Yusuf hocam öncelikle bir konuda rahatsızlığımı dile getireyim,
... yapan uzta,bunu akıl edememiş ki ...
buradaki söylemden rahatsız oldum şahsen. Bıçak özel üretim midir, tezgah malı mıdır bilemem ama ustanın belki bir hatasından, belki bir dalgınlığından, belki malzemesizliğinden dolayı böyle çıkardığını bilemediğimiz bir ürünle ilgili ustaya böyle bir söylemde bulunmamamız gerektiğini düşünüyorum.
Konu ile ilgili olarak, ben tam sıkıntıyı anlayamadım bıçaktaki. Ağız açılırken çok geriden mi açılmış? Yoksa tam işaret parmağı oyuğunun çıkıntısında başka bir iz var gibi, o mu sıkıntı? Tam gizli sap yapılmasa bile eskiden mutfak bıçaklarında kullanılan yarım sap şekli kullanılabilir şayet sorunu çözerse. Hani şu sırttan profilin devam ettiği, tam kuyruk gibi alta inmeyip kabzanın yarısında kaldığı sistem. Bu sistemde pim de uygulanabilir. Sağlamlık açısından bir sorun da teşkil etmez zannımca. Üstelik balçak için de delik delmeye gerek kalmaz, geçmeli bir şekilde balçak uygulanabilir.
...
Bu arada bu uygulama benim de merak ettiğim bir uygulama. Instagram'da takip ettiğim ve işlerini beğendiğim Vorn Knives balçaklı full tang uygulamasını çokça kullanıyor.
...
Orkun ustam bu tarz balçaklarda üstten kabzaya delik delinerek pim+epoksi ile kabzaya sabitleyenler görmüştüm. Acaba böyle bir uygulama olabilir mi bunlar da?