Bıçak Sanatı - Forum

victorinox hakkında acil yardım

Ynt: victorinox hakkında acil yardım
« Yanıtla #20 : 10 Ağustos 2011, 02:13:04 »
Furkan hadi bir hoşgeldin de ben diyeyim, tatlıya bağlayalım. Seni yada yaşına bakarak kimseyi çocuk görmüyoruz, sadece daha uygar davranışları destekliyoruz ;) Dalga geçmekteki amacımda dolaylı yoldan sana birşeyleri farkettirmekti.
Victorinox bir çakım var 1982 yılından beri kullanıyorum, öyle açıp kapatmayla bozulacak bir şey değil. Özel bir bakım istemez. Aklına eserde arada bir iç kısmındaki pirinç ( sarı) görünen yere ve açılıp kapanan mafsallara bir makina yağı damlatırsan yıllarca kullanırsın. Kapakları yere sert düşmelerde çatlayıp kırılabilir ama darbe harici kırılmaz, çatlamaz. Hoş kırılsada yenisini yaparsın öyle ahım şahım bir iş de değildir. Özen göstereceğin tek şey oradaki aletlerin bir "çakı" nın üzerine monte edildiğini düşünerek zorlaman.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 10 Ağustos 2011, 02:18:16 »
Merhaba Furkan, hadi iyi toparladın, harbiden kutlarım :2up
Hoş geldin forumumuza, artık Berke sağolsun tecrübeliyiz gençlerimizle yazışmada, hemen cevap patlıyor  :D Şaka maka artık Berke yaşından bağımsız olarak adam akıllı olgun bir adam oldu. Bu forumda herkesin öncelikle kişisel gelişim adına alabileceği şeyler var, yaşı ister 60 ister 18 olsun farketmiyor, bunun asıl nedeni garip bir şekilde kompleks bir alet olan bıçak yapmak veya kullanmak gibi bir pratiğe yönelmiş bir sürü insanın son derece düzeyli bir paylaşım mekanı olması.  Buradan senin de bıçaklardan maada hayat ve bakış açısı üzerine alabileceğin çok şey var. Bu konuda sana yardımcı olayım:
- Çakma değil anladığım kadarıyla çakı demek istiyorsun.
- Kardeşim derken Amca demek istedin herhalde  :D
- Seninle maytap geçen büyüklerin genelde seni küçük gördüklerinden değil sana birşeyi etkili bir şekilde anlatabilmek için ve genelde sevdiklerinden böyle davranır.
- @sefa değil de Sefa Usta ya da Abi, amca vs. gibi bir sıfat daha doğru bir sıfat olur, twitter pek kullanan yok buralarda, bu tip bir bahse alışık değildir kimse.

Tekrar hoş geldin, Victorinox'ları kişisel olarak sevmesem de sağlam aletlerdir, pek bişey olacağını sanmam, eğer bir problem olursa da bu forumdaki bilgilerden yararlanarak problemi tamir etmeyi öğrenebilirsin, hatta biraz daha gayret edersen victorinox'u 5'e katlayacak denli güzel bir çakı yapabilirsin ilerde ;)

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 10 Ağustos 2011, 08:49:51 »
Genç arkadaşımız, taklitin ( sahte, imitasyon ) argo karşılığı olan "çakma" tabirini kullanmakta.  C:-)

Doğrudur taklitleri 1-2 hafta içinde bozulur. Kırılır. Dağılır
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

furkan5800

• *
  • 10
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: isntabul
« Yanıtla #23 : 10 Ağustos 2011, 14:28:04 »
o zaman bende hoşgeldim diyim sefa usta sanada saol bilgilendirme için :D

Berke Boyacı

« Yanıtla #24 : 10 Ağustos 2011, 17:17:39 »
Merhaba Furkan, hadi iyi toparladın, harbiden kutlarım :2up
Hoş geldin forumumuza, artık Berke sağolsun tecrübeliyiz gençlerimizle yazışmada, hemen cevap patlıyor  :D Şaka maka artık Berke yaşından bağımsız olarak adam akıllı olgun bir adam oldu. Bu forumda herkesin öncelikle kişisel gelişim adına alabileceği şeyler var, yaşı ister 60 ister 18 olsun farketmiyor, bunun asıl nedeni garip bir şekilde kompleks bir alet olan bıçak yapmak veya kullanmak gibi bir pratiğe yönelmiş bir sürü insanın son derece düzeyli bir paylaşım mekanı olması.  Buradan senin de bıçaklardan maada hayat ve bakış açısı üzerine alabileceğin çok şey var. Bu konuda sana yardımcı olayım:
- Çakma değil anladığım kadarıyla çakı demek istiyorsun.
- Kardeşim derken Amca demek istedin herhalde  :D
- Seninle maytap geçen büyüklerin genelde seni küçük gördüklerinden değil sana birşeyi etkili bir şekilde anlatabilmek için ve genelde sevdiklerinden böyle davranır.
- @sefa değil de Sefa Usta ya da Abi, amca vs. gibi bir sıfat daha doğru bir sıfat olur, twitter pek kullanan yok buralarda, bu tip bir bahse alışık değildir kimse.

