Bıçak Sanatı - Forum

yazın bizim sitede hırsızlık olayları çok olur bıçak merakım bundan

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
aslında bir doktora gitmeyi gerektirecek duruma geldim geceleri rahat edemiyorum
rambo bıçağım yatağın yanında kalarüfer üzerinde ara sıra evde çat çut sesleri duyarım elde bıçak odaları gezerim,bizimkiler sıcaktan uyuyamaz gece 3 lere kadar cam kapı açık olur
ev 1.ci katta vede heryer ıssız
geçen 3 yıl içinde epey olaylar oldu karşı komşuda 1.ci katta ve aynı eve 3 kez hırsız girdi,açık kapı oldumu hemen dalıyorlar,çünkü cadde sokak ıssız sessiz ilçedeyiz
yine aynı sitede karşı binada sabah 4 de eve girmişler kadınla karşılaşmış,kadın bağırınca balkondan atlamış hap içiyorlarmış
birde üst sokakta doğum günü olan eve girmişler hatta evin adamı,hırsız olduklarını anlamamış misafir sanmış hala yatmadınızmı demiş
aslında bıçak yanımda rahatım ama insanın kendi evinde rahatı yok
durum bu bundan dolayı merak sardım inceliyorum,azlında yazmıcaktım ama az öncede yan odada çat çut sesler geldi bundan dolayı yazdım  :-[

buraya bu yazıyı yazarken arkamdaki odamın kapısına 30 kere dönüp baktım boynum ağırdı,şimdi yine odaları turlucam bu iş artık paronayaklığa geldi yaz bitsede rahat etsem
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2011, 02:39:49 Gönderen: merttt9 »

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
Mert kardeşim bıçak tutkusunu bilirim ve senin bıçak tutkunu da çok iyi anlarım ama iş hırsızla bıçak dansı mevzusuna gelince iyi bi fikir olduğunu sanmıyorum  ::)

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
kesinlikle katılıyorum hatta böyle bi yasa vardı yanlış hatırlamıyosam yatak odası dışında bırak bıçakla saldırmayı dokunamıyorsunuz bile bu odaları gezme olayını bende çok yaparım bu yüzden yatak altında genelde küçük saglam sallaması kolay bir sopa bulundururum ama bence buda gereksiz bir muşta edindim sanırım en iyisi bu oldu  :-\
kendi şansını kendin yarat ...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Yastık altına koyacaksanız, biber gazı satışları yasaklandığından, kuru sıkı öneririm. Yüz bölgesine sıkınca barutun gazından tozundan karşıdakinin gözünü bir yarım saat açması mümkün değil. Çok yakından sıkıp göz çıkartma riski var. Karşıdakine kalıcı zarar vermek için yatak odası kuralı geçerli.

Kuru sıkıyı alırken estetiğine değil de çeliğine ve mekanizmasına bakmak lazım, Zoraki'nin küçük modeli dökme demirden parçası olmayan, arıza çıkartmayan bir model örneğin.

Bıçakta da kuru sıkıda da en temel sıkıntı karşıdakinden daha büyüğü ya da gerçeği çıkması ve kullanmayı bilmesi. "Elinde silahı gördüm ben de çektim vurdum" dese yok yoluna gidersin, adam nefsi müdafaadan kurtarır. Kuru sıkıyla işlenen suçların gerçek silahla işlenen suçlarla aynı şekilde cezalandırılması da cabası.

Bir de hırsızların bazılarının haplanarak gezdiklerini düşünürken, "başını vermeyen şehit" türü kahramanlıklarla karşılaşma olasılığını da göz ardı etmemeli.

