Selamun aleyküm sevgili forumdaşlar, katılalı yeni olmasa da belirtmiştim yakında ilk denemelerimi yapacağım diye, efenim huzurlarınıza sunarım 3 model bıçak denemesi yaptım tüm eleştirilerinize artısına ve eksisine açığım ki daha yol kat edebilmem için eleştirilmeye ihtiyacımın eksiklerimin söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Huzurlarınızla, sırasıyla;
Model 1
Bu bıçak kafadan çizilmiş hiçbirşeye benzemeyen fakat ben ağız açabilir miyim kendimi tartmak için ürettiğim amaçsız bir bıçak

5mm saç metalden yapıldı herhangi bir kullanım için yapılmadı ısıl işleme girmeyecek o yüzden sadece tecrübe ve deneyim için yaptım

Model 2.
Abimin kendi çizimi olan bir bıçak EDC bıçaklarına benzer ebatlarda 11cm kabze 9cm namlu şeklinde, buda 4mm saç metalden yapıldı yine ısıl işlem görmeyecek.
Model 3
Bu model ise biraz benim sabırsızlığımdan dolayı tam olarak malzemeleri henüz temin etmemişlen aceleyle giriştiğim bir iş yaparken sonradan anladım ck75 karbon çeliği ve yarı sulu malzeme işlemeye uygun fakat işlemesi zor talaş kaldırma vs. ağız açma kısımlarında biraz problem yaşadım zımpara makinesinde, haliyle aparat yoktu şimdi aparat temin ettim fakat ısıl işlem fırınım olmadığı için normalizasyon yapamıyorum bu yüzden sürecı askıya aldım ısıl işlem fırını muhtemelen önümüzdeki bayramdan sonra temin edeceğim ve atölyem bununla birlikte bütün demirbaşları temin etmiş olacağım.
Yaşadığım problemlerden bahsetmek istiyorum,
1-Her bıçaktada ağız açarken problemler yaşadım bu problemlerin başında ağız kısmı eğer ki eğrili kıvrımlı olursa bant zımparada ağız açımı zor oluyor yada açılmıyor eğeyle açılması gerekiyor.
2- Ağız açarken referans çızgilerini dikkate alarak yapıyorum fakat bazen çizgiyi aşıyor ve göze hitap etmiyor, ustalarıma sormak istiyorum referans çizgisinde bırakmaya çalışıyorum ve ben detaycı bir insanım cizdiğim yerde dursun istiyorum çok mu takılıyorum buna acaba?
İlk bıçaklarım fakat dediğim gibi yaparken çok detaycılığım var ağız referans çizgisi gibi vs. ustalarımın önerisi veya tavsiyelerini duymak iyisi kötüsüyle eleştirilerini dinlemek isterim

1 ve 2. modellere perdah yapmadım sadece 3. model finish alacak ck75 olduğu için fakat oda ısıl işlem fırınına ihtiyaç duyuyor işleme yapamabilmek için.