos 2011, 00:44:43 »
Onlarda deri üzerine motif çalışmak için istemişlerdi.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #36 : 12 Ağustos 2011, 01:04:55 »
elımde yaklaşik bir büyük başin yarısı kadar 5mm kalınlıgında var ama derının netıp oldugunu bılmıyorum ama kendı yaptıgım 1-2 kalemle bıraz işleye bıldım işlemesı rahat acaba ünüversıtedekınler netür derı kullanıyorlardı bır bılgınız varmı

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #37 : 12 Ağustos 2011, 22:10:32 »
Derinin türünü bilmiyorum,ancak yarın Tekin beye sorup öğrenebilirim.

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #38 : 12 Ağustos 2011, 22:55:21 »
Sn. arkadaşlar,

Daha önce de bir başlıkta yazmıştım galiba. Şayet doğal tabaklanmış derilerde kullanacak damgalar yapacaksanız bunları ya krom kaplatın yada uçları artık paslanmaz çelik parçalarından yapın. Demir/çelik çıplak olduğunda çoğu doğal tabaklama artığı asitler deride koyu renk leke oluşmasına sebep oluyor.

Saygılar,

alikozanoglu

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #39 : 12 Ağustos 2011, 22:56:45 »
Şayet sıvı meta okside olmayan bir madde ise tabii bu mahsur ortadan kalkar.  A.K.