Bıçak Sanatı - Forum

Bel bıçağı.

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Bel bıçağı.
« : 06 Mayıs 2023, 20:27:50 »
Çelik: 80CrV2
Tam boy : 24 cm
Namlu Boy : 13 cm
Kabza ve kın : Ceviz (Aynı gövdeden çıkardığım standart ceviz ama maalesef desen rengi ve lif yapısı farklı çıktı.)

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Bel bıçağı.
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2023, 12:10:26 »
Sürmene formunu anımsattı hocam ama kabzadaki modernize edilmiş hatlar bence daha güzel olmuş. :2up

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2023, 13:52:20 »
Mehmet hocam ellerinize sağlık güzel bir  eser çıkmış yine. Gizli kuyrukta kaç mm  lik matkap kullanıyorsunuz ? Bir de kullandığınız kavela kuyrukla aynı uzunlukta mı  yoksa daha kısa mı yapıyorsunuz?

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2023, 17:09:06 »
Eee bu ne okunmamışlarda görünüyordu ne de ana ekranda mavi görünüyordu bölüm başlığı. Gözümüzden kaçmış bu.  >:(

Ellerine sağlık yine güzel olmuş bu da hocam. Sap hatları çok geleneksel görünüyor. Önceki yaptıklarında saplar daha farklıydı sanırım. Hangisi orijinal olan acaba?

Bu arada 24 cm lik hiç de küçük sayılmayacak bıçak sizin elde minicik oyma bıçağı gibi görünüyor hocam Maşallah. Perspektifi bozuyorsunuz. :D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2023, 18:45:49 »
Sürmene formunu anımsattı hocam ama kabzadaki modernize edilmiş hatlar bence daha güzel olmuş. :2up
Sağolasın.
Bizim yörük bel kaması olsun istemiştim. Burnu kalkık oldu. Acem işi yani.  :)

Mehmet hocam ellerinize sağlık güzel bir  eser çıkmış yine. Gizli kuyrukta kaç mm  lik matkap kullanıyorsunuz ? Bir de kullandığınız kavela kuyrukla aynı uzunlukta mı  yoksa daha kısa mı yapıyorsunuz?
Sağolasın.
12 mm lik delik ve kavela.
Yöntem bu...
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14684.0

Eee bu ne okunmamışlarda görünüyordu ne de ana ekranda mavi görünüyordu bölüm başlığı. Gözümüzden kaçmış bu.  >:(

Ellerine sağlık yine güzel olmuş bu da hocam. Sap hatları çok geleneksel görünüyor. Önceki yaptıklarında saplar daha farklıydı sanırım. Hangisi orijinal olan acaba?

Bu arada 24 cm lik hiç de küçük sayılmayacak bıçak sizin elde minicik oyma bıçağı gibi görünüyor hocam Maşallah. Perspektifi bozuyorsunuz. :D

Sağolasın Mustafa.
Arada kaynadı. Sıfır çektim diyordum.  :D
Hiçbiri orjinal değildi. Buda öyle.
Bir de ayağımı gör.  :D

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #5 : 18 Mayıs 2023, 09:47:35 »
...
Bir de ayağımı gör.  :D

Şu kısmı okuyunca " Haa? ??? " oldum bi, sonra anladım hocam. Sabah sabah iyi güldürdün. :))
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #6 : 18 Mayıs 2023, 20:38:02 »
......

Şu kısmı okuyunca " Haa? ??? " oldum bi, sonra anladım hocam. Sabah sabah iyi güldürdün. :))

:) :)