Göktuğ yanlış anlaşılmayı düzelteyim, kömür hem kontrol açısından, hem maliyet açısından, hem de emek açısından daha masraflı olduğu için şu anda derme çatma bir propan ocağında yapıyorum ısıl işlemlerimi. Satır bu ocakta olamayacağı için kömürle yapmıştım. Yani 1 adet orta boy (ağırlığı ne kadar gelir bilmiyorum) yeter de artar bile. Ocağı hazırlaması, sıcaklığa getirmesi derken herhalde 15 dk yı geçmez ya. Ben bıçak işiyle uğraşırken saate bakmıyorum hiç, ne dersem yalan olur.

Suda ısıl işlem yapmak riskli olduğu için hiç bulaşmadım, bir teneke yağ alıp onunla yapıyorum. Kanola yağı bu tarz içinde en uygunu diye biliyorum. Benimki pamuk yağı.
Ben şu anda eğe ve daire testere hurdasıyla yapıyorum ama ilk malzememi (CK67) mehmetmarangoz.com dan almıştım. Baya da memnun kaldım. Ki kendileri de zaten forum üyeleri.
Forumun eski günlerine nazaran böyle olması konusunda ise daha önce hem toplantılarda konuşmuştuk, hem de buradan, ben eskilerin artık o heyecanının kalmadığını düşünüyorum. Ki haklılar da. Örneğin Sefa hocamın yazdıklarını okuduğum zaman garip bir üzüntü hissettim. Biz burada her ne kadar gönüllü olarak ortak paydada birleşmiş insanlar olsak da maalesef bunun göz ardı edildiği çok durum yaşanmış. Dolayısıyla forumun o günleri artık geride kaldı. Burası bizim gibi garip (!) hobisi olan insanların ara sıra sosyalleştiği, genellikle de bilgi almaya geldiği bir kütüphane statüsünde artık. Buna da şükür diyelim.