Herkese merhaba.
Cumartesi günü bant zımparada çalışırken bir anda bir gürültü koptu ve sol elimin işaret parmağında hafif bir acı hissettim. O esnada arkadaşım yanımda mengenede ağaç oyma işini yapıyordu. Korkup döndü "Ne yapıyorsun oğlum" diye o da. Zımpara birleşim yerinden kopmuş, elime güzelce çarpmış ve acı da ondan kaynaklıymış. Gözlük takmamıştım ama makinenin de tam karşısında durmuyordum, kenardan çalışıyordum biraz. Şükür karşısında da değilmişim, yüzüme fazla çarpmadı, yaladı geçti.
Anın heyecanıyla önce bi durdum, sonra eldiveni çıkartıp ellerimi kontrol ettim herhangi bir kesik var mı diye, şükür ki yoktu. Arkadaşıma yüzümü incelettim yüzümde herhangi bir kesik, yara var mı diye, oradan da yırtmışız. Acısı da hemen geçti zaten. Ama bi korkuttu, o gün elime tekrar iş almadım.
Hasılı, güvenlik başlığına yeni konu açmaya gerek görmedim fakat güvenlik açısından hatırlatma olsun diye bu konuya yazıyorum. Bantta herhangi bir yara yoktu, demek ki zamanla ısıdan vs. birleşim yeri zayıflamış, o da bize denk geldi. Allah hepimizi beterinden korusun diyelim. Ve korumasız çalışmamayı alışkanlık hâline getirelim.