Bıçak Sanatı - Forum

Kiridashi (Eğe-Ceviz)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Kiridashi (Eğe-Ceviz)
« Yanıtla #20 : 09 Ocak 2023, 11:45:41 »
Elinize sağlık.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #21 : 09 Ocak 2023, 12:31:52 »
Elinize sağlık.

Teşekkür ediyorum Eylem hocam. ^-^
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #22 : 16 Ocak 2023, 09:56:54 »
Eline sağlık Mustafa hocam, üzerindeki ölü toprağı atmak için fazlaca güzel bir çalışma olmuş. :2up Tam ben yazacaktım ama Selçuk ustam önce yazmış, spatuladan çevirme deri inceltme bıçakları yapılıyor. Biraz form onları anımsattı bana da. Ayrıca sapın büyüklüğü ve namlunun genişliğine bakınca bu kadar çok malzemeyle uğraşmışken normal bir bıçak da yapabilirmişsin aslında. Sanki kafanda baştan koşullanman yüzünden Kiridashi formunda sıkışıp kalmışsın izlenimi verdi bana. Yani kendini sınırlamadan özgürce çalışsaydın özgün bir bıçak görebilirmişiz gibi geliyor bana.

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #23 : 16 Ocak 2023, 10:13:39 »
Teşekkürler Orkun hocam. Cidden, nispeten kısa da sürünce baya faydası oldu bunun. Arada ufak tefek şeyleri bitirmek gerekliymiş. Başlamak değil, bitirmek diye de özellikle yazdığımı da belirteyim. Zira başlayan her şey bitmiyor ve kafada kaldıkça iştah kapatıyor. :D

Aslında dediğim gibi, sapın büyüklüğü benim elimin büyüklüğünden dolayı. Uzunluğu ve etli yapısı tam elimi dolduruyor. Baştan kiridashi planladım, ilk planlarımda kabza yapmak yoktu, ya taşlayıp ya da eğe izlerini bırakıp öyle kullanacaktım. Yani kullanmalık bir şey yapmaktı niyetim. Hatta eğenin genişliğini bile düşürmedim, öyle bir huyum var eğenin genişliği neyse bıçak da o olacakmış gibi. :D Sonra kardeşimin de gazıyla sapı yaptım, şekillendirdim derken cidden kiridashi ile biraz alakasız ama hoş bir kabza oldu. Zaten yukarıdaki çizimler bir ilham verdi, bir kaç çizim yaptım ben de. Kısa sürede de hayata geçiresim var.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur