Mehmet hocam öncelikle emeğin için teşekkürler. Güzel bilgilendirici bir paylaşım, sağolasın.
Epoxy konusu aslında reçineyle doğru orantılı bir mevzu. Yani döküm tip, marin tip(laminasyon), kontak yapıştırma, penetrasyon kabiliyeti için vs vs bir çok amaç için ürünler üretiliyor. Ve hatta inşaat sektörü için beton için bile epoxy var, neyse... Bizim için hem metalde maximum kontak yapabilecek hem de ağaca penetrasyon yapabilecek bir ürün en ideali. Dolayısıyla Mehmet hocamın söylediği aslında doğru, Era4000 çok başarılı bir marin tip epoxy. Çok iyi laminasyonlar(katmanlar halinde malzemelerin birleştirilmesi, micarta, lineer, kompakt laminant...) yapmak mümkün. Ürün o kadar iyi ki, kontak tutunma kabiliyetinden dolayı kabza yapıştırıcısı olarak da kullanılıyor. Ama tabi ki bu iş için özel üretilmiş ve daha başarılı Devcon 2 Ton var mesela, West System G/flex var mesela. Era4000 yada farklı bir laminasyon reçinesinin performansını beğeniyorsanız kullanmaya devam edebilirsiniz ama bilin ki o iş için daha ideal ve başarılı ürünler de var.
Zamanında Facebook'ta bir guruptaki moderatöre "seni kesiyorsa kullan" demiştim, o da "ben profesyonelim" deyip bana küşmüştü.

Yani bu işte aslında ısıl işlem fırını gibi. Soytürk ustam diyorya, eğer pro olarak bu işi yapacaksanız ısı kontrollü fırın şart. Ama hobi olarak renkten anlamaya çalışıp gözünüze güvenip kömür ocağında da başarıyı yakalama şansınız var. Bu da biraz onun gibi. Devir ekonomi devri, kesinlikle katılıyorum ama pro olarak bir pro ürün istiyorsanız kontak tutunma kabiliyeti yüksek olan ürünlerin var olduğunu bilin.
Bir de "
genel" bilgi vereyim; Kıvamı yoğun(viskozitesi yüksek) ve kuruma süresi uzun olan epoxyler daha kuvvetli yapıştırma sağlar. Akışkan(viskozitesi düşük) olan reçineler daha iyi penetrasyon sağlar.