Bıçak Sanatı - Forum

Yeni bıçağım geldi bugün. Fallkniven F1xb Elmax!

darksilence35

• *
  • 5
  • Meslek: Çiftçi
  • Yer: İzmir
Herkese merhabalar,
Epeydir girmiyordum buraya. Uzun zamandır takip ettiğim, yurtdışı forum siteleri ve izlediğim sayısız videoların sonunda jubile tadında bir bıçağa sahip oldum en sonunda.
Çok heyecan vericiydi. Çok beğendiğimi belirtmeliyim bu arada. İlk izlenimlerim kılıf çok kaliteli ve sağlam duruyor. Kilit mekanizması epey bir sert açılıyor ve kilidini açsanız bile bıçak yerinden çıkmamak için gayret sarfediyor. Bu güvenlik sistemini beğendim. Bıçağı yerinden çektiğimde insana tılsım etkisi yaratan bir çelik rengi var. Renk siyah değil, ama gri de değil çok farklı. Büyülü!
Sap kısmı Thermorun denilen bir malzeme ve eli sarıyor emin olun. Sapı tutarken de üstten ve alttan çeliği hissetmek ayrı güven veriyor insana. Bıçağın ağırlığı olarak dengeli bir ağırlığa sahip. Hafif bir bıçak değil. Bence her işte kullanılır. Her koşulda bir hayatta kalma bıçağı diyebiliriz. Bana o güveni verdi. Gözüm kapalı ormana tek bu bıçakla dalabilirim hiç şüphesiz. Çelik olarak Elmax evet. Şu an için bir deneyimleme belirtemiyorum deneyip göreceğiz. Fiyat olarak çok pahalı.
Şimdilik benden bu kadar.
Sevgilerimle.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Yeni bıçağım geldi bugün. Fallkniven F1xb Elmax!
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2022, 00:19:59 »

Merhabalar, yeni bıçağınız hayırlı olsun. Öncelikle forum kuralları gereği kendinizi merhaba bölümünde tanıtmanız gerekiyor. İkinci konu ise burası el yapımı bıçak yapımı ile ilgili bir forum, fabrikasyon bıçak tanıtma platformu değil. Buradaki amaç insanlara balık vermek değil , balık tutmasını öğretmek  ;) Umarım kendi bıçağınızı yaparsınız da görürsünüz asıl harika bıçak nasıl oluyor :) İnsanın kendi yaptığı haceti kullanması gibi bir duygu çok azdır bu dünyada.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2022, 14:18:32 »
Soytürk Usta'mın belirttiği, yeni üye olan forumdaşların kendilerini merhaba bölümünde tanıtmalarının önemli olduğunu düşünüyorum.

Paylaylaşımla ilgili olarak da, foruma yeni üye olsam, gerek bölüm başlığı altındaki sabit konuyu ve konu bölümünde önceki paylaşımları incelesem, (yerli veya yabancı, el yapımı veya seri üretim fabrikasyon koleksiyon ürün paylaşımları var.) bu tip paylaşımın forum içerisinde sadece bu bölüm altında yapılabileceği izlenimi edinirdim ve bu tip paşlaşımı bu bölüm altında yapardım.

Ama  gerek kesici yapımı, gerekse kesici yapımında kullanılan alet-edevatın yapımına dair oldukca geniş ve arşiv nitelikli bilgi zenginliğinden sonuna kadar da faydalanmaya başlardım.

Bıçağınızı kazasız belasız kullanın İnşaAllah...

« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2022, 14:34:17 Gönderen: dela »

Haydar

• *
  • 32
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2022, 23:22:46 »
Bıçağınız hayırlı olsun. Çok hoşunuza gittiği aşikar. Güle güle kazasız belasız kullanın. Ancak bıçağı epey anlatıp fiyat kısmını ‘Çok Pahalı’ diyerek es geçmeniz garip olmuş. Fiyat olarak ne kadar pahalı mesela ? Ulaşılamayacak kadar mı ?

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2022, 09:49:51 »
Bıçağınız hayırlı olsun, fiyatı $200 civarı. "çok pahalı" mı? tartışılır

darksilence35

• *
  • 5
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2022, 14:43:30 »
Selamlar tekrardan.
İyi dilekleriniz ve yol gösterimleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Biraz aceleye alınmış bir konu başlığı oldu sanırım kusura bakmayın. İlgili konuda önce kendimi tanıtırım mutlaka.
Konuyu burada açmamın sebebi forum başlığının koleksiyon ve bıçak tanıtımı olarak geçtiğinden en uygun paylaşım yerinin burası olacağı düşüncesine kapıldım. Hatalar yapılır ve sonradan düzeltilir anlayışınız için teşekkür ederim.

