Teşekkürler Orkun hocam. Cidden, nispeten kısa da sürünce baya faydası oldu bunun. Arada ufak tefek şeyleri bitirmek gerekliymiş. Başlamak değil, bitirmek diye de özellikle yazdığımı da belirteyim. Zira başlayan her şey bitmiyor ve kafada kaldıkça iştah kapatıyor.

Aslında dediğim gibi, sapın büyüklüğü benim elimin büyüklüğünden dolayı. Uzunluğu ve etli yapısı tam elimi dolduruyor. Baştan kiridashi planladım, ilk planlarımda kabza yapmak yoktu, ya taşlayıp ya da eğe izlerini bırakıp öyle kullanacaktım. Yani kullanmalık bir şey yapmaktı niyetim. Hatta eğenin genişliğini bile düşürmedim, öyle bir huyum var eğenin genişliği neyse bıçak da o olacakmış gibi.

Sonra kardeşimin de gazıyla sapı yaptım, şekillendirdim derken cidden kiridashi ile biraz alakasız ama hoş bir kabza oldu. Zaten yukarıdaki çizimler bir ilham verdi, bir kaç çizim yaptım ben de. Kısa sürede de hayata geçiresim var.