Bıçak Sanatı - Forum

yazın bizim sitede hırsızlık olayları çok olur bıçak merakım bundan

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
bendede hırsıza karşi güzelinden biber gazı cuval ve bagajı geniş bir arac var :) birde 25 yıllık şimşir iyi menevişlenmiş kırılmıyoo

Gerçi hiçbir zaman sıfırlanmıyor ama biber gazı 2 yılda etkisini önemli ölçüde yitirir Özgür hocam, yenilemek lazım. Bir de her silahta olduğu gibi biber gazında da kullanma antrenmanı yapmak gerek; sıkarsın bir kısmı rüzgardır, evin içinde cereyandır geri teper seni de bitirir.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
biberdediğsek turşuluk biber her kavanozda 15-18 tane var iyi yakıyor :)
gazı her altı aydabir değişitiryorum sorunyok bacanağın kemeriindeki ile yerdeğişimi olayı hop yenisi bende  onlar haftada bir yeniliyorlar sanırım :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
bacanağın kemeriindeki ile yerdeğişimi olayı hop yenisi bende  onlar haftada bir yeniliyorlar sanırım :)

:D :D :D :D
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
konunun başlığından sitede oturduğunuz anlaşılıyor . sanırım birden fazla apartmanın olduğu , bir yönetimi olan konutlar topluluğundan bahsediliyor. neden bir güvenlik şirketiyle anlaşmıyorsunuz ? birkaç güvenlik görevlisi, kamera ve alarm sistemi bu paranoyaya son verebilir.

rambo bıçağı, vakizaşi gibi aletler hırsızı caydırmaktan ziyade öldürmek amaçlıdır. kişisel savunma ve hırsızlık niyetiyle evinize giren yabancıları etkisiz hale getirmek için ; sopa, muşta, elektroşok cihazı, biber gazı gibi seçeneklerin daha etkili olabileceğini düşünüyorum.

ben bu tip durumlar için "bokken" kullanmayı tercih ediyorum. hem görünüşü caydırıcı hem de kullanmayı bilirseniz son derece etkili bir silahtır.

saygılar....

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
güvenlik düşünüldü ama aidatları bile zor topluyoz

Berke Boyacı

tam okumadım yazılanları ama kullanabilene en güzel silah eldir çok iyi kullanmadığın takdirde ise kalıcı hasar vermez sen sağ ben selamet hırsız baygın... ^-^

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Daha geçen hafta arabadan 1 koli çubuk-kapak çalıyolardı az değil bizim için 4000 TL  :) hırsız alsa hiç bir işine yaramıyacak .İyiki arabada bijon anahtarı var  ;D  Ev konusundada rahatım 5. katta oturuyorum. :)

Saygılar...

merttt9

• 1419
tam okumadım yazılanları ama kullanabilene en güzel silah eldir çok iyi kullanmadığın takdirde ise kalıcı hasar vermez sen sağ ben selamet hırsız baygın... ^-^

el' i iyi işleyen bir ercan hoca var

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
en güzel silah el dir elbette hem herzaman yanımızda bulunur hem de taşıması yasak değildir :)
ancak Ercan hoca seviyesindeki birinin dahi bıçaklı rakibi karşısında çıplak elle şansı pek azdır. sıradan birinin ise hiç şansı yoktur desek yeridir malesef....

merttt9

• 1419
en güzel silah el dir elbette hem herzaman yanımızda bulunur hem de taşıması yasak değildir :)
ancak Ercan hoca seviyesindeki birinin dahi bıçaklı rakibi karşısında çıplak elle şansı pek azdır. sıradan birinin ise hiç şansı yoktur desek yeridir malesef....

onun bir videosu var sanırım izlemedin sana pm den atabilirim ercan hocaya yaklaşamıyorlar bile  ;)

oğuzhan okudan

• 59
  • Meslek: orman bölge şefi
  • Yer: antalya
  bence en iyi silah kendi vücudumuz dur  eğer bedenimize iyi sahip olamıyorsak kullandığımız silah kendimize ve ya sevdiklerimize zarar verebilir
evimizde bulunan savunma amaçlı silahlar özellikle de ateşli silahlar  kötü niyetli 3, şahısların eline geçti zaman büyük bir tehlike arz edecektir .
eğer tabancanız varsa mutlaka kasanızda olmalıdır . silahı  yatarken ya kasaya yada yastığınızın altına koyun. özelikle de yastık kılıfının içine  böylece üzeri açılıp görünmez.
siz uyurken kendi silahınız ın namlusunu kafanızda görmezsiniz.  Güvenlik amaçlı kuru sıkı kullanmanın çok sakıncalı olduğu kanaatindeyim karşı tarafta silah varsa  haliniz yaman. bir tıkırtıya hemen yataktan fırlamayın gözünüzü açıp uyku sersemliğini atın   etrafı yatağın içinde kıpırdamadan sezinlemeye  çalışın  kaç kişi ler hangi odada olabilir şahsı görüyorsanız eşkal tespiti yapın.eğer yakınınızda aile bireylerinden varsa usulca onu uyandırın.telefondan 155 çevirme şansınız varsa hemen onu yapın .
daha sonra silahınız ve kendinize olan güveninize göre hırsızı yakalamaya çalışa bilirsiniz .
şahsi kanaatim hırzız için eniyi silah iyi bir sopadır diye düşünüyorum. 