Bir konu hakkında açıklama yapmam gerekirse bu arada, Fiyat olarak pahalı kısmına takılmış herkes. Sonuç olarak hangi ülke şartlarında satın alındığına göre değişir tabi bu pahalılık mevzusu. Yurtdışına göre ucuz olan buraya göre pahalı olabilir. Ama asla ulaşılmayacak da değil. İlla ki fiyat açıklamam gerekiyor mu onu da bilemedim açıkçası.
Teşekkürler.
Saygılar.

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2022, 22:15:48 »
bıçağınız hayırlı olsun güle güle kullanın  :2up
sıkıntı şu ki kendi bıçağını kendi yapmak ve kullanmanın keyfi tarif edilemez olduğu için bu paylaşımınız hoş karşılanmamış olabilir
bu bıçağın çok çok daha iyisini ve kalitelisini kendin yapmak istersen doğru yerdesin hoş geldin.
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2022, 01:03:11 »
Bu bölümün amacı bıçak tanıtımı ve incelemesi bence konu doğru yerde.
Nceleme için teşekkürler elinize sağlık güzel günlerde kullanın.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2022, 00:20:10 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın.

darksilence35

• *
  • 5
« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2022, 22:45:47 »
bıçağınız hayırlı olsun güle güle kullanın  :2up
sıkıntı şu ki kendi bıçağını kendi yapmak ve kullanmanın keyfi tarif edilemez olduğu için bu paylaşımınız hoş karşılanmamış olabilir
bu bıçağın çok çok daha iyisini ve kalitelisini kendin yapmak istersen doğru yerdesin hoş geldin.

Çok teşekkür ederim Mahmut Bey.
Keşke dediğiniz gibi kendi bıçağımı yapabileceğim öyle bir atölyem olsa. Ama inanın imkansız. Hem zaman yönünden hemde imkan ve olanaklar yönünden.
Bu hayatta parasını verip de kullanmak kadar insanı mutlu eden birşey yok  ;D

Bu bölümün amacı bıçak tanıtımı ve incelemesi bence konu doğru yerde.
Nceleme için teşekkürler elinize sağlık güzel günlerde kullanın.

Çok teşekkür ederim Osman Bey.
İple çekiyorum kampa gideceğim günü. O zaman kullanıcam inşallah. Şimdilik iş saatlerinde yanımda taşıyorum güvenlik için. :)

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Çok teşekkür ederim İbrahim Bey iyi dilekleriniz için.

Sevgiler, Saygılar herkese.

zoomes

• *
  • 1
  • Meslek: Pazarlama
  • Yer: Milas
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2022, 09:37:04 »
Güle güle kullanın, çok güzel kibar bir bıçak.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2022, 12:18:39 »
Güle güle kullanın, çok güzel kibar bir bıçak.
Yeni üye olan forumdaşların ilk mesajlarının 'merhaba' bölümünde kendilerini tanıtmaları gibi bir geleneğimiz var. Ki bu gelenek, forumdaşlarımıza doğru hitap edebilmemizi de sağlıyor.
Bu arada hoşgeldiniz.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #12 : 22 Eylül 2022, 12:42:25 »
Abilerim şu konuyu görünce kendi kendime kısırdöngüye giriyorum. Acaba bu forumu kuran ustalar ve devam ettirmeye çalışan biz çıraklar nerede hata yaptık.

Adamın biri çıkmış fabrikasyon bıçağın tanıtımını yapıyor bize. Her çıkan fabrikasyon bıçağı bize tanıtacak mısınız? Herkes piyasada bulduğu, aldığı bıçağı bize tanıtsın hadi.

Adam yukarıda defalarca uyarılmış ama yeni gelen arkadaş ilk iletisini bu kısırdöngü sebebi başlıkta atıyor.

Nerede hata yaptık başlıklı çalışma…

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #13 : 22 Eylül 2022, 13:36:14 »
Abilerim şu konuyu görünce kendi kendime kısırdöngüye giriyorum. Acaba bu forumu kuran ustalar ve devam ettirmeye çalışan biz çıraklar nerede hata yaptık.

Adamın biri çıkmış fabrikasyon bıçağın tanıtımını yapıyor bize. Her çıkan fabrikasyon bıçağı bize tanıtacak mısınız? Herkes piyasada bulduğu, aldığı bıçağı bize tanıtsın hadi.

Adam yukarıda defalarca uyarılmış ama yeni gelen arkadaş ilk iletisini bu kısırdöngü sebebi başlıkta atıyor.

Nerede hata yaptık başlıklı çalışma…

Şeref ustam affına sığınarak yazıyorum, tartışma amaçlı değil lütfen orada mutabık olalım önden.

Ustam ben bu konuyu eskiden açılmış olan (forumun ilk zamanlarındaki mesela) koleksiyon konularına benzetiyorum. Hani şu herkesin elindeki çakı-bıçağı gösterdiği, altına bizim ustalarımızın "İnşallah zamanla kendi yaptığın bıçakları da katarsın" dediği konular. Hatta forumun en çok yanıtlanan ve en çok görüntülenen başlığı bile koleksiyon başlığı.

