Bıçak Sanatı - Forum

Kok Kömürü

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Kok Kömürü
« : 12 Ekim 2021, 23:37:40 »
Merhabalar çeşitli konularda kok kömürü bulamadığımızdan ben dahil bir kaç ustamız bu sıkıntıdan yakınmıştık.
    Tesadüf örs aldığım bir hobici
arkadaş kendi kok kömürü kullandığını ve soran isteyen olursa yardımcı olacağını söyledi numarasını aldım kilosu 9 ₺ kendimde 15 kilo kadar aldım ama deneme fırsatım olmadı numarayı bırakıyorum Konya’da ikamet ediyor arkadaş.
Mehmet Ali Doğruer
0537 354 66 77

Gendarmerie Special Operation...

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Kok Kömürü
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2021, 09:48:08 »
Şaban hocam Allah razı olsun memleketimde çıktı adam, sen paylaşmasan mangal kömürü kullanmak vardı aklımda, gidip doğru düzgün bir başlangıç yapabileceğim sayende. Kesinlikle görüşeceğim kendisiyle.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2021, 10:06:50 »
Şaban hocam Allah razı olsun memleketimde çıktı adam, sen paylaşmasan mangal kömürü kullanmak vardı aklımda, gidip doğru düzgün bir başlangıç yapabileceğim sayende. Kesinlikle görüşeceğim kendisiyle.
Şanslısınız hocam sağolun sizdende  malum bu kömür metalurji dalında cokça kullanılıyor fakat yurt dışından geldiği için her zaman yurt içi şartlarında bulamıyoruz tesadüf denk geldi iyide oldu bence ihtiyacı olan kaçırmasın bolca var dedi arkadaş kilo ile satılmakta.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2021, 10:13:39 »
Şanslısınız hocam sağolun sizdende  malum bu kömür metalurji dalında cokça kullanılıyor fakat yurt dışından geldiği için her zaman yurt içi şartlarında bulamıyoruz tesadüf denk geldi iyide oldu bence ihtiyacı olan kaçırmasın bolca var dedi arkadaş kilo ile satılmakta.

İşin güzel yanı hobici olması. Sadece kömür değil başka alışverişim de olabilir belki. İnşallah merkez bir yerdedir.

Bu arada kömür, örs ve tavlanmış çeliği görünce atölye işini çözdüğünü düşünüyorum ustam. Öyleyse hayırlı olsun diyelim mi?  O:-)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2021, 15:16:38 »

İşin güzel yanı hobici olması. Sadece kömür değil başka alışverişim de olabilir belki. İnşallah merkez bir yerdedir.

Bu arada kömür, örs ve tavlanmış çeliği görünce atölye işini çözdüğünü düşünüyorum ustam. Öyleyse hayırlı olsun diyelim mi?  O:-)
Maalesef hocam memlekete ocak örs vs orada çalışıyorum arıyorum hala kuramadım atölyeyi

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2021, 15:31:55 »
Maalesef hocam memlekete ocak örs vs orada çalışıyorum arıyorum hala kuramadım atölyeyi

Tez zamanda bulursun İnşallah hocam o zaman. ^-^

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2021, 22:15:37 »
Merhabalar çeşitli konularda kok kömürü bulamadığımızdan ben dahil bir kaç ustamız bu sıkıntıdan yakınmıştık.
arkadaş kendi kok kömürü kullandığını ve soran isteyen olursa yardımcı olacağını söyledi numarasını aldım kilosu 9 ₺ kendimde 15 kilo kadar aldım ama deneme fırsatım olmadı numarayı bırakıyorum Konya’da ikamet ediyor arkadaş.
Mehmet Ali Doğruer
0537 354 66 77

Tonu 9000 tl ye oluyor çok pahalı değil mi?

Gördüklerimi yazayım:
Dövülecek yüzeyin sonuçta kaliteli olması için  tufal (curuf) az olmalı yani dövmeden önce yüzeyi tel fırça veya sert bir aletle temizleyiniz

Örsü, örs altlığına boşluklu olarak koymuşsunuz zamanı gelir sağa sola kayıp düşebilir, daha sıkı sınırlandırın ki örs altlık üzerinde gezinmesin. 

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2021, 22:54:23 »
Mehmet Ali Doğruer
0537 354 66 77

Tonu 9000 tl ye oluyor çok pahalı değil mi?

