Bıçak Sanatı - Forum

sıvı metal

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
sıvı metal
« : 10 Ağustos 2011, 00:43:13 »
coktandır kafama tıkılan bır şeyvar, musadenızle sorucam  wurth ürünlerınde gördügüm sıvı metal dıye bırşey var acaba kulanan tecrubesınde bulunan varmıdır kafama takılan şey lastık mühürün dışisini yaptırıp (kalıp olarak kullanmak icin)  sıvı metalı kullanarak kendımıze ıstedıgımız gıbı derı ızleme kalemlerı amlem damgaları yada yelıştirecegınız başka şeyler yapa bılırmıyiz  bılgısı olanvarsa sevınırım ::) ::) ::)
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2011, 00:51:55 Gönderen: balıkcı »
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Ynt: sıvı metal
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2011, 00:56:31 »
Würth ün sıvı metal diye bir ürününü kullanmıştım, aynı ürünse sanki çinko kaplama yapıyor gibi bir görüntü veriyor ve gerçekten çok sağlam tutunuyor yüzeye ama bildiğimiz sprey boya formunda. Mikron olarak kaplama yaptığını düşünüyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2011, 01:02:06 »
würth metal boyaları bir cok çeşidi var esasen bakır galvaniz cinko genelde kaplamalı malzemelerin kaynak yerlerini izole etmede kulanılıyor ben bir kaç kez turbonun egzost tarafında kulanmıştım ama 1 saat sonra kendilerinden eser yoktu :) 600 dereceye cıkmıştıkda :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2011, 01:07:47 »
aslında benım merak etıgım sey önceden hazırlanmış kalıpta sıvı metalı ıstedıgımız şekle sokup form aldırabılırmıyız sıvı metalın macun şeklınde olanıda var dıye bılıyorum
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2011, 01:12:36 »
würth metal boyaları bir cok çeşidi var esasen bakır galvaniz cinko genelde kaplamalı malzemelerin kaynak yerlerini izole etmede kulanılıyor ben bir kaç kez turbonun egzost tarafında kulanmıştım ama 1 saat sonra kendilerinden eser yoktu :) 600 dereceye cıkmıştıkda :)
Özgür ben motorun egzosunda Dupli-Color un ısıya dayanıklı boyasından kullanmıştım olduğu gibi kalmıştı. iki tipi vardı ( krom ve siyah)ve yanlış hatırlamıyorsam  630 veya 690 dereceye dayanıklıydı, istersen bunu dene.
Murat o tür şeylerin sözünü ettiğin yerlerde işe yaramayacağını düşünüyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2011, 01:12:58 »
aslında benım merak etıgım sey önceden hazırlanmış kalıpta sıvı metalı ıstedıgımız şekle sokup form aldırabılırmıyız sıvı metalın macun şeklınde olanıda var dıye bılıyorum

aman ustad kutusu 100 dolar civarında iyisinin onunda rengi siyah oluyor bence hazır lamaladan yapmak istediğini yapsan gayet ucuza gelir derim

saygılar

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2011, 01:14:54 »
Özgür ben motorun egzosunda Dupli-Color un ısıya dayanıklı boyasından kullanmıştım olduğu gibi kalmıştı. iki tipi vardı ( krom ve siyah)ve yanlış hatırlamıyorsam  630 veya 690 dereceye dayanıklıydı, istersen bunu dene.
fabrikada elime gecti motorları test ederken deniyelim demiştik 1000beygirlik ufak bir motorda
biz esasen gayet ucuz bve başarılı bir boya kulanıyoruz cizilmediği taktirde yıllarca sorunsuz gidiyor 900 dereceye kadar birşey olmamıştı bizim boyalara 900 üzeride motoru bitiriyor :)

« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2011, 01:22:33 »
"1000 beygirlik küçük motor" sana birşey demeyeceğim artık, git ne kullanırsan kullan ??? benim dediğim 42 beygirdi :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 10 Ağustos 2011, 01:25:22 »
"1000 beygirlik küçük motor" sana birşey demeyeceğim artık, git ne kullanırsan kullan ??? benim dediğim 42 beygirdi :(

ustadım 5600beygire kadar yolu var yahu daha gecen devreye aldım 9 tane 3800hp perkinsi hepsi çalışınca cok güzel biz ses cıkıyor ortaya birde mazot olayı var derlerya ibre gözümün onunde düşüyor 9 tanesi yaklaşık 4 ton falan yiyor :)

bizdede var en ufakları 35hp gibi ama bana pek düşmüyor 1000 ve üzeri ile ilgileniyorum malesef onlarda yoruyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos 2011, 10:04:22 »
...