Uzun lafın kısası, yastık altında: kuru sıkı, oraya kadar gelirse şaşırtarak ve acımadan sık; sen oda gezerken yakaladın: yumruk, tekme ve belki budaklı bir odun.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
al bir tane köpek, küçük bir fino olsun büyük bakamam dersen, hem akıllıdır hemde mükemmel bir bekçi köpeğidir.alarm gibi tehlike anında haber verir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
al birtane alman kurdu eğitimli sesinide cıkarmıyor sabah kalkıyorsun aaa salonda bir arkadaş yatıyo üzerinde senin köpek sonra arkadaşa kapıya kadar geciriyorsun ama hangi kapı edirne kapı olabilir kapı kule olabilir sana kalmış aman başka bir yere teslim edeyim deme kahramanlığa gerek yok yatırıyorlar
kanunlar o arkadaşlardan yana bizden değil
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
al birtane alman kurdu eğitimli sesinide cıkarmıyor sabah kalkıyorsun aaa salonda bir arkadaş yatıyo üzerinde senin köpek sonra arkadaşa kapıya kadar geciriyorsun ama hangi kapı edirne kapı olabilir kapı kule olabilir sana kalmış aman başka bir yere teslim edeyim deme kahramanlığa gerek yok yatırıyorlar
kanunlar o arkadaşlardan yana bizden değil

evet böyle bi haber okumuştum hırsız eve girmek üzereyken çatıdaki camdan girmeye çalışıyor bu sırada cam kırılıyor içeri düşüyor ve bacagını kırıyor tabi ondan sonra ortalık kızılca kıyamet ama işin sonunda hırsız cam yüzünden ev sahibine dava açıyor ve gayet kazanıyor  yani ben hala MUŞTAdan yanayım hatta bulabilirsen bodyguard muştası al vurdun mu bi daha kalkamaz  ;D
kendi şansını kendin yarat ...

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
Özgür kardeşim tamamen haklısın bende bir hırsız zede olduğum için tecrübelerim seni tasdik ediyor üç ayrı mahkeme halen sürüyor kanunlar hırsızların yanında sakın ola hırsızlara dokunma gibi bir talihsizliğe  düşmeyin aman ha ben yakamı kurtaramıyorum

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
eskiden dışarıdan bir ses gelince pompalıyla çıkıyordum artık şimdi kukriyle çıkıyorum  ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
eskiden dışarıdan bir ses gelince pompalıyla çıkıyordum artık şimdi kukriyle çıkıyorum  ;)
pompalı eğer tetik kurma kolu vs en ufak aksilikte patladımı herkesi başına toplar ama en azından bıçak oldumu baş ağrıtmaz,aslında bana wakizashi lazım evde odada kolidorda ideal

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
hocam seni gördü mü adamın yüz ifadesi kim bilir ne hale geliyordur kukriyle :)

bizim mahalle şehrin en pislik yerlerinden birisi sayılır her türlü gayr-i meşru dönüyor açıkçası ama buna rağmen hep cam kapı açık yatmışımdır ve bi kere de hiç bi eceline susamış gelip değil içeri girmek içeri kafayı uzatıp bakmamıştır bile açıkçası bu mahallenin hırsızlara olan tutumundan kaynaklanıyor ya linç ederler hırsızı yada elini keserler o yüzden kimse pek yanaşmaz öyle şeylere buralarda
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
Hırsız  için  kıymet - i   harbiyesi olabilecek   tüm  eşyayı   senin  1.  kat  balkonuna ,  ya da  daha iyisi   direk  bahçeye , dış kapıya  yakın  bir yere  taşı Mert  kardeşim .
Sonra da  mal  emniyetimiz  için  yapılmış  bu  yasaları  yapanların , yedi  ceddine  okuyup  kuvvetlice  üzerine  üfle .
Geri dönüp  balkon  kapısını  da  sıkıca  içerden  kilitle  . Ki  can  emniyetini  sağlamış olmanın  rahatlığıyla   kendi evinde  rahat  uyuyabilesin . >:(
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2011, 10:22:05 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