Tekrar hoş geldin, Victorinox'ları kişisel olarak sevmesem de sağlam aletlerdir, pek bişey olacağını sanmam, eğer bir problem olursa da bu forumdaki bilgilerden yararlanarak problemi tamir etmeyi öğrenebilirsin, hatta biraz daha gayret edersen victorinox'u 5'e katlayacak denli güzel bir çakı yapabilirsin ilerde ;)
Ustam eline bir bez al ağzından bal damlıyor  O:-) . Bunları senden duymak ne güzel...  :'(

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #25 : 10 Ağustos 2011, 20:00:52 »
Gecmiste bir bakım klavuzu yayınlamıştim victorinox a ait.
Bir daha deneyeyim, elimdeki makinadan beceremezsem sitede bir arattir victorinox bakım klavuzu diye.
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2011, 20:06:34 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #26 : 15 Mart 2013, 02:47:39 »
ulan furkan bir seferde beni kizdirmistin ben seni büyük yasli zannettim sasirdim ama sen benim torunumdan daha kücüksün
Sefa hocadan özür dilemekle okulu gectin aferin büyüklerine saygili ol

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #27 : 15 Mart 2013, 10:24:12 »
neyse,, hoş geldin furkan öncelikle,hadi iyi toparladın biraz güldük hakkını helal et, :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #28 : 15 Mart 2013, 11:59:44 »
Ah ne güldük ya  :2up
Furkan hoşgeldin hadi bakalim sinifida geçtin birde taş aldinmi bol bol çakiyi bileylersin.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 15 Mart 2013, 12:16:08 »
arkadaşlar   mesaj yazdığınız kardeşimiz  9 ağustos 2011 de uye olmuş    10 mesajı var   son olarak 14 ağustos 2012 de aktıf olmuş  ve şu anda ortalıkta yok  ;) 

bılginize...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #30 : 15 Mart 2013, 12:22:03 »
Artik şansi yok oda zehirlenmiş elbet bir gün düşer buralara

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 15 Mart 2013, 12:40:41 »
sanmam  ;)  bu yaşlarda sadece geçıcı bır heves diyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #32 : 15 Mart 2013, 13:25:47 »
Benim bu yaslarsa bi duzune cakim vardi sonradan biraksamda hastalik bisure sonra nuks ediyo :)

« Yanıtla #33 : 15 Mart 2013, 18:46:01 »
5-10 yıla kalmaz yine gelir  ^-^

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #34 : 15 Mart 2013, 22:46:52 »
5-10 yıla kalmaz yine gelir  ^-^

:2up  :2up  :2up

:D  :D  :D   :D

İnşallah bizlerde hep beraber tekrar hoşgeldin deriz o zaman  :2up

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #35 : 19 Mart 2013, 00:44:31 »
SLM ARKADASLAR BENCE FURKAN BU YAZILARI OKUSUN HAFTAYA BURDA NE 5-10 SENESI DAYANAMAZ,
FURKAN YAYINLARI OKU CABUK SITEYE DÖN AKILLI OL, aslanim benim

Kaya

• 2867
« Yanıtla #36 : 19 Mart 2013, 01:07:08 »
 :D :D
:))

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #37 : 19 Mart 2013, 12:07:08 »
ulan furkan bir seferde beni kizdirmistin ben seni büyük yasli zannettim sasirdim ama sen benim torunumdan daha kücüksün

Muhterem, son aktif olma tarihi sizin üyeliğinizden öncesine ait olan bir üyeye nasıl, ne vakit kızdınız?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ercan-41

• *
  • 22
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: balıkesir
« Yanıtla #38 : 04 Nisan 2013, 21:17:11 »
 :D :))

Yilmaz Dogan

• 1047
« Yanıtla #39 : 20 Nisan 2013, 01:34:11 »

Muhterem, son aktif olma tarihi sizin üyeliğinizden öncesine ait olan bir üyeye nasıl, ne vakit kızdınız?

eylem ustam ben isi sertac merezli ile karistirdim kusura bakmayin ama sonunda sertaclan anlastik cok saygili cocuk ALLAH annesine babasina bagislasin
yeni üye oldugumda biraz karisiklik oldu