Gördüklerimi yazayım:
Dövülecek yüzeyin sonuçta kaliteli olması için  tufal (curuf) az olmalı yani dövmeden önce yüzeyi tel fırça veya sert bir aletle temizleyiniz

Örsü, örs altlığına boşluklu olarak koymuşsunuz zamanı gelir sağa sola kayıp düşebilir, daha sıkı sınırlandırın ki örs altlık üzerinde gezinmesin.
Piyasada kaça satılır ederi nedir bilmem çünkü daha önce kg fiyatı hakkında fikrim yok.
     İlk defa elime geçecek bir kömür zamanında çok aradım bulamadım piyasada bolca bulduğum bir kömür değil.
   Bilgi için teşekkürler fırça kullanmıyorum şimdiye kadar fırçasız kötü kalitesiz göründüğünü görmedim ağız hattının üstü gayet düzgün oluyor kaliteden kastınız görüntü mü tam olarak anlamadım aslında biraz açarmısınız konuyu hocam
  Örsü çoğu zaman seyyar olarak kullanıyorum ondan sabitlemiyorum sabit örsüm mevcut.
 Fırça kullanılmadan dövülmüş bir civa çeliği ağız hattı ve sırtı bu şekilde örnek olarak paylaşıyorum tam anlamadım çünkü demek istediğinizi
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2021, 23:03:07 Gönderen: Şaban Kurt »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #8 : 13 Ekim 2021, 23:47:47 »

Bu sene kömür fiyatları uçuşa geçti ( fiyatı uçmayan bir şey kalmadı gerçi ya :(    )  ama 9 lirada iyice uçmuş. Yazın 6 lira demişlerdi. Şeref ustanın aldığı yer 4.5 lira fiyat verdi fakat boy olarak ceviz boy olduğu için almadım. Şaban ustam senin kömürlerde gözüme iri geldi. Fındık boy bizim için ideal.

Murat hocam yüzeyin daha pürüzsüz olmasından bahsetmiş sanırım, ayrıca curuflu malzemeyi döverken etrafa ve göze de sıcak curuf sıçrayabiliyor. Gerçi gözlüksüz çalışmamak lazım, ben ister sıcak ister soğuk olsun vurmalı kırmalı  yani çekiçle yapılan tüm işlerde işlerde  mutlaka gözlük takıyorum .
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2021, 23:53:23 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #9 : 20 Ekim 2021, 14:26:29 »

Bu sene kömür fiyatları uçuşa geçti ( fiyatı uçmayan bir şey kalmadı gerçi ya :(    )  ama 9 lirada iyice uçmuş. Yazın 6 lira demişlerdi. Şeref ustanın aldığı yer 4.5 lira fiyat verdi fakat boy olarak ceviz boy olduğu için almadım. Şaban ustam senin kömürlerde gözüme iri geldi. Fındık boy bizim için ideal.

Murat hocam yüzeyin daha pürüzsüz olmasından bahsetmiş sanırım, ayrıca curuflu malzemeyi döverken etrafa ve göze de sıcak curuf sıçrayabiliyor. Gerçi gözlüksüz çalışmamak lazım, ben ister sıcak ister soğuk olsun vurmalı kırmalı  yani çekiçle yapılan tüm işlerde işlerde  mutlaka gözlük takıyorum .

Ucuz ne kaldı ki ustam herşey el yakıyor biraz iri evet ama ocakta nasıl olur denemedim henüz ustam ama odun kömüründen iyidir diye düşünüyorum

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #10 : 20 Ekim 2021, 19:51:38 »
İriyse kırarak kullanacaksın abi.
Kırması da ayrı bir dert. Fiyat beni de şaşırttı. Kok kömürü ülkemizde demir-çelik üretimi yapılan yerlerde yapılıyor. Karabük, Ereğli, İskenderun gibi. Öyle ithal diyerek fiyat şişirmesi yapanlara dikkat edin. 

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #11 : 20 Ekim 2021, 22:31:20 »
İriyse kırarak kullanacaksın abi.
Kırması da ayrı bir dert. Fiyat beni de şaşırttı. Kok kömürü ülkemizde demir-çelik üretimi yapılan yerlerde yapılıyor. Karabük, Ereğli, İskenderun gibi. Öyle ithal diyerek fiyat şişirmesi yapanlara dikkat edin.
Bende öyle yapacağım ustam
Uygun yollu nerden bulabiliriz araştırmadım çok bulamadım ustam