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835

onun bir videosu var sanırım izlemedin sana pm den atabilirim ercan hocaya yaklaşamıyorlar bile  ;)

Ercan hocayı dövdüreceksin ya da deldireceksin o olacak ;D. Hedef göstermeyin kimseyi :D...

Mert evde senden başka kimse yok mu? Wakizashi'yle koridorda ilerlerken banyodan çıkan birinin gözünü çıkartma sakın :(. Elde bıçak evin içinde gezmek çok iyi bir fikir değil, hele bir de hırsız beklentisiyle ani tepki verebilecekken.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Daha çok kural ve düzenleme oldukça, daha çok hırsız ve haydut olacaktır.
Lao Tzu
http://www.quotesheart.com/Quotation-Topics/Thief-Quotes-Thief-Sayings-One-Liners

Kipmen Sanat web sitesi

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA

muşta

ben bu tip durumlar için "bokken" kullanmayı tercih ediyorum. hem görünüşü caydırıcı hem de kullanmayı bilirseniz son derece etkili bir silahtır.

muşta konusuna katılmıyorum adamı muştayla döveceğine bıçakla daha iyi üniversitede sınıf arkadaşım bi  tane yeni yetme liseli tarafından muştayla dövüldü 2 ay okula gelemedi ve yüzünde kalıcı hasar var muşta insanı dövmek değil de suratını dağıtmak için adeta

ama gel gelelim bokken konusuna gerçekten katılıyorum normal bir katananın kestiği kemiği bokkenle parçalarsınız fenadır
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
bişiy yazmıyım diyorum ama dayanamıycam yine...  ;D

bir insana zarar vermek nasıl birşey içimizden kaç kişi biliyor acaba? yani bu tüfekle sıktığımız bir kuş değil ki, insan yahu. her ne yapıyor olursa olsun, bir ailesi var, sevenleri var, vs. siz ona bir zarar verdiğiniz zaman ertafınızda bu insanları göreceksiniz. öldürdüğünüz bir kuşun "ailesini" görmüyorsunuz ama mahkeme salonunda öldürdüğünüz bir adamın hamile karısını gördüğünüzde inanın bana yaptığınız şey çok gereksiz gelebilir size. en azından böyle bir ihtimal var. bir  insana kalıcı hasar vermek, çok ciddi sebeplere dayanmalı. eve girip hırsızlık yapması evet, ciddi bir mesele. ama bu onu öldürmeyi gerektirmez diye düşünüyorum. havada rambo bıçakları, tabancalar, tüfekler, katanalar uçuşuyor farkında mısınız? biraz soğuk kanlı ve taktik eğitim sahibi değilseniz kullandığınız alet sadece size zarar verir, başka hiç kimseye değil. zaten taktik eğitim sahibi ve soğuk kanlı iseniz en fazla küçük bir çakı ve bir kelepçe size yetecektir. lütfen biraz gerçekçi olalım. hapisaneler yaptığına pişman olan kişilerle dolu.

bu konu bi garip olmuş yani...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

benimde anlatmaya çalıştığım şey aslında bu. Ne bıçağı yahu hırsız bu özgürlüğünüzü, vatanınızı veya canınızı çalmaya gelmedi ki...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Uzmanları dinlemek gerek:

Bodrum Polisi - Konut Güvenliği İçin Tedbirler: http://www.bodrum.pol.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=33
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
benimde anlatmaya çalıştığım şey aslında bu. Ne bıçağı yahu hırsız bu özgürlüğünüzü, vatanınızı veya canınızı çalmaya gelmedi ki...

senin evine hırıszı giripte yılların emeğini çalsa götürse, namusunla çalıştığın ve yıllarca biriktirdiğini bir gecede veya saatte alıp götürse ardından yakalansa ve 1 bilemedin 2 gece sonra serbest kalsa  bu düşüncelerin nasıl olur merak ediyorum. ama yazdıklarına bakılırsa hırsız bu helal olsun dermisin. bu hırıszların yaptığı en hafif suç ,insanları uyutup neler neler yapıyorlarmış bunları bir öğrensen.

saygılarımla,

ozgurozdemir

• *
  • 1
Uzmanları dinlemek gerek:

Bodrum Polisi - Konut Güvenliği İçin Tedbirler: http://www.bodrum.pol.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=33

zaten bu arkadaşlar işlerini düzgün yapsalar bukadar hırsız piyasada gezmez