Bıçak Sanatı - Forum

Uluslararası Bursa Bıçak Festivali ve Fuarı

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: Uluslararası Bursa Bıçak Festivali ve Fuarı
« Yanıtla #20 : 29 Mayıs 2025, 12:49:33 »
Herkeze selamlar,

Mehmet’le fuarda selamlaştık,epeyce muhabbet ettik.

Zuhrat ile aynı şekilde tanıştık.

Üst düzey işçilikli bir sanat eserin çıkarmış,ayrıca tekrar tebrik ediyorum,

Asıl benim şaşırdığım 2 olan çakı damast değildi ki ana şartlardan biri o diye biliyorum,

Çünkü o hariç her iş damast,

Sonuçlara bakarsak bence çakıda 1-3 dereceler 1 olmayı hakeden işlerdi,

benimde bir sergim vardı,gerçek manada el yapımı çalışan çok az kişi vardı diyebilirim,

Abi damast şef bıçağında şart idi çakıda öyle bir kural yoktu :)

Orkun Ustamı ben görsem dahi tanımazmışım zaten. Aklımda hep uzun saçlı bir olarak kalmış :) Ben bu resmi gördüm bir yerde hatta bu ustalar kimmiş ki demiştim
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 29 Mayıs 2025, 13:42:20 »
Herkeze selamlar,

Asıl benim şaşırdığım 2 olan çakı damast değildi ki ana şartlardan biri o diye biliyorum,

benimde bir sergim vardı,gerçek manada el yapımı çalışan çok az kişi vardı diyebilirim,

Sizin standı gezerken logo tanıdık gelmişti ama forumdan mı yoksa sosyal medyadan mı bilememiştim. Sizi de fuarda görmek güzeldi ustam. Videonuz da burada: https://www.youtube.com/watch?v=hf7_gYleM0I

Çok teşekkür ederim,eline sağlık,

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 29 Mayıs 2025, 13:44:03 »
Herkeze selamlar,

Abi damast şef bıçağında şart idi çakıda öyle bir kural yoktu :)

Orkun Ustamı ben görsem dahi tanımazmışım zaten. Aklımda hep uzun saçlı bir olarak kalmış :) Ben bu resmi gördüm bir yerde hatta bu ustalar kimmiş ki demiştim

Benim aklımda yanlış kaldı o zaman,

Ama 1-3 derecelerle ilgili fikrim gene aynı 😊

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #23 : 29 Mayıs 2025, 16:58:08 »
Çakının lazer ile desen verilmiş olması çok ucuz bir numara hissiyatı verdi bana. Bir de ricasso alanı hesaplanmadan lazer işlenmiş. Çok basit ve kolaya kaçılmış bir süsleme. Gravür olsaydı ve ağız açılacak alan ile gravür alanı(hadi en kötü lazerle işlenecek alan) planlanmış olsaydı daha güzel ve doğru görünecekti. Çakının ricasso alanına tekrar baktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #24 : 30 Mayıs 2025, 22:25:47 »
O gravür kim tarafından yapılmış?

« Yanıtla #25 : 01 Haziran 2025, 20:46:03 »
Süreçle ilgili birkaç hususu dile getirmem gerekiyor.

Öncelikle jürideki yerli yabancı ustalarımıza buradan teşekkürü bir borç bilirim.

Yarışma ve seçilen bıçaklar ile alakalı az çok bu işten anlayan kim varsa konuşmuştur zaten sizler de duymuşsunuzdur bir garip işler hikayesi. Yazabileceklerim var yazamayacaklarım var.

Ama şurası kesin ki Pirge ve BBB'nin düzenlediği jürisinde bu işi bilen ustalar dışında jüri bulunduran hiçbir yarışmaya katılmama kararı aldım.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki İrfan Ustamın arkasında durmak benim için yanında durmak gibidir. Kendim de alsam sevinirdim o alınca da sevindim. Zaten şef bıçağında kazanmadığını duyunca inşallah çakıyı kazanır diye dua ettim. Ama bir 2.lik var ki çok kafa karıştırıcı.
Ödül alırken 2. olan ustayı tebrik ettim kutladım. Ne yalan söyleyeyim bıçağını görmemiştim. Halbuki girişte sergileniyormuş. Fark etmedim. Biz irfan ustamın ödül almasını beklerken arkada biraz konuşma fırsatı bulduk ve bana Ömer Pİrge'nin eski patronu olduğunu söyledi, tören sonrası bıçakları incelerken yanıma gelerek -Kaç saatte yaptım bıçağı biliyor musun? diye sordu kaç saate yaptın abi deyince de -2 saate  diye cevap verdi.
ne denir ne yapılır bilemedim.
Kimseye bıçağım hakkında bir şey sormadım. Ama bana anlatılanlardan sonra kesinlikle ve kesinlikle bir ahlak problemimiz olduğuna karar verdim ve bir daha bu yarışmaya katılamama kararı aldım.
Valla günaydın diyorum, doğru söze ne denir.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #26 : 02 Haziran 2025, 15:49:23 »
Süreçle ilgili birkaç hususu dile getirmem gerekiyor.

Öncelikle jürideki yerli yabancı ustalarımıza buradan teşekkürü bir borç bilirim.

Yarışma ve seçilen bıçaklar ile alakalı az çok bu işten anlayan kim varsa konuşmuştur zaten sizler de duymuşsunuzdur bir garip işler hikayesi. Yazabileceklerim var yazamayacaklarım var.

Ama şurası kesin ki Pirge ve BBB'nin düzenlediği jürisinde bu işi bilen ustalar dışında jüri bulunduran hiçbir yarışmaya katılmama kararı aldım.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki İrfan Ustamın arkasında durmak benim için yanında durmak gibidir. Kendim de alsam sevinirdim o alınca da sevindim. Zaten şef bıçağında kazanmadığını duyunca inşallah çakıyı kazanır diye dua ettim. Ama bir 2.lik var ki çok kafa karıştırıcı.
Ödül alırken 2. olan ustayı tebrik ettim kutladım. Ne yalan söyleyeyim bıçağını görmemiştim. Halbuki girişte sergileniyormuş. Fark etmedim. Biz irfan ustamın ödül almasını beklerken arkada biraz konuşma fırsatı bulduk ve bana Ömer Pİrge'nin eski patronu olduğunu söyledi, tören sonrası bıçakları incelerken yanıma gelerek -Kaç saatte yaptım bıçağı biliyor musun? diye sordu kaç saate yaptın abi deyince de -2 saate  diye cevap verdi.
ne denir ne yapılır bilemedim.
Kimseye bıçağım hakkında bir şey sormadım. Ama bana anlatılanlardan sonra kesinlikle ve kesinlikle bir ahlak problemimiz olduğuna karar verdim ve bir daha bu yarışmaya katılamama kararı aldım.
Valla günaydın diyorum, doğru söze ne denir.

Ben de öğrenmiş oldum Hocam :)

O gravür kim tarafından yapılmış?

Detaylı inceleyenler Lazer olduğunu söyledi zaten bakınca da anlaşılıyor ustam
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 21 Haziran 2025, 22:34:41 »
Ustalarımızın ellerine sağlık.  :2up

Değinilen problemlerden yakınış bence de yerince, göze batan bir durum var.  :(

Yine de ustalarımızın güzel işlerinin bir şekilde podyumda yer bulması ve ustalarımızın güzel sonuçlar ile anılması memnuniyet verici.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben