Bıçak Sanatı - Forum

Genel maksat bıçağı - Armut

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Genel maksat bıçağı - Armut
« : 15 Temmuz 2022, 20:07:22 »
Çelik: 80CrV2
Tam Boy: 27 cm
Namlu Boy: 14,5 cm
Kabza: Armut

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Genel maksat bıçağı - Armut
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2022, 20:55:26 »
Harika olmuş. Görseller çok güzel👍👍
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2022, 21:36:24 »
Sağolasın Ustam.  :)

guven

• *
  • 36
  • Meslek: hayatta kalma yetenekleri uzmanı
  • Yer: iz üstünde
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2022, 01:36:33 »
Hem çok şık, hem de çok kullanışlı bıçak olmuş, tebrik ederim. Kitap gibi çalışma...
İnsan; hırsızlığa, hak yemeye, sahtekârlığa, dolandırıcılığa, adam kayırmaya, liyâkatsizliğe, ikiyüzlülüğe ve şiddete karşı sıfır tolerans göstermelidir. Bunların dışında kalan her durumu ve sorunu toleransla ele alarak çareler üretmelidir. İşte "hayatı idame" budur.

Alli

• 55
  • Ali
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2022, 03:32:08 »
Ustam çok güzel olmuş. Kedinin de onayından geçmiş  :D .

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2022, 08:57:57 »
Hem çok şık, hem de çok kullanışlı bıçak olmuş, tebrik ederim. Kitap gibi çalışma...

Çok sağolasın.  :)

Ustam çok güzel olmuş. Kedinin de onayından geçmiş  :D .

Sağolasın.  :D

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2022, 09:21:55 »
Mehmet hocam eline sağlık. Armutun bu sefer desenleri çıkmış. :2up Tam hayal kırıklığı olmamış yani bu işte.

Formu olsun, desenleri olsun, son yaptığın işler içinde favorim bu oldu diyebilirim hocam. Sadece videoda belli olan kabza bitirişi bazı fotoğraflarda belli değil, kabzanın işi bitmemiş gibi gösteriyor. Işıktan mıdır nedir onu bilemedim. Bıçak için ise söylenecek söz yok, tamamıyla çok güzel bir iş olmuş.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2022, 10:29:33 »
Mehmet hocam eline sağlık. Armutun bu sefer desenleri çıkmış. :2up Tam hayal kırıklığı olmamış yani bu işte.

Formu olsun, desenleri olsun, son yaptığın işler içinde favorim bu oldu diyebilirim hocam. Sadece videoda belli olan kabza bitirişi bazı fotoğraflarda belli değil, kabzanın işi bitmemiş gibi gösteriyor. Işıktan mıdır nedir onu bilemedim. Bıçak için ise söylenecek söz yok, tamamıyla çok güzel bir iş olmuş.

Sağolasın Mustafa.
Armutta büyük ve derin boşluklar vardı. Kendi talaşını karbonatla karıştırıp doldurdum ve japon yapıştırıcı uyguladım. Desen gibi gözüken oluşumlar onlar. Bir miktar ağacın kendi deseni de 10 günlük keten tohumu yağında bekleme sonucu. Kısaca armuttan uzak durmak lazım.  :)
Fotoğraf işi eldeki imkanla alakalı. Benim cep telefonu ile bir yere kadar...

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2022, 11:38:55 »
Sağolasın Mustafa.
Armutta büyük ve derin boşluklar vardı. Kendi talaşını karbonatla karıştırıp doldurdum ve japon yapıştırıcı uyguladım. Desen gibi gözüken oluşumlar onlar. Bir miktar ağacın kendi deseni de 10 günlük keten tohumu yağında bekleme sonucu. Kısaca armuttan uzak durmak lazım.  :)
Fotoğraf işi eldeki imkanla alakalı. Benim cep telefonu ile bir yere kadar...

Yani diyorsun ki hocam, bu iş eldeki imkanın daha da eldeki imkanla zorlanması sonucu oluşmuş. :D

Fotoğrafa laf yok hocam, aman. Gayet güzel çekiyorsunuz telefonla olmasına rağmen. Ben ışıktan mı aldandığımdan emin olamamıştım, sorum onun içindi.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2022, 14:05:47 »
Abi ellerine sağlık. Çok hoş olmuş. çatlama patlama işini bilmem ama ben rengini çok sevdim armutun. Namlu formu ve desenleri çok yakışmış.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Haydar

• *
  • 32
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2022, 16:42:33 »
Elinize sağlık güzel bir bıçak olmuş. Namluda ki desenler bu profile çok yakışmış. Naçizane bir sorum olacak size, sapta kullandığımız/kullanacağımız ağaçların yağda çok uzun süre beklemesi epoksideki yapışma performanısı etkiliyor mu ?

