Herkese sağlıklı günler dilerim umarım hepinizin sağlığı keyfi yerindedir

Bu bıçağı yapma hikayemden kısaca bahsetmek istiyorum.
Aylar önce bir yanagiba macerasına atılmıştım..
Bıçağın kesim yönüne göre içerde kalan yüzünü düz şekilde yaptım. Bıçağı bileme aşamasına gelince yanagibanın düz görünen ama iç bükey taşlanmış olan yüzeyin keyfi değilde olmazsa olmaz birşey olduğunu anladım. (5 saat biley taşında bileme sonrasında anlaşılmıştır)
Dedim bu böyle olmayacak iyi kötü 5 saatin sonunda jilet kadar keskin bir bıçak oldu ama bıçağın sahibi tekrar bileme yapmak istese yapamayacaktı.
Gözü kararttım bant zımpara makinasının aynasına ahşap bir takoz yaptım dış bükey.
herşey harika gidiyodu resmen matematiksel hesaplar yapıp ayarlanmış gibi takozun şekli tam namlu genişliğine göre olmuştu.. derken bıçağın ağzı zımparaya daldı ve kesici ağızdan 2-3 mm kadar yedi. Epey ter döktüm geri toparlayabilir miyim diye ama beceremedim. Ağzı düzeltsem iç bükeyliği ayarlayamadım iç bükey kısmı düzeltirken bilerken taşa temas edecek düz kısmı yapamadım böyle böyle çeliği hiç ettim

Yanagiba yalan olunca onun yerine bu bıçağı yaptım. Sahibi sağolsun gerçekten çok anlayışlı şekilde davrandı. Bende elimden geldiğinin en iyisini yapmaya çalıştım. İçime sinen bir çalışma oldu umarım sizlerde beğenirsiniz

2.5 mm 4116 Paslanmaz çelik
Abanoz ve ardaklı kayın ağacı kabza
Ceviz saya (Siyah deri boyası ile boyanmıştır)
Namlu boyu 26.6 cm
Namlu genişliği en geniş 3.7 cm
Taşlama hattı 1.6 cm
Toplam uzunluk 42.8 cm