würth metal boyaları bir cok çeşidi var esasen bakır galvaniz cinko genelde kaplamalı malzemelerin kaynak yerlerini izole etmede kulanılıyor ben bir kaç kez turbonun egzost tarafında kulanmıştım ama 1 saat sonra kendilerinden eser yoktu 600 dereceye cıkmıştıkda
aslında benım merak etıgım sey önceden hazırlanmış kalıpta sıvı metalı ıstedıgımız şekle sokup form aldırabılırmıyız sıvı metalın macun şeklınde olanıda var dıye bılıyorum
Alıntı yapılan: ozgurozdemir - 10 Ağustos 2011, 01:02:06würth metal boyaları bir cok çeşidi var esasen bakır galvaniz cinko genelde kaplamalı malzemelerin kaynak yerlerini izole etmede kulanılıyor ben bir kaç kez turbonun egzost tarafında kulanmıştım ama 1 saat sonra kendilerinden eser yoktu 600 dereceye cıkmıştıkda Özgür ben motorun egzosunda Dupli-Color un ısıya dayanıklı boyasından kullanmıştım olduğu gibi kalmıştı. iki tipi vardı ( krom ve siyah)ve yanlış hatırlamıyorsam 630 veya 690 dereceye dayanıklıydı, istersen bunu dene.Murat o tür şeylerin sözünü ettiğin yerlerde işe yaramayacağını düşünüyorum.
"1000 beygirlik küçük motor" sana birşey demeyeceğim artık, git ne kullanırsan kullan benim dediğim 42 beygirdi
...Özgür ben motorun egzosunda Dupli-Color un ısıya dayanıklı boyasından kullanmıştım olduğu gibi kalmıştı. iki tipi vardı ( krom ve siyah)ve yanlış hatırlamıyorsam 630 veya 690 dereceye dayanıklıydı, istersen bunu dene.Murat o tür şeylerin sözünü ettiğin yerlerde işe yaramayacağını düşünüyorum.
yav ben gene anlatamadım benım dedıyım macun kıvamında külce metalolarak dökülebılen eyelenebılen taslana bılen tornalana bılen bırmade hatta youtubta bır vıdıyoda görmüştüm adam kılıcın balcagını bunla yapıyordu acaba aynı seydenmı bahsedıyoruz
hah şimdi tamam pekı bundan derı için soguk damga olurmu sertlıgı yetmesı acısından gecen sene araştırdım benım ıstedıgım damga pantografıyle yapılabılınıyormuş onada 200 tl ıstenınce olmadı şimdi ben ıstedıgım damganın dışisini lastık mühür olarak yaptırsam sonra o mühürü kalıp olarak kulanıp bu sıvı metalı içinde sertleştırsem bana derıde kullanılacak bır kalıp cıkarmı cıkmazmı onun merakındayım ha bunuda şimdşlerde yapabılecek durumum yok ama fıkır kafamda kalmasın dedım