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2022, 18:01:49 »
..............
Yani diyorsun ki hocam, bu iş eldeki imkanın daha da eldeki imkanla zorlanması sonucu oluşmuş. :D

Fotoğrafa laf yok hocam, aman. Gayet güzel çekiyorsunuz telefonla olmasına rağmen. Ben ışıktan mı aldandığımdan emin olamamıştım, sorum onun içindi.

Elde ne varsa...  :D

Abi ellerine sağlık. Çok hoş olmuş. çatlama patlama işini bilmem ama ben rengini çok sevdim armutun. Namlu formu ve desenleri çok yakışmış.

Sağolasın üstad.  :)
Blok halindeyken gözükmeyen ama sapı çalışmaya başladıktan sonra, dış kabuk dokusu benzeri oluşumlar iç kısımda çıkmasa sağlam ağaç...

Elinize sağlık güzel bir bıçak olmuş. Namluda ki desenler bu profile çok yakışmış. Naçizane bir sorum olacak size, sapta kullandığımız/kullanacağımız ağaçların yağda çok uzun süre beklemesi epoksideki yapışma performanısı etkiliyor mu ?

Sağolasın.  :)
Ceviz dışındaki kabzaları vaktim varsa taktıktan ve her işi bittikten sonra, genelde 3-10 gün arası keten tohumu yağında bekletip 1500 kum üzeri zımpara ile yağlı vaziyette zımparalarım. Burada dikkat ettiğim husus kullandığım epoksinin kürleşme sürecini tamamlaması.
Kısıtlı tecrübem, epoksinin yapışma performansıyla yağda bekleme süresinin bir ilişkisi olmadığı yönünde.

Ama takılmamış ahşaba herhangi bir yağ dökülmüş ve ahşap bu yağı emmişse zaten konumuz dışı...  :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #12 : 19 Temmuz 2022, 09:51:21 »
Hocam eline sağlık. Özellikle sırt desenleri çok yakışmış ama haricinde yanlardaki oyuklar çok güzel olmuş. Gene bizim yuvarlak uçlar değil mi?

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #13 : 19 Temmuz 2022, 16:59:26 »
Hocam eline sağlık. Özellikle sırt desenleri çok yakışmış ama haricinde yanlardaki oyuklar çok güzel olmuş. Gene bizim yuvarlak uçlar değil mi?
Sağolasın Orkun.
Kalıpçı taşlamaya takılan silindir taş.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #14 : 20 Temmuz 2022, 09:07:00 »
Sağolasın Orkun.

Ama bir püf noktası var muhtemelen çünkü oyuklar küçülüp sivrilerek kayboluyor aşağı kesici ağıza doğru ilerlerken. Muhtemelen önce bu oyuklar yapıldı ve sonra ağız açıldı diye tahmin ediyorum, doğru mu hocam?

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #15 : 20 Temmuz 2022, 09:30:58 »
Sağolasın Orkun.

Ama bir püf noktası var muhtemelen çünkü oyuklar küçülüp sivrilerek kayboluyor aşağı kesici ağıza doğru ilerlerken. Muhtemelen önce bu oyuklar yapıldı ve sonra ağız açıldı diye tahmin ediyorum, doğru mu hocam?

Ağız açtıktan sonra yaptım. Ufak tefek kaçmalar da var. En kolayı bant zımparaya takılan parmak aparatlar. Bende olmayınca, kalıpçı taşlamaya takılan 3 cm uzunluğunda silindir kullandım. Oyukların uca doğru sivrilmesinin sebebi taşlama hattı açısı ve oyukları yaparken verilen açı.

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #16 : 21 Temmuz 2022, 10:48:04 »
Ellerinize sağlık. Namlu formu çok hoş olmuş

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #17 : 21 Temmuz 2022, 12:10:26 »
Ellerinize sağlık. Namlu formu çok hoş olmuş

Sağolasın. Teşekkür ederim.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #18 : 22 Temmuz 2022, 00:05:47 »
Ustam ellerine sağlık Armut bıçağı baya açmış farklı bowie formları sade halinde cok hoş duruyor bence  :2up
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #19 : 22 Temmuz 2022, 10:18:20 »
Ustam ellerine sağlık Armut bıçağı baya açmış farklı bowie formları sade halinde cok hoş duruyor bence  :2up
Sağolasın Şaban Ustam.  :)