Abilerim şu konuyu görünce kendi kendime kısırdöngüye giriyorum. Acaba bu forumu kuran ustalar ve devam ettirmeye çalışan biz çıraklar nerede hata yaptık.
Adamın biri çıkmış fabrikasyon bıçağın tanıtımını yapıyor bize. Her çıkan fabrikasyon bıçağı bize tanıtacak mısınız? Herkes piyasada bulduğu, aldığı bıçağı bize tanıtsın hadi.
Adam yukarıda defalarca uyarılmış ama yeni gelen arkadaş ilk iletisini bu kısırdöngü sebebi başlıkta atıyor.
Nerede hata yaptık başlıklı çalışma…
Şeref ustam affına sığınarak yazıyorum, tartışma amaçlı değil lütfen orada mutabık olalım önden.
Ustam ben bu konuyu eskiden açılmış olan (forumun ilk zamanlarındaki mesela) koleksiyon konularına benzetiyorum. Hani şu herkesin elindeki çakı-bıçağı gösterdiği, altına bizim ustalarımızın "İnşallah zamanla kendi yaptığın bıçakları da katarsın" dediği konular. Hatta forumun en çok yanıtlanan ve en çok görüntülenen başlığı bile koleksiyon başlığı.
Ben her zamanki olumlu düşünme yaklaşımımdan mıdır nedir, bu konuyu sonunda istediği bir bıçağa kavuştuğu için sevinçle açmış gibi düşünüyorum. Tabi görünce forumun içinde sırıtıyor çünkü artık forum o eski günlerinden çıkmış, iyi yahut kötü herkesin yaptığı bıçağı sergilediği bir yere dönmüş. Çırak, usta, alakası olan yahut olmayan herkesin ufak tefek bir şeyler paylaştığı bir ortama evrilmiş. Ama ne bileyim, yine de forumda olmaması gereken bir konuymuş gibi hissettirmiyor bana.
Ha şurada sonuna kadar katılıyorum, yeni gelen arkadaşlar "ZANK" diye önüne gelen bir konuya giriyor, ya hortlatıyor, ya yazıp çıkıyor, ya okuyor ve hiç katkı sağlamıyor; bunlar bence gerçekten sorun. Çünkü burada neredeyse yukarıda yazılanlar hiç okunmamış da bir forumdan ziyade instagram gönderisi gibi yorum yazıp geçiverilmiş gibi hissettiriyor. Bunun önüne geçmenin de forumun genel işleyişine, adetlerine dokunmadan zor olacağı daha önce de tartışılmış. Bundan ben de rahatsızım aynı senin gibi ustam.
Tekrar yanlış anlaşılmamak için yazıyorum ustam, sana karşı görüş bildirmek için yazmadım da öyle görünce yazmadan da geçemedim. Tartışma amacım yok.