Bauhaus'ta ben de galiba bu marka ürünlerini görmüştüm. 800 derecelik mi ne bir model görüp almıştım. 28 lira mıydı ne?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #10 : 10 Ağustos 2011, 18:23:31 »
yav ben gene anlatamadım benım dedıyım macun kıvamında külce metalolarak dökülebılen eyelenebılen taslana bılen tornalana bılen bırmade hatta youtubta bır vıdıyoda görmüştüm adam kılıcın balcagını bunla yapıyordu acaba aynı seydenmı bahsedıyoruz

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2011, 18:57:55 »
yav ben gene anlatamadım benım dedıyım macun kıvamında külce metalolarak dökülebılen eyelenebılen taslana bılen tornalana bılen bırmade hatta youtubta bır vıdıyoda görmüştüm adam kılıcın balcagını bunla yapıyordu acaba aynı seydenmı bahsedıyoruz

üstadım gayet iyi anladık seninkisi  metal tamir macunu ondanda balçak olur ama ümüşten yapsan daha uzuca gelir sanki

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 10 Ağustos 2011, 19:43:30 »
Metal epoksi gibi bir şey mi acaba?

Macun kıvamı lafı geçmese pewter de olabilir derdim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #13 : 10 Ağustos 2011, 21:49:29 »
hah şimdi tamam pekı bundan derı için soguk damga olurmu sertlıgı yetmesı acısından gecen sene araştırdım benım ıstedıgım damga pantografıyle yapılabılınıyormuş onada 200 tl  ıstenınce olmadı şimdi ben ıstedıgım damganın dışisini lastık mühür olarak yaptırsam sonra o mühürü kalıp olarak kulanıp bu sıvı metalı içinde sertleştırsem bana derıde kullanılacak bır kalıp cıkarmı cıkmazmı onun merakındayım ha bunuda şimdşlerde yapabılecek durumum yok ama fıkır kafamda kalmasın dedım :( :( :(

« Yanıtla #14 : 10 Ağustos 2011, 23:31:48 »
Darbe dayanımı nasıl olur acaba, sonuçta deriye baskı için üstten vurman yada baskı uygulaman gerekecek ::)

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #15 : 10 Ağustos 2011, 23:42:14 »
Murat kardeş yapmak istediğin damganın şeklini gönderebilirmisin?

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 10 Ağustos 2011, 23:44:40 »
Eğer basit birşey ise çelik kalem üzerine kazımaya çalışalım.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #17 : 11 Ağustos 2011, 00:11:43 »
ustada etrafı araştırayım bakalım sarı veya çelik üzerine senin mührü kazıtabilirmiyiz küçük cnc frezeler var onlarda hallederiz belki sende istediğin gibi kulanırsın :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #18 : 11 Ağustos 2011, 10:23:50 »
hah şimdi tamam pekı bundan derı için soguk damga olurmu sertlıgı yetmesı acısından gecen sene araştırdım benım ıstedıgım damga pantografıyle yapılabılınıyormuş onada 200 tl  ıstenınce olmadı şimdi ben ıstedıgım damganın dışisini lastık mühür olarak yaptırsam sonra o mühürü kalıp olarak kulanıp bu sıvı metalı içinde sertleştırsem bana derıde kullanılacak bır kalıp cıkarmı cıkmazmı onun merakındayım ha bunuda şimdşlerde yapabılecek durumum yok ama fıkır kafamda kalmasın dedım :( :( :(

üstad yaptıracağın mührün ölçüleri ve üzerine yazlacak olan veya sekil herneyse bana gönderiver sorup soruşturayım mühür ck serisi bir çekiltenmi olsun yoksa pirinçtenmi

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #19 : 11 Ağustos 2011, 16:32:43 »
Sefa hocam teksan jenaratöre özgürün gönderdiği malzemeleri almaya bir iki sefer gittim,orda teknik serviste kamyon büyüklüğünde ??? nerdeyse jenaratörler vardı bu bin beygirlik olan hearalde buzdolabından biraz büyük filandır,o yüzden ufak diyor belkide