Bıçak Sanatı - Forum

Nakiri

Yasin UZ

  • ***
  • 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Nakiri
« : 19 Mayıs 2022, 19:38:03 »
Herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim, umarım herkesin sağlığı keyfi yerindedir  :)

Fileto, soyma bıçağı, kiritsuke, nakiri setinin son üyesi nakiriyi paylaşmak istedim.
3 mm 4116 paslanmaz çelik kullandım.
Kabzada, Siyah kompakt-pirinç-ceviz kullandım
Sayada ceviz, pirinç pim kullandım
Toplam uzunluk 32.5 cm
Namlu 17 cm
Namlu genişliği en kalın 4.6 cm
Taşlama hattı 2 cm

Kesilen gıdaların namlu yüzeyine yapışmasını azaltmak ve taşlama hattında kontrast oluşturmak için her zaman yaptığım el perdahı yerine makina bitirişi yaptım.
Taşlama hattını daha düz kesim yapabilmek adına bıçağın sol yüzeyinde daha geniş bıraktım.
Nakiri yapacaklar için önerim en az 5 cm namlu genişliği ve en fazla 15.5 cm namlu boyu daha iyi olabilir.

Fileto, soyma bıçağı ve kiritsukeyide görsellere ekliyorum hepsini bir görmüş oluruz  :)

dela

  • *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2022, 22:42:09 »
Yasin Hocam eline sağlık.

Yasin UZ

  • ***
  • 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2022, 23:23:22 »
Teşekkür ederim Mehmet ustam  :)

Güray GÜNEN

  • ***
  • 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2022, 07:33:23 »
Yasin hocam ellerine sağlik çok güzel bir nakiri olmuş. Paslanmaz olmasi da iyi olmuş mutfakta suyla temasi cok olacagi icin paslanma kaygisi olmadan rahatça kullanilabilir.Görunum olarak ta estetik bir profil  kullanan kisiden gelecek dönütlere göre gerekirse sonrakilerde değisiklikler yapilabilir. Takımı tamamladiniz hepsi cok güzel tekrar elinize saglik diyorum.

MustafaV

  • ***
  • 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2022, 09:26:50 »
Yasin hocam eline emeğine sağlık. Güzel bir set oldu.

Cevizin desenleri bunda daha bir hoşuma gitti. Bu noktasal izler daha güzel bir görüntü katıyor bence.

Taşlama hattının namlunun ucunda yukarı doğru aldığı hareket olması gereken bir durum mudur hocam? Kesmeyle alakalı bir faydası var mıdır? Merak ettiğim tek nokta o oldu.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orhanbilgin

  • ***
  • 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2022, 11:30:26 »
Set olarak gayet şık, temiz işçilik.
Ellerinize sağlık

Yasin UZ

  • ***
  • 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #6 : 20 Mayıs 2022, 14:50:35 »
Yasin hocam ellerine sağlik çok güzel bir nakiri olmuş. Paslanmaz olmasi da iyi olmuş mutfakta suyla temasi cok olacagi icin paslanma kaygisi olmadan rahatça kullanilabilir.Görunum olarak ta estetik bir profil  kullanan kisiden gelecek dönütlere göre gerekirse sonrakilerde değisiklikler yapilabilir. Takımı tamamladiniz hepsi cok güzel tekrar elinize saglik diyorum.
Teşekkür ederim Güray hocam  :) Ben şimdiye kadar hiç bu tarz bir bıçak kullanmadığım için bana biraz garip geldi. Kiritsukeye alışmışım o yüzden midir bilemiyorum bu profil sanki daha kısa daha geniş olmalıydı diye kendi kendime düşündüm  :)
Yasin hocam eline emeğine sağlık. Güzel bir set oldu.

Cevizin desenleri bunda daha bir hoşuma gitti. Bu noktasal izler daha güzel bir görüntü katıyor bence.

Taşlama hattının namlunun ucunda yukarı doğru aldığı hareket olması gereken bir durum mudur hocam? Kesmeyle alakalı bir faydası var mıdır? Merak ettiğim tek nokta o oldu.
Teşekkür ederim Mustafa  :) Kabza benimde hoşuma gitti diğerleri fazla koyuydu bunun desenleri daha belirgin bide şekil olarak oval olduğu için desenlerde doğrudan belli oluyor.
Namlunun uç kısmında dışarıdan kalan yüzeyin ince olması kullanım açısından iyi olacağını düşündüm. Taşlama yaparken namlu ucuna geldiğimde taşlamaya mümkün olduğunca devam ettim. Zaten kesici ağız namlu ucunda çok az bir kavis alıyor o kavisten dolayıda taşlama hattında da kavis oluşuyor. Ben özellikle uç kısımda biraz daha fazla taşlama yaptım.
Set olarak gayet şık, temiz işçilik.
Ellerinize sağlık
Teşekkür ederim  :)

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2022, 21:27:46 »
Maşallah Yasin ustam..neredeyse her gün başka bir bıçak görüyoruz sayende gözümüz gönlümüz açılıyor,, keşke senin kadar üretim.yapabilsem bende eline koluna sağlık

Yasin UZ

  • ***
  • 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2022, 22:36:36 »
Teşekkür ederim  :)
Bende yeterince çalışmıyorum  :( düzenli çalışsam Allah'ın izniyle daha neler görürüzde bendeki tembellikle anca bu kadar  O:-)

Şaban Kurt

  • ***
  • 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2022, 00:21:06 »
Eline sağlık Yasin ustam temiz ve şık görünüyorlar  :2up
Gendarmerie Special Operation...

Yasin UZ

  • ***
  • 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #10 : 21 Mayıs 2022, 00:42:39 »
Teşekkür ederim Şaban ustam  :)

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #11 : 23 Mayıs 2022, 09:34:12 »
Nefis. Hepsi birlikte de çok güzel set olmuş. Soyma bıçağının sap formu diğerlerinden biraz farklı sadece ama çok farkedileilecek bir detay değil. Sahibi çok şanslı, güzel işçilikli bir set almış. Tebrik ederim, güzel günlerde kullanır umarım.