Ben her zamanki olumlu düşünme yaklaşımımdan mıdır nedir, bu konuyu sonunda istediği bir bıçağa kavuştuğu için sevinçle açmış gibi düşünüyorum. Tabi görünce forumun içinde sırıtıyor çünkü artık forum o eski günlerinden çıkmış, iyi yahut kötü herkesin yaptığı bıçağı sergilediği bir yere dönmüş. Çırak, usta, alakası olan yahut olmayan herkesin ufak tefek bir şeyler paylaştığı bir ortama evrilmiş. Ama ne bileyim, yine de forumda olmaması gereken bir konuymuş gibi hissettirmiyor bana.

Ha şurada sonuna kadar katılıyorum, yeni gelen arkadaşlar "ZANK" diye önüne gelen bir konuya giriyor, ya hortlatıyor, ya yazıp çıkıyor, ya okuyor ve hiç katkı sağlamıyor; bunlar bence gerçekten sorun. Çünkü burada neredeyse yukarıda yazılanlar hiç okunmamış da bir forumdan ziyade instagram gönderisi gibi yorum yazıp geçiverilmiş gibi hissettiriyor. Bunun önüne geçmenin de forumun genel işleyişine, adetlerine dokunmadan zor olacağı daha önce de tartışılmış. Bundan ben de rahatsızım aynı senin gibi ustam.

Tekrar yanlış anlaşılmamak için yazıyorum ustam, sana karşı görüş bildirmek için yazmadım da öyle görünce yazmadan da geçemedim. Tartışma amacım yok.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2022, 14:28:28 »
Mustafa teorik olarak haklısın. İnsanlar koleksiyonlarındaki bıçakları paylaşabilirler.

Ama burada sadece 1000 üye elindeki birer bıçağı farklı başlıklarda paylaşırsa bu başlık çorbaya döner. Müdahale etmezsek de bu iş moda olur, burası da yol olur.

Hatanın devam ettirilmesi hususunda zaten yazdığın gibi, üstüne diyecek söz yok.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #15 : 22 Eylül 2022, 14:50:31 »
Doğru diyorsun ustam sen de. Ben bir furyanın başladığını düşünüyorum bıçakçılık adına, bi rüzgar esiyor sanki bu aralar ki benim de merak salmama neden olan bu sosyal medyadaki bıçakçılık paylaşımlarının artmasıydı, o rüzgar esip geçince bu sorunları daha az yaşamaya başlarız gibi hissediyorum.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #16 : 22 Eylül 2022, 17:39:23 »
Bu başlık açıldığı 2010 yılından beri, yerli veya yabancı, fabrikasyon veya butik bıçaklar üyeler tarafından paylaşılmış. Bu özelliği taşıyan forumdaki tek bölüm. 2020 yılında 7 paylaşım, 2021 yılında da 6 paylaşımla son derece durağan da bir bölüm. Hatta bu yıl 2 paylaşımda kalmış.
Bölüm başlığı kuralları da yok. Dışarıdan bakıldığında da bu tür paylaşımların yapılacağı tek yerin, burası olduğu görülüyor.
Bir sorun göremedim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #17 : 09 Ocak 2023, 11:44:22 »
Güle güle kullanın.  :2up

Başlık doğru yerde. Forum kurallarında ikinci maddede tarif edilen forumumuzun hedefi dışındaki bir ürün de değil. Zaten bir çok benzer bıçak ve çakı paylaşımı da şimdiye kadar yapılmıştı.

Bu tür ürünlere dair paylaşımlar, bilgimizin görgümüzün artması, örnek yada ders almamız, piyasanın durumuna dair bilgi edinmemiz için de faydalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #18 : 09 Ocak 2023, 12:05:29 »
Güle güle kullanın.  :2up

Başlık doğru yerde. Forum kurallarında ikinci maddede tarif edilen forumumuzun hedefi dışındaki bir ürün de değil. Zaten bir çok benzer bıçak ve çakı paylaşımı da şimdiye kadar yapılmıştı.

Bu tür ürünlere dair paylaşımlar, bilgimizin görgümüzün artması, örnek yada ders almamız, piyasanın durumuna dair bilgi edinmemiz için de faydalı.
Aynı fikirdeyim.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #19 : 14 Ocak 2023, 09:12:59 »
Fiyatı 280 dolarmış. Çok istediğiniz bir şey için bütçe de müsaitse verilmeyecek bir rakam değil.
Ayrıca forumların yok olduğu şu dönemde, forumda bıçakla ilgili bir iki başlık açılması ve foruma ufak bir hareket getirmesi neden yanlış olsun ki. Banane diyip okumamak çok zor olmasa gerek  :))

Bıçağın sap malzemesi ilgimi çekti. Thermorun aslında mitsubishi firmasının ürettiği ve direksiyon airbag kapağında kullanılan bir malzemeymiş. Kimin aklına geldi acaba bununla bıçak yapmak  :)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/