yusuf biçer

• *
  • 1415
amerikada avlu duvarını aşana sıkmak serbest ama türkiyede yatak odasına kadar girmesi gerekiyor  :D
Yusuf BİÇER / Adana 1974

yusuf biçer

• *
  • 1415
pompalı eğer tetik kurma kolu vs en ufak aksilikte patladımı herkesi başına toplar ama en azından bıçak oldumu baş ağrıtmaz,aslında bana wakizashi lazım evde odada kolidorda ideal

at binenin kukri kuşananın  Mert
Yusuf BİÇER / Adana 1974

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Hep mülayim olmayı seçtiği için ezilen ve gavur ellerde anasını babasını ve 3 kardeşini tanımadığı bir yunana kapıyı açtığı için kaybetmiş  bir adamın torunu olarak yetiştim. Dolayısıyla güvenlik konusunda benim anam ağlayacağına onunki ağlasın diyenlerdenim.

Evimde bir tüfeğimi sadece savunma amaçlı ayırdım ve 5 adet fişekle birlikte her zaman başucumda. Sıralama ve içerik kafam esene kadar böyle.

İlki YAF ın ses fişeği. Bildiğiniz kurusıkı ama patlayan tüfek olunca karşınızda pek cesur kişi kalmıyor. 
2. fişek saçma yerine tuz dolu  tamamen el yapımı (Kızamık çıkartıyor ve güzel elbise yırtıyor)
Ardından yine YAFın rubber defense adlı  kauçuk toplu  fişeği ( Hem çok iyi acıtıyor hemde ses gelen odanın kapısını açıp hedef gözetmeden sıkmaya da yarıyor. Kaçanın peşinden merdiven boşluğuna sık ve yatır.)
4. fişek bildiğimiz şevrotin. Allah düşmanıma nasip etsin Amin.
Ve son fişeğim sabot. Paradox namlu ile uzun mesafeler için ideal. Tabi hırsızlar için 3 e kadar kontenjanım var. 4 ve 5 malla mülkle ölçülecek işler için değil.

İçerik sert gelebilir ama unutmayın gece evinizin içine kadar girmeye cesaret etmiş, yanında en azından tornavida taşıyan ve haplanmış bir kişiden bahsediyoruz.

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
Arkadaşlar kimse yatak odası felan diye serbest davranmaya kalkmasın tanıdığım çok eski ve iyi bir avukat anlattı adam yatak odasında vurmuş hırsızı üstelik elinde silah var yok silahı doğruttumu doğrulttuysa vuracakmıydı  adama on yıl vermişler temyizden zor döndürmüşler.Benim hırsızlık olayından sonra beddua ediyorum bu yasayı düzenleyenlere bu yanlışı görüp düzeltmeyenlere inşaallah onlanında canını hırsız yakmasını diliyorum bu yasalara göre hırsızın hiç suçu yok bundan emin olabilirsiniz.

yusuf biçer

• *
  • 1415
gece evinizin içine kadar girmeye cesaret etmiş, yanında en azından tornavida taşıyan ve haplanmış bir kişiden bahsediyoruz.

devir kötü kolla g ..tü
Yusuf BİÇER / Adana 1974

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
ben de bir kere eve giren hırsızı yarım saat kovalayıp yakalayamamış birisi olarak ( balkondan atladı tabansız it) yatagımın yanından beyzbol sopasını eksik etmem. kurusıkı biraz ters bir olay, onun yerine sopamı tercih ederim. haa çok vahim bir durum vardır tüfeğim de başucumda zaten :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
bu yasayı düzenleyenlere bu yanlışı görüp düzeltmeyenlere inşaallah onlanında canını hırsız yakmasını diliyorum bu yasalara göre hırsızın hiç suçu yok bundan emin olabilirsiniz.

amin
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
bendede hırsıza karşi güzelinden biber gazı cuval ve bagajı geniş bir arac var :) birde 25 yıllık şimşir iyi menevişlenmiş kırılmıyoo
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